Palaimino ir Savivaldybės darbus

Politika, Svarbu

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienio posėdyje pritarusi mero Vytauto Grubliausko 2017 metų veiklos ataskaitai analogiškai apsisprendė ir dėl Savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino darbų.

„Esu atsakingas, to reikalauju ir iš visų savo darbuotojų”, – apibendrindamas savo ataskaitą teigė pats S. Budinas.

Kalbėdamas apie Savivaldybės darbuotojus Saulius Budinas teigė, kad jų skaičius yra optimalus ir komandos darbą vertina pakankamai gerai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Klausimai-atsakymai

Savivaldybės vadovui pristačius savo ataskaitą opozicijos atstovė Nina Puteikienė teiravosi, kada vėl bus didinami biudžetinių darbuotojų atlyginimai, nes jau buvo žadėta atlikti skaičiavimus.

„Įpareigojimas yra iki birželio parengti skaičiavimus, mes tai įvykdysime ir bus pateikta”, – sakė S. Budinas.

Savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus dėl jam skirsto nuobaudos inicijuotoje byloje liudijusi Judita Simonavičiūtė klausė S. Budino, kaip jis mato savo atsakomybę dėl vadinamosios maršrutinių taksi krizės.

„Atsakingi tarnautojai gavo tarnybines nuobaudas, nes jų tiesioginė atsakomybė buvo kuruoti šį darbą. Aš esu atsakingas, jaučiu ir savo atsakomybę, bet kiekvienas turėtume savo tiesioginės atsakomybės ribas. Mes, kaip administracija, esame išsiaiškinę ir tikiuosi, kad tai nepasikartos. Sutarčių kontrolei dabar yra skiriamas didžiulis dėmesys. Svarbiausia, kad klaidos nesikartotų”, – teigė S. Budinas.

Socialdemokratė Lilija Petraitienė teiravosi, ar yra išspręstas konfliktas su gyventojais dėl Žolynų kvartale projektuojamos naujos mokyklos.

„Situacija yra normali ir išspręsta. Buvo pristatyta visuomenei. Daugumos nuomonė pakankamai teigiama. Yra vienas pilietis, kuris turi šalia individualų namą ir stengiasi visomis priemonėmis, kad nebūtų statoma mokykla, nors tai yra optimali vieta”, – sakė direktorius.

Tuo metu konservatorius Tomas Meškinis klausė apie teismus dėl šios mokyklos projektavimo konkurso.

„Galutinį sprendimą padariau aš ir prisiimu atsakomybę. Viešųjų pirkimų tarnyba pastaruoju metu dažniausiai būna baudėjas, o ne patarėjas. Kartais tenka rizikuoti priimant sprendimus. Kas svarbiau – pastatyti naują mokyklą, ar gauti pastabą, kuri neužkerta kelio gauti kad ir premiją?” – sakė S. Budinas.

Konservatorius Laisvūnas Kavaliauskas klausė, koks yra Bastionų tilto likimas ir kaip vyksta Danės parko sutvarkymo projektas.

„Kalbant apie Danės skverą, tai yra nepasisekę su projektuotoju – „Hidrostatybos projektais”. Bandome pakeisti vedantįjį partnerį. Yra nemažai techninių dalykų, kurių nepavyksta rangovui iki šiol išspręsti. Bet tikimės iki metų galo turėti projektą. O Bastionų tiltui yra atliekamas poveikio aplinkai vertinimas. Idėjos, kad tokio tilto nebūtų – nėra”, – teigė S. Budinas.

Konservatorius Arūnas Barbšys klausė, ar „tikrai normali situacija, kai už 23,4 mln. eurų yra neįvykdytas strateginis investicijų planas”.

„Nepanaudota 18 milijonų, nes kiti pinigai buvo tik virtualūs, tik planuoti. Kai kurie infrastruktūros darbai tikrai vėluoja, nes spalį-gruodį buvo liūtis tokia, kokios aš pats neatsimenu. Turime force major pažymas, kad rangovai negalėjo atlikti darbų. Tikrai nėra tyčios ar neatsakingumo, daugiau susiję su gamtinėmis sąlygomis ir gal šiek tiek pernelyg optimistiniu planavimu”, – teigė S. Budinas.

