V. Titovo laukia dar didesni nemalonumai

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Buvusiam Klaipėdos miesto tarybos nariui Viačeslavui Titovui nemalonumai ties Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo pripažinimu sulaužius tarybos nario priesaiką bei jo paties atsistatydinimu nesibaigia: neilgai trukus į Klaipėdos mero postą pretenduojančiam politikui turėtų būti pareikšti įtarimai ir baudžiamojoje byloje.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Dėl jo viešų pasisakymų apie partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą prokuratūra ikiteisminį tyrimą pradėjo dar vasarą.

Pasak tyrimą dėl mirusiojo atminimo paniekinimo atliekančio Klaipėdos apylinkės prokuroro Simono Genio, susipažinus su visa per kratas paimta bei kita medžiaga, tyrimo apimtis padidėjo, tad neatmestina, jog vienu Baudžiamojo kodekso straipsniu apsiribota nebus.

„Ikiteisminio tyrimo apimtis išsiplėtė, tačiau šioje stadijoje kol kas nieko daugiau komentuoti negaliu”, –  sakė prokuroras, išsamesnį komentarą pažadėjęs po to, kai bus pareikšti galutiniai, jau sukonkretinti įtarimai.

„Ten yra daug įdomių dalykų, atsirado ir kitokių aplinkybių”, – aptakiai komentavo S. Genys.

Prokuroras nenorėjo atsakyti, kada konkrečiai žadama V. Titovui pareikšti įtarimus ar priimti kitokį procesinį sprendimą byloje, tačiau patikino, jog iki Kalėdų vienoks ar kitoks sprendimas priimtas bus.

Kartu jis paneigė spėjimą, jog įtarimams įtaką galėtų daryti Vyriausiojo administracinio teismo sprendimas.

„Teisiniu požiūriu tai nėra susiję procesai ir baudžiamajam procesui Administracinio teismo sprendimas, kad ir koks jis būtų buvęs, įtakos nedaro”, – sakė prokuroras.

Anksčiau S. Genys „Atvirai Klaipėdai” buvo minėjęs, kad vien tik iš kratų metu paimtų V. Titovo kompiuterinių įrenginių informacija sudaro apie 800 GB. Tada jis teigė, jog šios bylos nereikėtų lyginti su vagysčių ar net žmogžudysčių bylomis, nes ji esą yra specifinė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Paminėjo išvadavimą, kurio nebuvo

Sekmadienio vidurdienį uostamiestyje, prie sovietinių karių, žuvusių Antrajame pasauliniame kare, perlaidojimo vietos apie trys dešimtys rusakalbių klaipėdiečių paminėjo 79-ąsias Klaipėdos ...
2024-01-28
Skaityti daugiau

Veidai

Kaip atpažinti užverbuotą smogiką, jeigu jis yra tavo vadas ar geriausias draugas

Ketvirtadienio vakare Imanuelio Kanto bibliotekos Pempininkų padalinyje buvo pristatyta jau 10-oji klaipėdiečio žurnalisto ir rašytojo Mindaugo Milinio knyga „Smogiko išpažintis”, ...
2023-11-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Parašai neblaiviam prokurorui palaikyti nepadėjo - atleido iš pareigų (dar papildyta)

Kaip jau buvo rašyta, praėjusių metų gruodžio 9 d. uostamiestyje ryte per policijos reidą buvo sulaikytas neblaivus asmeninį automobilį „Skoda ...
2023-01-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This