Atliekų rinkliava: dosnumu nedegama net rinkimams artėjant

Miestas, Svarbu

Nors Klaipėdos miesto savivaldybė vis dar turi 2 milijonus eurų viršijantį atliekų rinkliavos perteklių, politikai net ir artėjant rinkimams linksta jau ketvirtą kartą iš eilės šį mokestį palikti dabartiniame lygyje su vadinamąja 5 proc. nuolaida.

Tokiam sprendimui pirmadienį vienbalsiai pritarė Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas, tačiau galutinį žodį turės tarti visa Taryba.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pernai atliekų rinkliavos perviršis siekė 2,4 mln. eurų. Tada prieš priimant analogišką sprendimą Savivaldybės administracijos specialistai aiškino, kad jis „suvalgys” 238,5 tūkst. eurų.  Taip pat žadėta, kad dalis liekančios sumos 2018 m. bus skirta požeminiams konteineriams įrengti.

Dabartiniame sprendimo projekto aiškinamajame rašte rašoma, kad lapkričio duomenimis, vietinės rinkliavos ankstesnių metų likutis yra 2 246 628,91 Eur, o 5  proc. nuolaidos pratęsimas jau pareikalaus apie 260 tūkst. Eur.

„Tokia permoka, galima ir daugiau mažinti”, – po pristatymo teigė komiteto narė Aldona Staponkienė.

Tačiau Savivaldybės administracijos Aplinkos kokybės skyriaus vyriausioji specialistė Romualda Chuševė aiškino, kad esą jau iš anksčiau Finansų ir ekonomikos komitetas buvo pasiūlęs taikyti būtent tokio dydžio nuolaidą, tad toks sprendimas ir vėl teikiamas.

Ji tikino, kad požeminiai ir pusiau požeminiai konteineriai turėtų būti įrengti iki 2019 m. rugsėjo turi būti įrengti, esant poreikiui sutarties įgyvendinimo laikotarpis gali būti pratęstas iki tų metų galo.

„Galima sugrąžinti viską ir per vienus metus, bet žmonės tada už konteinerių kofinansavimą turės sumokėti papildomai”, – teigė vicemerė Judita Simonavičiūtė.

Komiteto pirmininkas Algirdas Grublys tvirtino, jog toks sprendimas „yra senas bendras visų sutarimas” ir paraginęs pritarti bendru sutarimu prieštaravimų iš kolegų nesulaukė.

Finansų ir ekonomikos komitetas tokiam sprendimo projektui pritarė vienbalsiai, be diskusijų. Jo posėdyje dalyvavusi Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė informavo, kad konteinerių projektavimo darbai šiek tiek stringa.

„Negalvojome, kad tiek sunku bus surasti vietas konteineriams”, – sakė ji.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pažymų dėl nenaudoto NT laukia iki kovo pabaigos

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) primena, kad uostamiesčio vietinės rinkliavos mokėtojas, praėjusiais metais nenaudojęs nekilnojamojo turto, gali nemokėti rinkliavos ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Suprato, kad šimtai tūkstančių - vėjais, bet sprendimui pritarė

„Pinigai – vėjais”, – taip diskusiją dėl projekto „Klaipėdos miesto savivaldybės automatinių (stacionarių) aplinkos oro kokybės stebėjimo stotelių įrengimas“ teikimo ...
2024-02-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This