Aistros dėl Skulptūrų parko aikštelės: bus ir dar vienas tyrimas

Miestas, Svarbu

Po „Atviros Klaipėdos” praėjusią savaitę paskelbtų publikacijų apie Klaipėdos savivaldybės administracijos sprendimą nebeįrengti Skulptūrų parke suplanuotos krepšinio aikštelės, pirmadienį vykusio Antikorupcijos komisijos posėdžio metu jau paaiškėjo, kad formalus sprendimas dar nepriimtas.

Tad ši komisija nusprendė kreiptis į administraciją, kad prieš priimant sprendimą ji būtų informuota apie tai ir galėtų pasverti visus argumentus bei viešai išsakyti nuomonę, ar nėra korupcinių elementų.

Taip pat nuspręsta, kad atskiro tyrimo yra vertas ir „Atviros Klaipėdos” aprašytas epizodas dėl 2018 m. pasirašytos infrastruktūros plėtros sutarties, į kurią nebuvo įtraukti detaliajame plane numatyti darbai, tarp kurių – ir nauja krepšinio aikštelė.

Martyno Vainoriaus nuotr.
Pirmininkas nenusišalino

Jau pati beveik dvi valandas trukusio posėdžio pradžia pademonstravo, kad jis tikrai nebus liūdnas – prie jo prisijungė buvusi Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

„Turiu įdomios informacijos, tikrai nešvarūs dalykai vyksta, nebesu valstybės tarnyboje, galiu atskleisti visas kortas”, – sakė ji.

Komisijos narys konservatorius Rimantas Didžiokas buvo pateikęs siūlymą nusišalinti komisijos pirmininkui liberalui Sauliui Budinui, nes būtent jis 2018-ųjų rugsėjį pasirašė sutartį su Skulptūrų parko kaimynystėje statybas vykdžiusiu verslininku Igoriu Udovickiu, pagal kurią pastarasis turėjo įrengti tik septynių vietų automobilių stovėjimo aikštelę, nors detaliajame plane buvo numatytas reikalavimas įrengti krepšinio – tinklinio aikštelę, vaikų žaidimo aikštelę, suoliukus, trinkelių takus ir gazoną.

Visgi S. Budinas pagrindo nusišalinti neįžvelgė, nes, anot jo, „šiek tiek keistoka kalbėti apie tai, kad krepšinio aikštelė galėjo atsirasti jau 2019 metais”, nes senoji veikė jau dvidešimt metų.

„Aš manau, kad mes šiandien kalbame apie visiškai kitą dalyką”, – sakė S. Budinas.

Tuo metu pagal Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos sąrašą į miesto Tarybą išrinktas Arūnas Andziulis stebėjosi, kodėl „techninis klausimas atsidūrė Antikorupcinėje komisijoje”.

„Visiškai neturime jokio aiškumo, kas priėmė sprendimą atsisakyti krepšinio aikštelės”, – paaiškino jam S. Budinas.

Vėliau, kad tokį klausimą reikėtų mesti iš darbotvarkės, pareiškė ir A. Andziulio frakcijos kolega Arūnas Tuma, apkaltinęs kitą komisijos narį, Senamiesčio seniūnaitį Renaldą Kulikauską politikavimu.

Protokolas jau yra?

Skulptūrų parko rekonstrukcijos projektą kuruojanti Savivaldybės administracijos vyriausioji patarėja Inga Kubilienė komisijai aiškino, kad krepšinio aikštelė yra „opus klausimas”, dėl jos buvo gauta daug gyventojų parašų ir, kad „projektas nesistabdytų”, buvo koreguoti „tam tikri sprendiniai”. Esą buvo nuspręsta kai kuriuos darbus pristabdyti ir atlikti kitu etapu. Anot jos, tai buvo padaryta bendru sutarimu vadinamajame projekto priežiūros komitete.

Kai praėjusią savaitę „Atvira Klaipėda” prašė savivaldybės pateikti visus su Skulptūrų parko rekonstrukcija susijusius protokolus, tarp atsiųstųjų su tokiu sprendimu nebuvo. Dabar jau I. Kubilienė tikino, kad yra ir toks. Tad „Atvira Klaipėda” paprašė jį pateikti (apie šio protokolo istoriją galima pasiskaityti čia).

