„Stemma Group“ įsibėgėja: pradėjo naujo komplekso statybas, pavasarį numato startuoti ir su „Memelio miestu”

Svarbu, Verslas

Dėl ambicingo „Memelio miesto“ projekto prieš trejetą metų nusprendusi atidėti trijų pastatų komplekso, skirto komercinei ir viešbučio veiklai, statybas ties Naujosios Uosto ir Gegužės gatvių sankryža, bendrovė „Stemma group” visgi pirmiau statybininkus pasikvietė į šią vietą, o ne uostinę teritoriją. 

Tokius pat darbus „Memelio mieste” tikimasi pradėti jau pavasarį – kol kas čia vyksta tik infrastruktūros paruošimas.  

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Lyg treniruotė”

2019-ųjų rudenį prie Naujosios Uosto ir Gegužės gatvių ėmė dygti stulpeliai, o tarp jų atsirado „Stop“ juosta. Visgi tai nebuvo naujų statybų ženklas – sklypus besinuomojanti bendrovė „Gegužės biurai”, priklausanti „Stemma Group”, čia tada tik minimaliai sutvarkė vietas automobiliams statyti.   

„Projektą turime, statybos leidimą – taip pat. Dabar visos pajėgos sutelktos į „Memelio miesto“ projektą. „Gegužės sodų“ projektas buvo suplanuotas gerokai anksčiau. Planavome, jog viešbučio statybas pradėsime šiemet pavasarį, tačiau atsirado „Memelio miestas“ ir planus reikėjo pakoreguoti. Mūsų prioritetai aiškūs – kuo greičiau sutvarkyti „Memelio miestą“, todėl ir nesinori blaškytis”, – tada teigė bendrovės „Stemma Group“ atstovas Nerijus Tilindis.

Pagal gautus leidimus čia numatyta sutvarkyti esamą pastatą – paveldo objektą bei pastatyti du naujus sujungtus apie 3000 kv. m ploto pastatus.

„Gegužės sodai“ pavadinto projekto pristatyme rašoma, jog klientams bus pasiūlyta ir erdvių, ir kompaktiškų viešbučio apartamentų. Pirmasis pastato aukštas (apie 600 kv. m), orientuotas į aktyvią gatvę, bus skirtas komercinei veiklai.

Vystytojų vizualizacija

Visgi rimta statybinė technika į šiuos sklypus, kuriuos „Gegužės biurai” nuomojasi nuo 2016-ųjų, atvyko greičiau nei į „Memelio miestą”. N. Tilindis sakė, jog projektą buvo nuspręsta pradėti įgyvendinti, nes ir aplinkinės teritorijos tvarkosi (šalia rekonstruojamas turtingiausio Lietuvos politiko, Klaipėdos miesto tarybos nario Vidmanto Dambrausko valdomai bendrovei „Ferticonta” priklausantis istorinis buvęs sveikatingumo namas), paskatino tokius darbus ir infliacija, dėl kurios statybos ateityje gali kainuoti dar daugiau. 

„Tai lyg treniruotė prieš „Memelio miestą”, – sakė pašnekovas. 

Jis viliasi, jog statybos bus baigtos per pustrečių metų. Kiek jos atsieis, pasak N. Tilindžio, pasakyti negalima, nes nuolat tenka peržiūrėti sąmatas, statybos esą vyksta vos ne ūkiniu būdu. 

Anot jo, kokio tipo viešbutis čia įsikurs, dar svarstoma. 

Jau vyksta parengiamieji darbai

Pasak N. Tilindžio, tokią pat rimtą statybų techniką „Memelio mieste“ galima tikėtis išvysti jau pavasarį.

„Statybų leidimą administraciniam pastatui jau turime, norime gauti leidimą ir daugiabučiui bei pradėti darbus kartu”, – sakė pašnekovas. 

Anot jo, kai kurie darbai jau vykdomi – palei Naująją Uosto gatvę iškilo tvoros, nes tvarkoma inžinerinė infrastruktūra, kad teritorija galėtų funkcionuoti ir pradėjus statybas. 

Martyno Vainoriaus nuotr.

