Skundai dėl triukšmo: patrulių liudijimai – svarbiausias veiksnys?

Miestas, Svarbu

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai kitą savaitę turėtų paskelbti sprendimą dėl vieno iš prokurorės Laimos Rokanskienės ir po jos butu senamiestyje esančiose patalpose veikiančio restorano „Felsner family” jau porą metų vykstančios kovos epizodų.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad Klaipėdos apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė sako teismuose esanti priversta kovoti su atmestinu pareigūnų požiūriu į savo pareigas ir nesiruošianti savo namuose miegoti su ausinėmis, kaip tai esą daro kiti kaimynai. Tuo metu restorano savininkai tvirtina, jog kaimynė elgiasi neadekvačiai ir įkaitais yra pavertusi ne tik juos, bet ir klientus. Apie tai esą liudija ir faktas, kad beveik visos jos pretenzijos yra atmetamos.

Nesibaigiančio „karo” vieta tapęs restoranas „Felsner family”.Martyno Vainoriaus nuotr.

Apylinkės teismo teisėja Eglė Žakevičiūtė šiuo metu jau rašo nutartį dėl dar vieno iš L. Rokanskienės skundų, kuriame ji tvirtina, jog pareigūnai tinkamai neištyrė kovo 19-osios vakaro aplinkybių, kai iš minėtojo restorano esą sklido garsi muzika ir triukšmas bei taip buvo trikdoma jos ramybė ir poilsis.

Po pertraukos į šios bylos posėdį buvo pakviesta ir Turgaus gatvėje prieš beveik trejus metus atidaryto restorano direktorė bei savininkė Laura Felsner. Atsakinėdama į teisėjos klausimus moteris pirmiausiai akcentavo, kad restorano lauko terasoje nėra garso kolonėlių. 

„Nežinau, iš kur fiksuojama garsas, nesame klubas, esame restoranas, į kurį renkasi santūrus žmonės, bet ir jie įspėjami netriukšmauti. Toje pačioje gatvėje, priešingoje pusėje, yra klubas, bet dažniausiai mus filmuoja. Restorane groja tik foninė muzika, vyksta vakarienės. Nuo 22 valandos klientai prašomi vakarieniauti tik viduje. Turime kaimyną, kuris gyvena virš restorano patalpų, ir jis niekada nesiskundė dėl triukšmo. O pareiškėja gyvena įstrižai, visada mus filmuoja, filmuojami ir svečiai, jie dėl to nepatenkinti, nes nežino, kur talpinama medžiaga. Ji filmuoja išlindusi per langą”, – kalbėjo L. Felsner. 

Į teismą liudyti buvo iškviestas sprendimą nutraukti administracinę teiseną priėmęs tyrėjas Alvydas Dykovas. Jis aiškino, kad L. Rokanskienės pateiktuose vaizdo įrašuose triukšmo nesigirdi, esą matosi tik žmonių siluetai ir tuo negalima vadovautis.

Anot tyrėjo, tokiais atvejais dažniausiai remiamasi pareigūnų, kurie atvyksta į įvykio vietą, pranešimais, nes paprastai tai būna konfliktinė situacija ir neaišku, kas teisus. Kartu jis pripažino, kad nežiūrėjo vaizdo įrašo iš vadinamųjų pareigūnų body kamerų, nes tam esą nėra laiko – yra daug medžiagų, kurias būtina ištirti. 

„Jei pareigūnai parašo, kad triukšmo nebuvo, nėra tokios praktikos papildomai žiūrėti, nes intensyviai dirbame, reaguojantys pareigūnai irgi labai apkrauti darbu, ypač savaitgaliais”, – sakė tyrėjas. 

Sulaukęs L. Rokanskienės klausimo, kodėl tirti jos pranešimo ėmėsi tik po užklausimo, tyrėjas aiškino, kad taip nutiko dėl „darbo intensyvumo”, tai esą nebuvo prioritetinis darbas.

