Siekia didesnės baudos Irenai Šakalienei

Miestas, Svarbu

Klaipėdos apylinkės teismą pasiekė dar vienas antstolės kreipimasis, kuriuo prašoma skirti baudą buvusiai uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjai Irenai Šakalienei už teismo sprendimo nevykdymą.

Priestato griovimo darbai vis dar nėra pradėti. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda” jau ne kartą rašė, kad I. Šakalienei teismas neskundžiamu sprendimu buvo nurodęs griauti nebaigtą statyti priestatą uostamiestyje, K. Donelaičio gatvėje. Toks nurodymas atsirado po to, kai Generalinė prokuratūra buvo pradėjusi tyrimą dėl istoriniame K. Donelaičio g. 12 name visas patalpas įsigijusios I. Šakalienės šeimos ir Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) sudarytų sandorių su žemės sklypais bei pradėtų statybų ir perdavė bylą teismams. Įsiteisėjusiu Apeliacinio teismo sprendimu buvo panaikinti trys NŽT įsakymai dėl sklypų pardavimo, o leidimas rekonstruoti statinį pripažintas negaliojančiu visa apimtimi. Teismas nurodė, kad pastato griovimo darbus lygiomis dalimis turi finansuoti I. Šakalienė ir NŽT.

Kadangi suėjus terminui priestatas vis nebuvo pradėtas griauti, pernai spalio 15 d. buvo išduotas vykdomasis raštas, o antstolė kreipėsi į Klaipėdos apylinkės teimą, kad šis skirtų baudą I. Šakalienei. Pastarosios advokatas teisme aiškino, jog pavyko rasti tik tokį rangovą, kuris sutiko baigti darbus iki šių metų rugpjūčio 31-osios. Vasarį šis teismas paskyrė I. Šakalinei 3 eurų dydžio baudą už kiekvieną uždelstą sprendimo įvykdymo dieną, skaičiuojant nuo nutarties įsiteisėjimo dienos iki teismo sprendimo įvykdymo. Valstybinė teritorijų planavimo ir statybų inspekcija (VTPSI) minėtojo Klaipėdos apylinkės teismo sprendimo neskundė.

Rugsėjo pradžioje Generalinė prokuratūra pranešė, kad jos vadovė Nida Grunskienė ir Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus vyriausioji prokurorė Deimantė Nikitinienė Aplinkos ministerijoje vykusio darbinio pasitarimo metu su ministru Simonu Gentvilu ir šiai ministerijai pavaldžių institucijų atstovais aptarė jų veiklą bei atsakomybę vykdant teismų sprendimus dėl valstybinėje žemėje savavališkai pastatytų statinių pašalinimo. Minėtas konkretus I. Šakalies statybų atvejis. Tačiau apčiuopiami tokio pasitarimo rezultatai taip ir nebuvo įvardinti. 

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose turėjo būti pradėta nagrinėti byla pagal dar vieną antstolės Astos Rimaitės-Žičkuvienės pareiškimą dėl baudos už teismo sprendimo neįvykdymą skyrimo I. Šakalienei, tačiau posėdis netruko baigtis tik prasidėjęs.

Bylą nagrinėjanti teisėja Diana Bučienė paskelbė, kad tik prieš pat posėdį buvo gautas I. Šakalienės atsiliepimas. Pastarosios advokatas Justas Čobotas atsiprašė dėl to ir tikino, kad jo klientė gana pavėluotai gavo teismo dokumentus ir iki pat paskutinio momento buvo renkami įrodymai, kurie paaiškintų esamą situaciją.

Savo ruožtu VTPSI atstovė Judita Vadeikienė paprašė teismo apsvarstyti galimybę į procesą įtraukti NŽT, kad ir ji pateiktų paaiškinimą dėl sprendimo neįvykdymo.

„NŽT privalo irgi finansuoti griovimo darbus, jos nuomonė būtų reikšminga”, – tokį prašymą palaikė J. Čobotas.

Konstatavusi, kad dėl to, jog nespėta susipažinti su I. Šakalienės atsiliepimu, teismas negali pradėti iš esmės nagrinėti bylos, teisėja nusprendė paskelbti pertrauką. Taip pat ji nusprendė suinteresuotu asmeniu į bylą įtraukti NŽT ir nustatė 14 dienų terminą, per kurį ji turi teisę pareikšti atsiliepimą.

Kitas teismo posėdis numatytas beveik po mėnesio.

I. Šakalienė savo versiją apie visą šią istoriją „Atviroje Klaipėdoje” buvo išdėsčiusi prieš mėnesį.

4 Comments

  1. plius minus

    Na čia tai DIDELIS DŽIAUGSMAS tiems , kurių rūgštingumas per didelis ir tulžis per kraštus veržiasi. Gražu kai kaimyno tvartas deda, taip Lietuviška…?
    Paradoksalu, bet čia džiaugiasi kaimynas iš nedraugiškos kaimyninės šalies, o mes dar malkų pametame. Kvailiai nesupras, o kam reikia…. perskaitys ką čia parašiau .
    Pasikartosiu : Griauti daug proto nereikia ir graudu žiūrėti, kai Moterį akmenimis užmėto Lietuvoje ir padaryti nieko negali .
    Bailių ir Moterys nemyli.

    Reply
  2. Jonas Daubaris

    Taip, tikriausiai čia drg. Udovickio įtaka visur jaučiama. Šis drg. apsitvėręs signalizuotomis tvoromis, neaišku kokių apartamentų ir kaip pasistatytų kiemus vaikšto brauningais ginkluoti asmensargiai. Tuo tarpu tikra Klaipėdos patriotė ir pilietė visaip menkinama, purvinama.

    Reply
  3. Nezabitauskas

    Ką tokiu atveju diktuotų sveikas protas? Atimti tai, kas neteisėtai pastatyta, ir panaudoti visuomenės reikmėms. Negi leisi pinigus naujo gero pastato griovimui, kai reikia skubiai gelbėti begriūvantį senąjį?

    Reply
  4. Nuomonė

    Ta bus džiaugsmas Udovickiui…..

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

S. Gentvilas: pastatų atnaujinimas skydais leistų gerokai pagreitinti renovaciją

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas mano, kad pastatų naujinimas mediniais skydais leistų pasiekti tikslą kasmet renovuoti tūkstantį daugiabučių. Anot jo, bandomiesiems ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Rimantas Cibauskas teisme pasijautė beždžione 

Klaipėdos apylinkės teismas pagaliau išnagrinėjo dar 2022-ųjų gruodį užvestą bylą, kurioje antstolė siekia, jog valstybinę žemę nelegalia tvora aptvėręs ir ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Celofanas irgi dalyvavo Muzikinio teatro atidaryme*

Aišku, kad Spyglio nebuvo tarp tų ponų, kurie šeštadienio vakarą su pakvietimais dalyvavo po 150 eurų personai įvertintame rekonstruoto Klaipėdos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This