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis savo ruožtu akcentavo, kad „formaliai sprendimai nėra priimti” (galutinis sprendimas priklauso Savivaldybės administracijos direktoriui).

Anot jo, diskusija buvo karšta ir „elementai, kurie kelia diskusiją, atidėti kitam etapui”, o jis numatomas, kai bus tvarkomas sovietinis memorialas, parko prieigose esantis tualetas.

„Mes bijome ir nenorėjome, kad atsitiktų kaip Rumpiškės kvartalo III teritorijoje, kai grupė žmonių kreipėsi į teismą ir jis pritaikė laikinąsias apsaugos priemones. Projektas taip ir sustojo, nenorėtume, kad taip atsitiktų čia. <…> Politinis ažiotažas sukeltas, suprantame politinį sezoną, bet ant kitos rankos turime sausio 15 dieną. Krepšinio aikštelę galima išdiskutuoti ir įgyvendinti paskui. Kovojantys už želdinius žino, yra pasikaustę, teismai gali uždėti laikinąsias apsaugos priemones ir rangovai išvažiuoja. Reikia žiūrėti ne į paviršių, o giliau”, – dėstė A. Dobranskis.

Pasak I. Kubilienės, iš patirties galima pasakyti, kad krepšinio aikštelė turėtų atsieiti daugiau nei 100 tūkst. eurų, o vaikų žaidimo – apie 250 tūkst. eurų.

Kliuvo ir peticijai

S. Budinas atkreipė dėmesį, kad šioje parko vietoje daugiau nei 20 metų veikė tiek krepšinio, tiek vaikų žaidimo aikštelė ir esą nebuvo jokių problemų. Tuo metu A. Dorbanskis tikino, kad pagal projektą naujoji krepšinio aikštelė „atsiranda kitoje vietoje, ten, kur krenta medžiai”.

„Nebūtų medžių, nebūtų problemos”, – teigė jis.

Visgi komisijos narys, Senamiesčio seniūnaitis R. Kulikauskas priminė, kad šalia aikštelės būtų kertami tik šeši medžiai ir ir tik dėl to, kad jie yra nesveiki.

Projekto dalis su prie krepšinio aikštelės numatytais kirsti medžiais

Kartu jis atkreipė dėmesį, kad savivaldybė apart baimės neturėjo jokio kito pagrindo atsisakyti aikštelės, nes net vadinamoji parko priežiūros grupė vieningai sutarė tik dėl automobilių aikštelės atsisakymo, o dėl krepšinio aikštelės pasisakyta tiktai atskiroje jos narių Arvydo Vaitkaus ir Liudvikos Kuzminčiūtės nuomonėje.

R. Kulikauskas taip pat klausė, kaip dabar savivaldybė vertins per 670 parašų po internetine peticija, palaikančia krepšinio aikštelę.

A. Dobranskis į tai atšovė, kad klaipėdiečio Justino Liubinsko iniciatyva atsiradusi peticija esą yra klaidinanti, nes joje rašoma ir apie vaikų žaidimo aikštelę, kurios neatsisakoma. Tą patį akcentavo ir vicemeras, konservatorius Arūnas Barbšys.

Tada jau administracijos direktoriaus pavaduotojas sulaukė S. Budino replikos, ar prieš aikštelę pasisakiusių asmenų parašai neklaidina – žinia, dalis įrašų yra surašyti ta pačia ranka, padėtas toks pats parašas prie kito žmogaus vardo ir pavardės, kai kur nurodyti tik pasirašiusiųjų telefono numeriai ar el. paštų adresai.

Komisijos narys, Seniūnaičių sueigos pirmininkas, Bomelio Vitės seniūnaitis Tomas Meškinis dėstė, kad esą reikia tik džiaugtis, jog savivaldybė atsižvelgė į gyventojų nuomonę, o „neina buldozeriu”. Anot jo, yra kitų vietų aikštelėms, o ne kapinėse (tiesa, toje vietoje, kur buvo numatyta aikštelė, kapinių nebuvo).

„Negražu, kad kita miesto dalis nuspręstų, kas man po langais turėtų būti. <…> Kas nustatė, kad parašai padirbti ar neteisėtai surinkti? Kodėl peticija turi būti kaip prioritetas, nors gali balsuoti kauniečiai, vilniečiai, kitų šalių atstovai”, – teigė T. Meškinis.

