Vyriausybė Klaipėdos universitetinės ligoninės perėmimo imsis per mėnesį?

Svarbu, Sveikata

Klaipėdos miesto tarybai vasario 17-ąją apsisprendus Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) perduoti Klaipėdos universitetinę ligoninę (KUL), kad būtų kuriama nauja Universiteto ligoninė, atitinkamas Vyriausybės sprendimo projektas dėl turto perėmimo gali atsirasti per mėnesį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Taip pirmadienį, po viešosios konsultacijos apie „asmens sveikatos priežiūros įstaigų tinklo vizijos įgyvendinimo eigą” surengtos spaudos konferencijos metu, sakė Kristina Auruškevičienė, sveikatos apsaugos ministro patarėja.

Pasak jos, vėliau jau būtų pradėta aktyviai planuoti visus kitus procesus.

Pagal baigiantis 2021-iesiems priimtas Sveikatos priežiūros įstaigų įstatymo pataisas buvo pakeistas universiteto ligoninės apibrėžimas – tokia įstaiga nuo šiol gali vadintis ligoninė, kartu su valstybiniu universitetu vykdanti ne tik medicinos, bet ir slaugos, akušerijos studijų programas. Taip pat numatyta, kad Lietuvoje gali veikti po vieną universiteto ligoninę Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Sausio pradžioje buvo paskelbta, kad Klaipėdos miestui iš SAM pateiktas dvigubas pasiūlymas – ne tik perleisti valstybei KUL, siekiant naujos universiteto ligoninės statusą turinčios ligoninės mieste, tačiau ir prijungti Klaipėdos vaikų ligoninę prie valstybei priklausančios Respublikinės Klaipėdos ligoninės bei dalyvauti pastarosios valdyme dalininko teisėmis.

Universiteto ligoninė būtų sukurta sujungiant šiuo metu veikiančias Klaipėdos universitetinę, Klaipėdos jūrininkų ir Palangos reabilitacijos ligonines. Jos dalininkais taptų valstybė, atstovaujama ir SAM, ir KU.

KU valdymo organai – Senatas ir Taryba – dalyvavimui kuriant tokią tokią naują Universiteto ligonę jau pritarė vienbalsiai. Klaipėdos miesto Taryba vasario 17 d. priėmė sprendimą tik dėl KUL dalininko teisių, pareigų ir turto perdavimo SAM.

1 Comment

  1. Klaustukas

    Domina jungiamo „darinio” vadovas. Kas jis bus? Ar Vinso sūnus perims?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Maitinimo sektoriaus atstovai reikalaujama mažesnio PVM tarifo

Penktadienį Vilniuje prie Vyriausybės maitinimo sektoriaus atstovai pradėjo protestą dėl šiuo metu esančio pridėtinės vertės mokesčio (PVM) dydžio. Nuo naujųjų ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

ELTA

Siūloma pratęsti draudimą retransliuoti rusiškus ir baltarusiškus TV kanalus

Vyriausybė pritaria siūlymui pratęsti draudimą retransliuoti Rusijos ir Baltarusijos kanalų programas. Šiuo metu numatyta, kad pastarasis ribojimas galioja iki 2024 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

COVID-19 pirkimai vis dar aidi teismuose

Teismuose dėl jos dalimi tapusios Klaipėdos universitetinės ligoninės pandeminio laikotarpio pirkimų tebesimurkdanti Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje laimėjo dar du ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This