Šaudmenų byla, į kurią įsipainiojęs žurnalistas – pabaigos link

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Praėjusių metų gegužę, įtariant šovinių pardavimu, uostamiestyje buvo sulaikytas klaipėdietis žurnalistas ir rašytojas, Krašto apsaugos savanoris Mindaugas Milinis. Jis žinomas kaip istorinių grožinių ir dokumentinių knygų apie pokarį bei Afganistano karą autorius.

Praėjus aštuoniems mėnesiams nuo minėto įvykio, tyrimui vadovaujantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Donatas Blinstrubis tyrimo aplinkybių nebuvo linkęs detalizuoti, tačiau pripažino, jog svarbiausieji procesiniai veiksmai jau yra atlikti ir tyrimas artėja prie pabaigos.

M. Milinis savo knygos „Partizanas II” pristatyme. Palmiros Mart nuotr.

Pasak prokuroro, įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 253 str. 2 d. (dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis) yra pareikšti ne tik M. Miliniui, bet ir dar keliems asmenims.

„Tyrimas yra šiek tiek išsiplėtęs, įtarimai daugiau nei penkiems asmenims pareikšti ne tik dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis, bet ir dėl galimo dokumentų klastojimo”, – sakė prokuroras.

Jo teigimu, pats tyrimas jau artėja pabaigos link.

„Dar nėra paskelbta apie tyrimo pabaigą, bet jau artėjame prie to”, – sakė prokuroras, neabejojantis, jog byla šiais metais tikrai pasieks teismą.

Kartu D. Blinstrubis atsisakė detalizuoti šaudmenų realizavimo aplinkybes, nors pripažino, jog bandymas parduoti šovinius vyko gana atvirai Klaipėdos mieste.

„Vyko tarimosi procesas ir panašiai, bet pats faktas – perdavimas, nebuvo slaptai daromas, vyko, susitikus mieste,” – santūriai komentavo prokuroras.

Portalo klaipeda.diena.lt duomenimis, šaudmenis M. Milinis bandė parduoti pačiame Klaipėdos centre, Herkaus Manto gatvėje, automobilių stovėjimo aikštelėje šalia Krašto apsaugos savanorių būstinės.

Prokuroro teigimu, M. Milinis nusikalstamos veikos aplinkybių neneigia, nors ne visi įtariamieji prisipažįsta esą susiję su šiuo mįslingu įvykiu.

Pagal prokuroro pateiktus duomenis, iš viso buvo bandyta realizuoti daugiau nei 500 vienetų šaudmenų.

M. Miliniui paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

D. Blinstrubis pažadėjo, jog surašius kaltinamąjį aktą ir bylą perdavus teismu, prokuratūra apie tai informuos visuomenę.

Už didelio kiekio šaudmenų laikymą, gabenimą, pagaminimą ar realizavimą įstatymas numato griežtą – nuo 4 iki 8 metų – laisvės atėmimo bausmę be jokių papildomų išlygų.

1 Comment

  1. MB

    Kur pasaulis ritasi?
    Visuomenininkus guldo į durnynus arba sodina į kaliūzes, o pedofilai su kyšininkais laisvėje vaikšto.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Už neteisėtą disponavimą dideliu kiekiu šaudmenų - baudos kariškiams ir žurnalistui

Klaipėdos apygardos teismas neviešuose teismo posėdžiuose išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai neteisėtai įgijus, gabenus ir realizavus didelį kiekį šaudmenų pareikšti ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdietis bus teisiamas ir dėl kvaišalų, ir dėl ginklų laikymo

Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Klaipėdos gyventojas kaltinamas didelio kiekio kvaišalų laikymu turint ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Veidai

Kaip atpažinti užverbuotą smogiką, jeigu jis yra tavo vadas ar geriausias draugas

Ketvirtadienio vakare Imanuelio Kanto bibliotekos Pempininkų padalinyje buvo pristatyta jau 10-oji klaipėdiečio žurnalisto ir rašytojo Mindaugo Milinio knyga „Smogiko išpažintis”, ...
2023-11-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This