Tarybos narė Aldona Staponkienė teiravosi dėl elektroninį moksleivio bilietą diegiančio „Mano dienyno” likimo.

„Tikrai yra problemų. Ruošdami technines sąlygas specialistai gal ne viską įvertino. Mūsų poreikiai buvo labai dideli, bet pasirodė, kad, matyt, rangovui trūksta kompetencijų. Fiziniai dalykai jau į pabaigą, kaip ir viskas tvarkoje. Po kovo 13 dienos nuspręsta daugiau netęsti darbų. Tačiau negalime nutraukti sutarties, nes prarastume nemokamą trijų metų aptarnavimą”, – aiškino S. Budinas.

S. Budino bendrapartietė Vaida Žvikienė atkreipė dėmesį į viešinimui Savivaldybės skirtų lėšų efektyvumo aspektą, kurį šią savaitę aprašė ir „Atvira Klaipėda”, ir iš Klaipėdiečių tribūnos Tarybos nariams praktiniais pavyzdžiais pademonstravęs visuomenininkas Germanas Čepas.

„Ko gero, mes per mažai giriamės apie padarytus projektus. Iššūkis buvo Savivaldybės svetainė, joje jau informacijos yra nemažai, ypač atvirų duomenų pateikimui skiriame dėmesį. Matyčiau ir aš problemų, pasistengsime ženkliai pagerinti, turime pokyčių ir viešinimo skyriuje”, – dėstė S. Budinas.

Vytautui Čepui pasiteiravus apie idėjos įsteigti kadetų mokyklą likimą, S. Budinas teigė, kad ji nėra užmiršta ir siekiama, jog tokia mokykla būtų finansuojama ne tik iš miesto biudžeto, bet ir Švietimo ar net ir Krašto apsaugos ministerijos.

Kalbėdamas apie Savivaldybės darbuotojus direktorius teigė, kad jų skaičius yra optimalus ir komandos darbą vertina pakankamai gerai.

Politikų vertinimai

Pasisakydamas apie direktoriaus ataskaitą Viačeslavas Titovas teigė norintis padėkoti už gerą darbą, nes aptarnavimo kokybė esą gerėja.

„Tačiau nesutinku su koncesijos, viešųjų pirkimų praktika. Turėtų imtis patys atsakomybė. Ką galime padaryti patys, turime ir daryti. Nepatinka, kad mažai vaikų žaidimo aikštelių, potvynis tikrai buvo ne vien tik dėl stichijos. Siūlau pravesti priešgaisrinės pratybas įstaigose”, – dėstė V. Titovas, posėdžio metu inicijavęs ir Kemerovo tragedijos aukų pagerbimą tylos minute.

Jis taip pat siūlė tuo atveju, jei bus pritarta ataskaitai, Savivaldybės tarnautojams išmokėti premijas.

L. Petraitienė teigė turinti tik vienintelį priekaištą, nes pasigenda didesnės daugiabučių administratorių kontrolės.

„Ar Lietuva turėtų žmonių bėgimo problemas, jei turėtų tokį perteklinį biudžetą kaip Klaipėda? Negi taip sunku pripažinti padarius klaidą – konkrečiai kalbu apie Tauralaukio gatvių asfaltavimą ir liūdną flirto istoriją su Rusų aljansu. Ypatingai skaudina ir didieji infrastruktūros projektai. Mėnulio fazė Atgimimo aikštėje artima klaipėdiečiams? Juk buvo atlikta apklausa, kuri parodė, kad kol kas laisva erdvė ten turėtų būti. O dabar dėl požeminio garažo bus nukirsti medžiai. Kuriozinė situacija ir su Bangų gatvės garažu. Projektas padarytas, o vicemeras sako, kad neįgyvendins. Stengiatės atrodyti, o ne būti. Nepirkime vardų, vėliavų. Rinkodaros specialistų reikia stiprių, o ne tik partijos bičiulių, liubinavičių. Padėkime muziejui su 39/45 reklama, duokime jam pinigų”, – dėstė Nina Puteikienė.

Pasisakydamas liberalas Saulius Liekis akcentavo, kad pernai pajudėjo mokyklų stadionų sutvarkymo programa, „daugybėje kiemų” buvo įrengtas apšvietimas, patvirtintos didžiausios Lietuvoje išmokos seniūnaičiams.