Beje, jo minėtuose lapuose netrūksta parašų iš pietinėje miesto dalyje esančių gatvių: Bandužių, Nidos, Pietinės, Naujakiemio, Debreceno, Šiaulių, Baltijos, Jūrininkų prospektų ir kt.

Anot T. Meškinio, aikštelė turėtų nedingti, bet ją reikėtų įrengti „kažkur šalia”.

A. Vaitkaus ir I. Šakalienės susikirtimas

Į posėdį prisijungęs miesto Tarybos narys A. Vaitkus retoriškai klausė, ar patvirtintas projektas yra šventas daiktas, apie kurį iš viso kalbėti uždrausta ir tikino, kad tik sukurtos priežiūros grupės dėka pavyko išsaugoti daug kirsti numatytų medžių.

Anot jo, komisija turėtų nagrinėti, kodėl projekte buvo priimtas sprendimas pirkti klinkerį iš konkretaus gamintojo ir panašius klausimus.

„Stebiu visą šitą veiksmą ir galvoju, kiek galima apsimetinėti, kad niekas nesuvokia, kodėl vis šie pakeitimai yra daromi. Šitą projektą pradėjo įgyvendinti būtent mano vadovaujamas skyrius, vėliau tam tikrų politikų pastangomis buvo netgi viešas pirkimas sustabdytas ir keistos pirkimo sąlygos, ir tada niekam neskaudėjo galva, kai sakiau, kad tikrai nespėsime įgyvendinti projekto. Dabar visi šitie pakeitimai pradedant šunų vedžiojimo aikštele, mano namas, parkavimo aikštelės įrengimas ir krepšinio aikštelės įrengimas trukdo vienam vieninteliam žmogui, kurį atstovauja ponas Vaitkus ir Ligita Girskienė šiai dienai”, – sakė I. Šakalienė.

Irena Šakalienė ir Arvydas Vaitkus. Martyno Vainoriaus nuotr.

A. Vaitkus tokį pasisakymą pavadino „įdomiais kaltinimais”.

„Rekomenduočiau kaltinimais nesisvaidyti, jei tai jūsų iliuzijų arba vaizduotės reikalas. Aš suprantu jūsų bylinėjimąsi su kaimynais ir palieku šitą reikalą jums”, – teigė politikas.

Tuo metu L. Kuzminčiūtė sakė nesuprantanti, kur čia įžvelgiama korupcija. Esą jei projektai būtų pristatomi pačioje pradžioje tinkamai, nebūtų to, kas čia vyksta dabar.

Ji tikino, kad krepšinio aikštelės parke neturi būti.

„Ar kiekvienas iš jūsų norėtumėte gyventi šalia aikštelės? Man nesvarbu, kas ten gyvena – ar milijonierius, ar darbininkas. Man rūpi triukšmo nebuvimas. Poilsio parkas turi būti poilsio parkas”, – teigė moteris.

Paprašė informuoti apie visus pakeitimus

Po ilgų pasisakymų ir klausimų komisija galiausiai sutarė, kad kol nėra pačio administracijos direktoriaus sprendimo dėl krepšinio aikštelės, tol ir nėra ką nagrinėti.

Komisijos narė Judita Simonavičiūtė pasiūlė kreiptis į Savivaldybės administraciją, kad kai tik ji turės sprendimą, iškart jį pateiktų komisijai.

„Yra visuomenės susipriešinimas, atsirado interpretacijų, parašų rinkimas, situacija nėra paprasta, tik viešumas iš administracijos pusės galėtų pagrįsti tolesnę eigą”, – teigė ji.

J. Simonavičiūtei antrino ir R. Didžiokas, akcentavęs viešumo svarbą.

Galiausiai S. Budinas suformulavo sprendimo projektą, pagal kurį meras ir Savivaldybės administracijos direktorius raginami užtikrinti, kad bus įgyvendinami visi projekte suplanuoti sprendiniai, o jei daromi pakeitimai, tai apie juos iš anksto informuojama ši komisija. Tokiai formuluotei pritarė dauguma komisijos narių.

Dėl etikos pritrūko dokumentų, o sutartį tirs

Netrūko komisijos posėdžio metu ir diskusijų dėl minėtosios S. Budino su I. Udovickiu pasirašytos sutarties.

