Ukrainiečiai materialinės paramos nesigviešia, mokyklas jau lanko 500 pabėgėlių vaikų

Politika, Svarbu

Ketvirtadienį vykusiame Klaipėdos miesto tarybos posėdyje keturi pirmi klausimai buvo skirti ukrainiečių, nuo karo atbėgusių į mūsų miestą, problemoms. Į darbotvarkę po neilgos diskusijos buvo įtraukti dar du papildomi klausimai, susiję su Ukraina.

Diskusija kilo dėl siūlymo Odesos vardą suteikti naujajam Melnragės takui. Alina Velykienė ir Nina Puteikienė siūlė šio klausimo neįtraukti į darbotvarkę kaip esą nelabai svarbaus šiuo neramiu metu. Iš dalies tam pritarė ir Edmundas Kvederis, ir Judita Simonavičiūtė.

Visgi po balsavimo jis į darbotvarkę buvo įtrauktas, kaip ir humanitarinės pagalbos Ukrainai suteikimo klausimas.

Visiems kitiems su vienkartine pinigine parama, pabėgėlių apgyvendinimo, vaikų mokslais, kultūros renginių lankymu susijusiems klausimams jau anksčiau politikai buvo pritarę atitinkamuose komitetuose, tad dėl jų diskusijų nekilo ir jiems praktiškai kone vienbalsiai buvo pritarta per keletą minučių.

Paaiškėjo, jog iš šiuo metu uostamiestyje jau registruotų beveik 4000 ukrainiečių, vienkartinės materialinės paramos, siekiančios 267 eurus, kol kas paprašė tik 75 pabėgėliai.

Po balsavimo dėl ukrainiečių vaikų mokymo miesto ugdymo įstaigose ir jiems skirto nemokamo maitinimo, N. Puteikienė pasidžiaugė, jos teigimu, sėkmingu Švietimo skyriaus darbu.

„Visame šitame įtampų kontekste aš norėjau pasidžiaugti, padėkoti ir net pasididžiuoti Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriumi, kad per tris savaites visi tie 500 vaikų jau rado vietą mokyklose, ieškoma vietų darželiuose ir ten nesimato jokių įtampų”, – sakė ji.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas

Švyturių metus Klaipėdoje pradėjo Baltojo švyturio pasakojimas 

Klaipėdos savivaldybė kartu su kultūros centru Žvejų rūmais šeštadienio vakarą miestiečius kvietė į pajūrį: prie Šiaurinio molo buvo galima klausytis ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Melnragės paplūdimyje - paroda-instaliacija

Balandžio 12 d., penktadienį, 17.17 val. pirmosios Melnragės paplūdimyje, netoli Šiaurinio molo, atidaroma fotografės Arūnės Baronaitės fotografijų paroda–instaliacija „POLIMERAS“. Meninio ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Arūną Tumą etikos sargai išteisino: interesų nesupainiojo?

Pats pripažinęs, kad yra suinteresuotas ir aktyviai dalyvavęs diskusijose dėl pagalvės mokesčio įvedimo, viešbučių verslą turintis  Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This