„Klaipėda keičiasi į gerąją pusę, o problemas matome ir sprendžiame”, – teigė Saulius Liekis.

Vicemeras Artūras Šulcas dėstė, kad pagrindinė Savivaldybės administracijos stiprybė yra kurti gražias vizijas, tačiau kartu tai yra ir silpnybė.

„Projektų labai daug, bet jie pradeda strigti. Ir pagrindiniai nebetampa pagrindiniais, atsiranda tokie garažai ir pradeda tampyti gražaus vaizdelio ekraną. Reikėtų daugiau pavaikščioti pėsčiomis ir pamatyti vaizdus net tik pro automobilio langą. Kai gatvėje duobė – tai tragedija, o kai šaligatviai išsiklaipę… Jei būtų tiek pat užsidegimo kasdieniniuose darbuose, kaip ir vizijose, būtų labai gerai”, – teigė jis.

Liberalas Vygantas Vareikis tvirtino, kad labai svarbus dalykas yra saugumas.

„Plačiąja saugumo prasme yra nuveikta tiek, kiek nebuvo anksčiau. Apšviestos pėsčiųjų perėjos – puikus projektas. Taip pat ir kiemų apšvietimas. Europietiška smulkmena – esame vienintelis didmiestis Lietuvoje, turintis moderniai aptvertus darželius. Bet kartais reikia pažiūrėti ir po kojomis. Logiškai nėra dėl ko nepritarti tokiai kokybiškai ataskaitai”, – teigė V. Vareikis.

Tuo metu T. Meškinis priminė, kad Savivaldybės administracija vis neranda lėšų Vitės mokyklos stadionui sutvarkyti, nors jau seniai gavo kompensaciją iš uosto.

„Džiaugtis darbais, kurie padaryti pusiau? Tai demagogija. Ar tikrai taip reikia įgyvendinti planus? Pasiteisinti vien gamtos sąlygomis?” – kritikavo Arūnas Barbšys.

„Niekas demagogijos čia neskleidžia. Ne visada gal pavyksta operatyviausiais terminais padaryti, čia gal dar yra resursas. Tačiau nepanaudoti milijonai tikrai kelia nerimą. Linkėčiau ryžtingesnės rankos, kai kalbame apie grandis ar personalijas, kurios būna trukdžiais”, – savo ruožtu teigė meras Vytautas Grubliauskas.

Apibendrindamas politikų pasisakymus S. Budinas išreiškė viltį, kad šiemet pavyks pasiekti dar geresnių rezultatų.

Už jo ataskaitos patvirtinimą balsavo 22 miesto Tarybos nariai, prieš buvo 3 (A. Barbšys, N. Puteikienė ir Mindaugas Gylys), lygiai tiek pat susilaikė (L. Kavaliauskas, T. Meškinis ir Alfonsas Vildžiūnas0.

2 Comments

  1. Dalia

    Kodėl nė vienas tarybos narys nekėlė klausimo dėl Kl. miesto katastrofiškos demografinės padėties? Ar ir jiems,išrinktiems į tarybą miesto gyventojų kad spręstų jų problemas nesvarbu kad 1996 m. Klaipėdoje gyveno 201.577 gyventojai, o 2017 m – 151.309 ? Kodėl iki šiol nėra savivaldybėje atsakingo VIENO specialisto kuris galėtų atsakyti į norinčiųjų sugrįžti namo klaipėdiečių klausimus ir pn? p. Budino ataskaitoje PRIVALĖJO būti miesto gyventojų emigracijos problemos sprendimas kaip NR.1 svarbos.
    Tai šitaip rūpi mūsų miestas Sav. administracijai ,merui? IR 31 Tarybos nariui… Gaila….

    Reply
  2. Nojus

    Nepamenu kada Klaipėdoje būtų tiek miesto valdžia nepatenkintų- ir tai yra reali nuveiktų darbų ataskaita.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdoje rasis Paliatyvus vaikų dienos centras

Neilgai trukus sunkūs ligoniai savo namuose turėtų sulaukti didesnės medicininės pagalbos bei geresnės priežiūros. Palengvinimo, rūpinantis sunkiai sergančiais vaikais, gali ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This