Pats S. Budinas tikino, kad savivaldybės Statybos skyrius ruošdavo tokias sutartis įvertindamas detaliųjų planų sprendinius. Anot jo, tikriausiai tada ir buvo įvertinta situacija, kada gali būti pradėtas tvarkyti Skulptūrų parkas ir ką galima įtraukti į tokią infrastruktūros plėtros sutartį.

„Tikrai joks specialistas nenusprendė tokių reikšmingų dalykų neįrašyti į sutartį. Kažkas davė nurodymą. Kiek aš prisimenu tuo metu, kai jūs dirbot, labai tankiai pas jus vaikščiojo Algirdas Grublys, kuris tuo metu irgi gelbėjo ponui Udovickiui. Kaip dabar dirba Vaitkus jam, taip tada dirbo Grublys. Taip kad čia yra korupcijos daugiau nei galima įsivaizduoti. Ir nereikėtų jums būnant Tarybos nariais kvailinti miestiečių, kad čia niekas nevyksta, kad jums rūpi gyventojai. Jūs rūpinatės vieno vienintelio žmogaus interesais. Gėda tokiems politikams”, – rėžė I. Šakalienė.

Po posėdžio „Atviros Klaipėdos” žurnalistui susisiekus su A. Grubliu pastarasis teigė, jog tokie teiginiai apie jį yra „absoliuti neteisybė”.

„Prie ko aš čia? Aš net nežinojau, kur Udovickio namas yra”, – teigė buvęs Valstybės saugumo departamento Klaipėdos skyriaus vadovas, vėliau miesto Taryboje atstovavęs Liberalų sąjūdžiui.

Anot A. Grublio, jis Skulptūrų parko reikalais yra bendravęs tik su dizaineriu Kęstučiu Mickevičiumi – apie galimą čia palaidotų Lietuvos karių įamžinimą.

R. Kulikauskas pageidavo, kad komisija kreiptųsi į Etikos komisiją tiek dėl A. Vaitkaus, tiek dėl S. Budino veiksmų, tačiau palaikymo nesulaukė – esą trūksta dokumentinio tokio prašymo pagrindimo.

Tuo metu dėl atskiro šios infrastruktūros sutarties nagrinėjimo seniūnaitį palaikė ir R. Didžiokas, įžvelgęs galimas korupcijos apraiškas.

Galiausiai bendru sutarimu buvo nutarta kreiptis į Savivaldybės administraciją, jog ši pateiktų visus reikiamus dokumentus bei paaiškinimus, kad šios sutarties atsiradimo klausimą būtų galima nagrinėti artimiausioje darbotvarkėje.

25 Comments

  1. Domas

    Teisingai Kuzmičiūtė čia pastebėjo – krelšinio aikštelės nereikia. Ne visi parkai turi būti triukšmingi , reikia mieste ir tylos, ramybės ir poilsio salelių. Kad žmonės bent trumpam nuo gatvių triukšmo pailsėtų.

    Reply
  2. gal nesigaus "kaip visada"

    Gerai, kad ši diskusija vyksta dabar. Dar nevėlu viską išsiaiškinti ir priimti reikiamą sprendimą. Juk baisu kuo tapo Dangės skveras. Jo takas – aktyviausia transporto arterija, kurioje be tvarkos ir taisyklių grumdosi pėstieji, dviratininksi, visų rūšių paspirtukininkai, vaikų vežimėliai ir pan. O jau triukšmas!

    Reply
    • Nesvarbus

      Išties, labai nemalonu Danės parke, triukšminga. Nors seniai žinau, kad Klaipėdoje pataikaujama tik paaugliams ir buduliams. Kiti čia ne žmonės?

  3. se

    Kiek atsimenu (45 m. laikotarpiu) toje vietoje buvo krepšinio aikštelė ir supynės (nepriklausomybės laiku jų vietoje atsirado žaidimų aikštelė). Vaikystėje ateidavome suptis, o žiemą su rogėmis leisdavomės nuo šalia medžiais apaugusio ir apželdinto pastato (vaikai sakydavo, kad ten kažkada grabus laikydavo). Niekam šios aikštelės netrukdė. Pradžioje valdininkai sugalvojo krepšinio aikštelę „patraukti” su būtinybe iškirsti papildomus medžius, o dabar apskritai ji „dingo”. GĖDA SAVIVALDYBEI IR MIESTO POLITIKAMS.

