Dėl ženklo planuoja dar vieną tyrimą

Politika, Svarbu

Klaipėdos savivaldybės administracija atsisako paisyti Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) rekomendacijos nutraukti sutartį su naujojo miesto ženklo kūrėjais, o meras Vytautas Grubliauskas šalia pavedimo atlikti tarnybinį patikrinimą jau inicijavo ir miesto Tarybos sprendimo projektą dėl laikinosios komisijos sukūrimo. Ji turėtų nustatyti, „kokios institucijos laikytinos atsakingomis už galimai netinkamą šio ženklo atnaujinimo procedūros vykdymą”.

Jei šį mėnesį vyksiančiame miesto Tarybos posėdyje politikai palaikys tokią iniciatyvą, tai jau būtų antroji tokia komisija, kuri gilintųsi į miesto valdžios darbo broko aplinkybes. Pernai buvo sukurta komisija vadinamosios maršrutinių krizės aplinkybėms nagrinėti.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Sutarties nenutrauks?

Žinia, rugsėjo viduryje VPT  paskelbė, kad uostamiesčio savivaldybė sutarties su UAB „Alora” vykdymo metu savo veiksmais sudarė situaciją kai buvo pažeisti Viešųjų pirkimų įstatyme įtvirtinti skaidrumo ir lygiateisiškumo principai. VPT Savivaldybės administraciją paragino sutartį su UAB „Alora“ nutraukti.

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad  kol kas sutartis tikrai nenutraukta, nes savivaldos juristams atrodo nepakankamas teisinis pagrindas tai padaryti.

„Mes paprašėme patikslinimo, nes mums pritrūko informacijos dėl tam tikrų punktų. Paprašėme patikslinti papildomai, kad įsivertintume”, – sakė S. Budinas.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, vieni iš Savivaldybės argumentų yra tai, kad buvo tik „smulkūs procedūriniai trūkumai,” sutartis yra visiškai įvykdyta, tad net ir ją nutraukus „Alorai” vis tiek reikėtų sumokėti visą sumą – 24 170 Eur.

VPT viešųjų ryšių patarėja Sigita Zumerytė-Arlauskienė informavo, kad sulaukus tokio atsakymo bus sprendžiama „dėl tikslingumo ginti viešąjį interesą ir/ar patraukti atsakingus asmenis administracinėn atsakomybėn”.

Ši tarnyba dėl panašios istorijos jau buvo pareiškusi įspėjimus Savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktoriui Liudvikui Dūdai, Finansų ir turto departamento direktorei Aldonai Špučienei, Investicijų ir ekonomikos departamento direktoriui Ričardui Zulcui bei tuometinei Socialinio reikalų departamento direktorei Audrai Daujotienei. Tokios nuobaudos, kurių nepanaikino ir teismai, jiems buvo paskirtos už tai, kad nepaisė VPT nurodymo nutraukti naujosios mokyklos projektavimo sutartį.

Tarnybinį patikrinimą papildys ir politinis?

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas prieš porą savaičių „Atvirai Klaipėdai” teigė, kad  pasirašė pavedimą, kuriuo prašo Savivaldybės administracijos vadovybės atlikti tarnybinį patikrinimą dėl ženklo pirkimo ir kūrimo istorijos.

S. Budinas antradienį sakė jį jau gavęs.

„Bet kuriuo atveju į tai reaguosiu ir priimsiu sprendimą”, – teigė direktorius.

Tačiau pasirodo, kad meras nėra linkęs apsiriboti vien šiuo tyrimu. Prie spalio mėnesio miesto Tarybos posėdžiui registruojamų sprendimų projektų jau yra ir jo inicijuojamas „Dėl laikinosios komisijos Klaipėdos prekės ženklo atnaujinimo aplinkybėms nagrinėti sudarymo”. Iš visų frakcijų sudaromą komisiją norima sukurti atsižvelgiant „į susidariusią situaciją dėl galimai netinkamo Klaipėdos prekės ženklo atnaujinimo procedūros vykdymo”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Jei miesto Taryba pritars, iki gruodžio 3 d. tokia komisija turėtų „išnagrinėti Klaipėdos prekės ženklo atnaujinimo aplinkybes (atnaujinimo paslaugos pirkimo, sutarties sudarymo, autentiškumo patvirtinimo ir kt.), nustatyti, kokios institucijos laikytinos atsakingomis už galimai netinkamą šio ženklo atnaujinimo procedūros vykdymą”.

„Čia jau ne manęs tikriausiai klausti reikia. Nenoriu komentuoti politinių sprendimų”, – apie tokį sprendimo projektą sakė S. Budinas.

Paklaustas, ar tai negali būti akivaizdus požymis, jog tarp jo ir mero kyla politinė konfrontacija, jis teigė kol kas nieko nevertinantis ir nenorintis ką nors daugiau komentuoti tuo klausimu. Žinia, S. Budinas vadovauja Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriui, kuris nusprendė kandidatu į merus kelti nebe V. Grubliauską, o Simoną Gentvilą.

2 Comments

  1. Klaipėdietis

    Šudų krūvą….laukim rinkimų

    Reply
    • Marijus

      Aš ir nesulaukiu rinkimų. Tuoj pamatysime kaip tauta „Myli” Liberalais besivadinančius….

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This