Anksčiau skelbta, kad investicijos į šios teritorijos sutvarkymą gali siekti 100 mln. eurų, o projektas visiškai pabaigtas bus iki 2030 metų.

10 Comments

  1. Anonimas

    Gal atnaujinkite nuotraukas ? Visiškai nesutampa su projektu…

    Reply
  2. Jo jo

    pasimkit viską. Nugriaut kas dar specialiai iki šiol neprižiūrėtas nesugriuvo ir jų vietoj įkišt gargarines hrenovinas ,,kartoninėm” sienom (kaip viešbučio-kankinio vardu ,, Viktorija”). Paskui sėdėt dešimtis metų ir laukt milijonierių kurie visa tą pirks..Patalpų ofisams ir komercinei veiklai ,,trūksta” nors visas centras, o ir jau pastatyti stiklainiai stovi tušti metų metais?:D) Man labai ,,gražios” šunio būdos II Melnragėj kur tarp namų sienų atstumas turbūt kažkur 30-50 cm..Visi tamsūs juodi bajurūs lyg didžiuliai inkilai milžiniškiems ir išprotėjusiems varnėnams :D))Ar ne tas pats kaip čia a’lia projektuotojas su storamašniu investuotoju jų projektus piešė?

    Reply
    • jojui

      Vaistukų tik nepamiršk išgerti.

    • Logika

      Jo jo
      Prauostei smegenis
      Arba dievas pagailėjo

  3. plius minus

    Pagarba Ponui M. Gusiatinui. Ne veltui Miestas jam Garbės Piliečio vardą suteikė. Pinigų ir didelių turi ne vien Jis, bet taip, kaip jis į Miestą mažai kas investuoja.
    Dar Garbės piliečio titulą galima būtų paskirti tam, kas Pašto pastatą nusipirktų ir jį sutvarkytų, nes dabar tie , kurie taip garsiai šaukdami jį saugojo , kur jie ? Jau policijos pastatą „išsaugojo” , dabar ten benamiai laužus kūreną, nenoriu būti blogu pranašu ..
    Tai dar kartą Pagarba M. Gusiatinui ir jo Komandai už tai kad nesigiria, marškinių ant krūtinės nesidrasko , o DARO..

    Reply
  4. ASAS

    kaip gražiai fone atrodo kLASCO palapines

    Reply
  5. Deja

    už tokius kliedesius Klaipėdos architektų sąjunga turėtų tai projektavusiems siūlyti stabdyti atestatus. Liūdnoka, kad tokius projektus imasi realizuoti Stemma Group motyvuojant – senai turime statybai leidimą.

    Reply
    • Titas

      Baisiai liūdna, bet tiesa. Atrodo kaip Kaliningrade renovuota chruščiovkė. Iš Stemmos lūkesčiai gerokai didesni, ir vieta verta kokybiškesnės architektūros.

    • Klaipėdos architektų sąjunga

      Stabdė ir stabdo viską, ką tik gali, jau beveik 30 m , senamiestis greit sugrius nuo tos sąjungos veiklos.Vyti juos kuo toliau

  6. O

    Ten šalia Mėmelio miesto ar tiesiog jo privažiavimo kelyje , N. Uosto g. 5 stovi tokia griuvena, kada ją pašalins ?

    Reply
    • agentas

      Vertingus pastatus tvarkyti reikia, o ne šalinti.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Klaipėdos meras: „Esu stabdis pinigų taškymui ir kreiviems projektams“ 

Pirmus savo darbo metus apžvelgęs uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus teigia, jog pajuto, kad ši kėdė nėra pati minkščiausia, bet labai prasminga. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Spyglys

Sporto bazių valdymo centro darbuotojai negauna algų*

Nors pinigų yra, bet nėra nėra kaip tų algų išmokėti. Nes policinė Klaipėdos valdžiai išmobingavo šios kontoros direktorių, o laikinai ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Spyglys

Skelbia lažybas dėl Skautų gatvės*

Ponai ir ponios iš Skautų gatvės su ponais ir poniom iš Liepų gatvės šiuo metu yra nugrimzdę į giluminę mediaciją ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This