Skrydžiui į Vokietiją – 200 tūkst. eurų

Svarbu, Transportas

Klaipėdos politikai, ketvirtadienį apsvarstę papildomai į darbotvarkę įtrauktą klausimą, nusprendė iš miesto biudžeto atseikėti 200 tūkst. eurų, už kuriuos žadama į Palangos oro uostą pritraukti aviakompaniją, skraidinsiančią į Vokietiją.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Tiek turizmas, tiek verslas yra išreiškę savo nuomonę, kad reikalinga būtent tokia kryptis. Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai apklausė savo narius, Turizmo ir informacijos centras – turizmo sektoriaus atstovus, regiono merai pritarė”, – posėdžio metu atsakydama į opozicijos atstovės Ninos Puteikienės klausimą, kodėl pasirinkta būtent tokia kryptis, sakė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas teigė, kad dabartiniai skrydžiai iš Palangos yra vaisiai to, kas prieš trejus metus padaryta.

„Dalyvavimas tokioje programoje buvo teisingas žingsnis, davė gerą efektą ir sinergiją. Visose savivaldybėse iki liepos turi būti patvirtintas finansavimas. Mes kaip didžiausias partneris turime užduoti toną kitoms savivaldybėms. Priešingu atveju derybos su „Lietuvos oro uostais”, operatoriais būtų nubrauktos”, – sakė V. Grubliauskas, pabrėžęs, kad „kas buvo pritraukta per tą programą, tas ir lieka”.

Tačiau „Atvira Klaipėda” jau skelbė, kad pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ paankstino savo dar vasarį paviešintus planus nutraukti skrydį iš Palangos į Glazgą.

Tuometinis Palangos oro uosto vadovas Marius Gelžinis pernai vykusio Klaipėdos pramonės, prekybos ir amatų rūmų Turizmo komiteto posėdžio metu buvo įvardinęs, kad 2015 m. už skrydžius į Varšuvą LOT avialinijoms ir „Wizz Air“ už skrydžius į Londoną buvo skirta po 200 tūkst. eurų dydžio vadinamoji de minimis parama. 2016 m. tokios pačios sumos buvo skirtos „Ryanair“ už skrydžius į Glazgą ir „Ukrainian International Airlines“ už skrydžius į Kijevą, o „Belavia“ už skrydžius į Minską gavo 100 tūkst. eurų paramą.

Už 200 tūkst. eurų skyrimą naujai skrydžių krypčiai balsavo 16 politikų, susilaikė du – Viačeslavas Titovas ir Arūnas Barbšys, teigęs, kad prašoma suma yra „nukabinta iš dangaus”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - Europos brasbendų čempionatas

Palangoje prasideda ypatinga savaitė: balandžio 27 – gegužės 5 dienomis kurorte vyks Europos brasbendų čempionatas. Gilias tradicijas turintis prestižinis renginys ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This