    Reply
  4. S Budimui kodėl meluojate?

    Nueikite į psrka į paskaičiuokite. Dėl padidintos naujos krepšinio aikštelės iškerta ąžuolus ir apie 100 geru sveiku medžių.
    Nes planuoja padidinta ktepšinio niekam nereikalinga aikštelė.
    Eikit lauk liberalsi ir konsrrvatorisi. Miesto medžių nsikintojai

    Reply
    • Daina

      Pritariu Jums. Niekam ta krepšinio aikštelė nereikalinga. O juo labiau ąžuolų sąskaita. Galvokit, zombiai, ką darot!

  5. Klaipėdos konservatoriai

    KUR dingo senoji krepšinio aikštelė kuri parke buvo metų metus. Nors konservatorių atstovai kiša kažkokias painais istorijas, bet nesiteikia paaiškinti, kaip pagal projektą turėsjusi likti senoji aikštelė DINGO.

    Reply
  6. cirkinasi valdantieji

    Dingo sena krep6inio aikštelė, o jie ai6kina, kad kažkas kaltas, jog neatsirado kita aikštelė. Teks atsakyti KODĖL rekonstruojant parką DINGO ten buvusi krepšinio aikštelė. Ir čia valdantieji KONSERVATORIAI, bei jų administracijos direktoriaus pavadutojas Dobranksi turi atsakyti, o visa kita tik dūmų uždanga kaip tai maskuoti.

    Reply
    • O Simona

      pletkininkė ? 🙂 Viską žinanti ?

  7. Be emocijų , o tik skaitant pateiktus " faktus "

    Man panašu , ši istorija sukasi tarp miesto liberalių ponų 🙂

    Reply
    • Simona

      Parindinis seklys morka Vaitkus, kitą pusę atstovauja Šakalienė, o aprašo Atvira Klaipėda

  8. Nuogastavimas

    S. Budinas, A. Vaitkus, Girskienė kažkaip „keistai” visada atstovauja I. Udovickiui. Ką tai galėtų reikšti? Berods jie visi pretenduoja į Klaipėdos merus. Taip išeitų, kad šešeliniu meru turėsime I. Udovickį? Gal Atvira Klaipėda, jei ji tikrai nepriklausoma (kaip skelbiasi), galėtų atlikti žurnalistinį tyrimą, nes per daug jau visuomenėje emocijų…

    Reply
    • Juokaujate ?

      Bandykite dar kartą tekstą skaityti . Grublys – liberalas , kurį Šakalienė įvardijo kaip vaikščiojantį pas liberalą administracijos direktorių Budiną , nes ” rūpinosi ” Udovickio gerbūviu 🙂 O štai dėl Vaitkaus ir Girskienės , manau tik pletkai be jokių faktų 🙂 Ponia Šakalienė Girskienei panašu kerštauja , nes seimo narė domisi kodėl ponia Šakalienė nevykdo teismo nutarimo dėl griovimo 🙂

    • Gal galite sukonkretinti ?

      kada ir kokiu klausimu Girskienė atstovauja Udovickiui ? Konkrečiais faktais , o ne pletkais , prašau .

    • Martynas Vainorius

      Gerbiamas nuogąstavime, parašysiu tiesiai šviesiai – užknisote visi tokie anonimai, apeliuojantys į nepriklausomą, ir prašantys žurnalistinių tyrimų. Ar jūs bent suvokiate kiek tam reikia laiko ir resursų? Kiek prisidėjote jus pats ir absoliuti dauguma skaitančiųjų per tuos penkerius metus prie „Atviros Klaipėdos”, kad būtų galima turėti bent vieną tyrimais užsiimantį žurnalistą? Skirtų nors dešimtadalis skaitančiųjų po eurą per mėnesį, būtų jums ir tiriamoji žurnalistika ir dar daugiau. Džiaukitės dabar, kad nors kartas nuo karto parašome tai, ko kitiems nepavyksta ir iš viso, kad dar esame.

    • Asd

      Martynai, visiškai pritariu Jums. Čia maždaug viešini faktus ir dar kaltas lieki. Aš jau ilgą laiką temiu AK keliais eurais per mėnesį ir vis stebiuosi, kaip tiek daug žmonių gali nemokamai skaityti ir dar kažko reikalauti.

