Mintys, pakeltos nuo šlapio kelio

Mums rašo

Kęstutis Grubliauskas
2023-03-31

Komentarų: 0

Neseniai žiūrėjau filmą, kaip praeito amžiaus septynioliktųjų metų revoliucinis matrosas gavęs valdžios mandatą, su atkištu mauzeriu vykdo teisingumą. Pastatęs prie sienos piliečius klausia: „Jūs už raudonuosius ar baltuosius”. Tuos kurie iš baimės pakeitė spalvą, pašlovino naują valdžią, naują tvarką, apspjaudė, pasityčiojo, bet paleido. Tie kas savęs neišdavė – kulka į kaktą. Beje, tame filme pakeitusių spalvą buvo daugiau. O kaip buvo/yra gyvenime?

Nuo to laikotarpio praėjo daugiau nei šimtas metų, bet panašu, kad septynioliktųjų matrosai sugrįžta. Dabar jie užima įvairius postus, vietoje mauzerio turi pinigų, internetą, laiko save nuomonės formuotojais, visuomeninikais, turi savo asmeninę „Hyde Park bačką” kalbom rėžti, valdžios „mandatą ” ir stato prie „sienos ar tanko” visus kurie jiems nepatinka.

Gaila, bet vis dažniau tokiais matrosais tampa tie, su kuriais visai neseniai sėdėjome viename suole, vaišinomės prie vieno stalo ir eiliniai praeiviai kuriems tiesiog linksma būti matrosais.

Tam procesui apibūdinti, manau, tiktų truputį pakeista grupės „Antis” daina: „Paklausyk, paklausyk ar girdi – virtualiniai matrosai atrieda , atidunda”.

Ar girdite, gerbiamieji? Neabejoju , kad ne tik girdite, bet ir bijote šiuolaikinių matrosų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Mintys, pakeltos nuo karšto asfalto

Devyniasdešimtais kaip savotiškas himnas, reikalaujantis permainų, skambėjo Viktoro Cojaus daina „Permainos” (1987 m. „Перемен требует наши сердца”…) Viktoro nebėra tarp ...
2023-08-20
Skaityti daugiau

Mums rašo

Nepasisekė politikoje, gal pasiseks balandžio 1-ąją turguje

Esu įsitikinęs, kad tik portale „Atvira Klaipėda” galiu atvirai pasipasakoti savo problemą ir paprašyti pagalbos. Nepasisekė politikoje, nesiseka ir grįžus ...
2023-03-31
Skaityti daugiau

Spyglys

Kai pakyla brolis prieš brolį*

Spyglys, perskaitęs „Atviros Klaipėdos” paskelbtą žinią, kad vienas iš dviejų Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Klaipėdos kandidatų sąrašo finansinių rėmėjų yra ...
2023-01-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This