„Mano langas yra tiesiai virš įėjimo. Man kyla klausimas, ar pareigūnai buvo pakilę į antrą restorano aukštą. Antrame aukšte – labai neaukštos lubos, garsas sklinda tiesiogiai po mano butu. Atvykę pareigūnai sustojo prie restorano, kol jie atėjo, girdėjau, kad garsas buvo išjungtas. Noriu pabrėžti, kad mano pareiškimas visiškai netirtas, neapklausti pareigūnai, neišsiaiškinta, ar jie užlipo į antrą aukštą, kiek buvo žmonių restorane. Mano pateikti garso įrašai patvirtina, kad buvo sustatyta aparatūra. Tuo metu restorane buvo apie 15-20 asmenų, vyko užsakytas vakarėlis, naudotas mikrofonas, iš pradžių kalbėjo vedėjas, po to buvo dainuojam, šokama, trypiama. Niekas neišsiaiškino aplinkybių. Mūsų gatvė stebima miesto vaizdo kameromis, galėjo pasižiūrėti, ar atvyko kas su aparatūra, kada žmonės išsiskirstė”, – savo poziciją dėstė L. Rokanskienė, prašiusi panaikinti tyrėjo nutarimą, kuriuo nutraukta administracinė teisena. 

10 Comments

  1. Nepatogumai

    Gyvenimas miesto centre natūraliai yra susietas su tam tikrais nepatogumais, o dar šalia ar virš restorano, bet kažkodėl tokio ploto kaina didesnė nei miegamajame miesto rajone. Jei žmogus nori tylos, turi galvoti, kur gyventi, nes kaimynų visur bus. Už melagingą skudimąsi triukšmu, taip pat turėtų būti taikoma atsakomybė.

    Reply
  2. Nijolė

    Šita bobelka šlykšti ji gyveno kepėju gatvėj kai išsinešdino visiems pasidarė ramu tai buvysi Čepulytė šlykštynė mes gyvenam ramiai dainuojam grojam geri kaimynai vienos šlykštynės neliko ramu ???????

    Reply
  3. Čia yra p......da

    Du metai tiria administeacinė byla dėl triukšmo?Wow čia kietai. Vykit visi kuo greičiau į užsienius, akivaizdžiai dugninėje Lietuvėlėje nieko gero nenusimato.

    Reply
    • Aha

      Labai viliuosi,kad ten ir esat…..ir per pertraukėles,tarp vištų gaudymo, skaitot apie Lietuvos reikalus.

  4. Karolis

    Retkarčiais vis išlenda tiesa. Pasirodo ,kad įstatymai nelygūs ir priklauso nuo tyriančiojo valios. Štai kodėl Lietuvoje toks valdžios pliuralizmas : ką noriu, tą darau. Savivaldybė daro tą patį: ji pati gudriausia, pati išmintingiausia. Tai ką mes rašome socialiniuose tinkluose, jei nusispiauti, rašyk tik į nurodytą savivaldybės skyrelį, . Taip ir atsiranda PUIKIAI dirbanti savivalda. O kur šioje „demokratijoje” yra kontrolė?

    Reply
  5. Tyrėjas Alvydas

    … priėmė sprendimą nutraukti teiseną, nesusipažinęs, neperžiūrėjęs ir neišklausęs policininkų body kamerų padarytų įrašų, nes tam nėra laiko ir nėra tokios praktikos… Jooo…

    Reply
  6. memel

    Nuolat verkiama dėl „negyvo” senamiesčio, bet ir toliau apribojam ir žudom ten esančius barus, restoranus ir tt.

    Reply
  7. Se

    prokurorė pagrįstai klausia: ką veikė į vietą atvykę policininkai? Tam nereikia jokio policininkų paaiškinimo. Visą vaizdą užfiksuoja prie jų prisegtos BD (body camera).

    Reply
  8. Simona

    O iš ko duosi krepšinio klubui Neptūnas, jei vaikų tėvams, kurie negauna valdiško darželio, palengvinsi gyvenimą

    Reply
    • Se

      turbūt gili mintis, bet aš jos nesupratau šioje temoje 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mirtinas incidentas BKT: padėtas tik vienas taškas 

Prireikė beveik ketverių metų, kad galutinai būtų patvirtintos išvados, kas gi buvo kaltas dėl to, jog 2020-ųjų vasarą Birių krovinių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Šimtą metrų senamiesčio gatvės remontuos daugiau nei metus?

„Visoje Aukštosios gatvės atkarpoje, nuo Didžiosios Vandens g. iki Daržų g. namo, naudojami tik esami tašytų akmenų blokeliai!”, – šauktuku ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Miestas

Senamiesčio fasadų tvarkymo paramai - papildomas kvietimas

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad siekiant išnaudoti lėšų likutį – 70 tūkst. eurų – skelbiamas pakartotinis kvietimas teikti paraiškas Klaipėdos senamiesčio ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This