    • Martynas Vainorius

      Ačiū labai Jums!

    • ne toks anonimas

      Is Eligijaus paskola paimkit

  9. Irutė

    Grubliui skubiai reikia bilobilo… labai daug kabinetų durų varstėte savo laiku,.Visi prisimename pono veiksmus, galime padėti prisiminti

    Reply
  10. Klounamiestis

    įstatymu nustatyta tvarka projektai rengiami, viešinami, derinami su +- 10-15 derinančių institucijų atsakingų pareigūnų. Jeigu vėliau, po suderinimo ir statybos leidimo išdavimo daromi keitimai, privalomai „rengiama” nauja projekto laida ir projektai vėl talpinami internetinėje erdvėje. Anksčiau vadinosi „Info statyba” dabar ” TPS vartai” – imi ir žiūri kas suderinta ir kas tai padarė ir kodėl. Tai buvo ar nebuvo tos korektūros su „patobulinimais” – išsaugotais medžiais, pakoreaguotais takais ir aikštelėm padarytos ir nustatyta tvarka patalpintos? Jei ne- tai daromas nusikaltimas ir tokią statybą statybos inspekcija privalo sustabdyti. Ar lauks prokuratūros parėdimo? Ta tokio neduos nes viskas procese ir faktas nėra baigtas. Tad ir neįvykęs. Tad mūsų miestelyje jokie teisės aktai negalioja ir valdiškus projektus dabar teks derinti IR SU įtakingais uostininkais, kuzminčiūtėm, politikais, krepšinio fanais? Kai tie išsisems prisijungs ir vabaliukų, miesto mylėtojų draugijomis, floristų, šaškininkų sąjunga su gedulingo choro atstovais. Galop, didžiausi miesto korupcininkai paskirti pirmininkais, ims savo komisijose savo darbelius tyrinėti ieškodami ar kokio popierio per žioplumą, zakazo euforijos pagauti, nepasirašė. Būkit ramūs, neras. Sekantis raundas visi drauge eis skaičiuoti trinkelių ar tikrai padėjo tiek kiek projektas numatė. Moralas -projektai brangs.

    Reply
    • Liudvika

      Labai teisingai ponas ar ponia klounamiesti pastebėjote. Projektas turi būti derinamas, kad paskui netektų po teismus vaikščioti.

    • To kloumesčiui iš savivaldybės

      Pirma darot žmonėms, o ne saviems iš savivaldybės
      2.turit suderinti su miesyo gyventojais, o ne savo šaikos konservatoriu viduje.
      3.jus esate tarnautojai miestui, o ne grobikai mokesčių mokėtojų pinigų.
      4. Visokie pociai, švedai ,konservatorisi ir liberalai manau atstovauja savo verslams ir turtingiesiems ur ju verslams, irsudidarė ispudys ksd į žmonės jie senai spjovė

  11. Klaipėdietė

    Gėda net skaityti,kuo užsiminėja mūsų tarybos nariai, juk visiems aišku,kas kuo kvėpuoja. Gal kada ir ateis laikas,kad jie sugebės dirbti miestui. Rinkėjų valia,ką jie išsirenka. Kol nebus tyriamosios žyniasklaidos,tol taip ir vyks deja…

    Reply
  12. Nieko sau ....ponia Šakaliene ,

    atvirai šmeižiate ? Pykstate už tai , kad reikia laikytis teismo nurodymo ” griauti ” ? Kokia nemaloni persona pasirodo esanti …Kerštaujate ir šmeižiate ?

    Reply
  13. albinas

    apie ką ta nupušusi kuzminčiūtė su parsidavėliu vaitkumi šneka „kas norės gyventi prie aikštelės” – juk udovickis, kuris vienintelis ir gyvena netoli tos aikštelės, ką tik Atvirai Klaipėdai sakė, kad „jis aikštelei neprieštarauja”. Kur logika?
    jau prasidėjo kalbos tik tam, kad save išbalinti, nors išsitepę iki galvos.
    dar juokingiau, kai kalba, kad pietinės miesto dalies gyventojai neturi teisės turėti nuomonę apie tai, kaip iš jų pinigų tvarkomas parkas centre. GĖDA

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This