Byra Petro Gražulio komanda

Politika

Gargžduose išrinkto Seimo nario Petro Gražulio suburta Tautos ir teisingumo sąjunga eižėja: apie pasitraukimą iš jos antradienį pranešė partijos pirmininko pavaduotojas Kristupas Krivickas.

„Šiandien parašiau pareiškimą ir traukiuosi iš Seimo nario P. Gražulio komandos. Nebedirbsiu jo patarėju Seime. Taip pat atsistatydinu iš P. Gražulio vadovaujamos Tautos ir teisingumo partijos (centristai, tautininkai) pavaduotojo pareigų”, – žiniasklaidai paskelbė K.Krivickas.

Išplatintame pranešime jis paaiškino ir šitokio savo elgesio priežastis.

„Tokį mano apsisprendimą lėmė šios pagrindinės priežastys: prieš pora savaičių buvome parengę ir įregistrąvę Baudžiamojo kodekso pataisas, kurios numatė, kad už Rusijos pradėto karo Ukrainoje viešą neigimą ar Rusijos karinių veiksmų palaikymą ir pateisinimą asmenys bus baudžiami. Tačiau P. Gražulis Seimo posėdyje šias jau įregistruotas pataisas netikėtai atsiėmė. Po to, kai praėjusią savaitę tiesioginio eterio metu buvo nutrauktas mano vedamos laidos transliavimas ir laida pašalinta iš televizijos kanalo už tai, kad joje buvo demaskuoti ir įvardinti Lietuvoje gerai žinomi asmenys viešojoje erdvėje savo pasisakymais aktyviausiai palaikantys Putiną, Rusijos sukeltą karą ir atakuojantys Ukrainą, Seimo narys P. Gražulis stojo į šių asmenų pusę, jis nesutiko viešai pasmerkti šio cenzūros išpuolio, nereikalavo grąžinti laidą į eterį, atsisakė surengti šia tema spaudos konferenciją.  Negaliu ir nenoriu dirbti vienoje komandoje su politiku, kuris karo akivaizdoje vienu metu bando stovėti abiejose pusėse. Dar viena, priežastis lėmusi mano apsisprendimą trauktis – teismas pripažino P. Gražulį kaltu padarius nusikaltimą, jis yra nuteistas dėl piktnaudžiavimo, Kaip vienas iš antikorupcinės koalicijos steigėjų ir lyderių negaliu ir nenoriu dirbti vienoje komandoje su už piktnaudžiavimą nuteistu politiku”, – rašo K.Krivickas.

Paskutiniuosiuose, 2019 metais vykusiuose rinkimuose į Seimą K. Krivickas buvo iškėlęs savo kandidatūrą toje pačioje Gargždų apygardoje, kaip ir P. Gražulis, tačiau pirmajame rinkimų ture pralaimėjo konservatorei Ritai Petrauskienei. Antrajame rinkimų ture ją nugalėjo P. Gražulis.

Nepatekęs į Seimą, K. Krivickas įsidarbino P. Gražulio patarėju, o kartu su irgi už Seimo borto likusiu klaipėdiečiu Nagliu Puteikiu prisidėjo, kuriant naują politinį darinį, pavadintą skambiu Tautos ir teisingumo sąjungos vardu. Jos pirmininku praėjusį birželį buvo išrinktas P. Gražulis.

Vadinamojo pedofiljos skandalo metu K. Krivickas savo vedamose ir prodiusuojamose TV laidose aktyviai palaikė šiuo metu jau nuteistos buvusios teisėjos Neringos Venckienės ir jos šalininkų poziciją.

2 Comments

  1. ?

    krivickams/puteikistams – kaukes nešiojame ir šiandien ! Tik tema jau neaktuali , nes rinkimų į seimą nėra ? Fui….

    Reply
  2. Aš politiniams populistams

    krivickams/puteikistams politinio užribio linkiu nuo teismų , peticijų , mitingų ” dėl kaukių kenkimo ” ir noro patekti į seimą su sąrašu Nr6 ( valdant ” valstiečiams ” ir artėjant rinkimams į seimą ) Kuo baigėsi teismai ? 🙂 Ar jau visi pacientai patenka pas medikus ? Man jau tada buvo aišku – likęs tik noras į seimą ir tinka bet kokios akcijos – atrakcijos . Tikiuosi ir visi likę rinkimai jiems bus minusiniai . Tada buvo ” kaukės ” , dabar karo tema ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Petras Gražulis vadovaus Donaldo Trumpo rinkiminiam štabui Lietuvoje

Iš Seimo narių per apkaltą pašalintas Gargžduose išrinktas Petras Gražulis praneša kartu su Amerikos lietuvių bendruomene, remiančia kandidato į JAV ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

ELTA

Vaiko teisių gynėjai susitiko su P. Gražuliu ir jo dukra dėl dalyvavimo „Auksiniuose svogūnuose“

Buvęs Seimo narys Petras Gražulis pirmadienį Palangoje su dukra lankėsi pas vaiko teisių apsaugos specialistus. Kaip nurodo Vaiko teisių apsaugos ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Politika

Teismas atmetė P. Gražulio skundą dėl jo registravimo kandidatu prezidento rinkimuose

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį atmetė Petro Gražulio skundą dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimo, kuriuo buvo atsisakyta jį ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This