Autobusai vėl vežė nemokamai

Transportas

Rugsėjo 20-ąją dieną, penktadienį, klaipėdiečiai vėl galėjo nemokamai važiuoti miesto autobusais. Taip miesto Tarybos sprendimu šiais metais pažymima tarptautinė Diena be automobilio.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Kelionės penktadienį buvo nemokamos tik miesto autobusais (I tarifų zonoje). Maršrutiniais taksi M5, M6, M8 kelionės yra mokamos. Maršrutiniai taksi yra pažymėti geltonais taksi „šachmatukais“.

Nemokamų maršrutų sąrašas: 1, 1A, 2, 2A, 3, 4, 4A, 5, 6, 6E, 7, 8, 8E, 9, 9A, 10, 11, 12, 12A, 13, 14, 14A, 15, 15A, 15B, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 21A, 22, 23, 24.

Pirmą kartą akcija „Mieste – be savo automobilio“ buvo surengta Prancūzijoje 1998 m. 2000-aisiais tokia akcija jau surengta 760-yje Europos miestų. 2001 m. gruodžio 8 d. Berlyno Aplinkosaugos akademijoje buvo įvertinti pirmųjų akcijų ,,Mieste – be savo automobilio“ rezultatai ir pasirašyta visų šalių, dalyvaujančių šioje akcijoje, aplinkos ministrų deklaracija. Tarp šių šalių yra ir Lietuva. Nuo tada rugsėjo 22-oji paskelbta Tarptautine diena be automobilio.

Šią dieną siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą transporto įtaką aplinkai ir žmonių sveikatai, patiems prisidėti prie švarios aplinkos išsaugojimo. Todėl žmonės raginami bent šią dieną mieste išsiversti be automobilio, ieškoti kitokių susisiekimo priemonių – važiuoti autobusu, eiti pėsčiomis, važiuoti dviračiu.

Klaipėdoje šiemet Diena be automobilio stumtelta į penktadienį – į darbo dieną.

3 Comments

  1. MOdestas

    Kokio velnio aplamai už mano mokamus mokęsčius benamiai, valkatos ir likę varguoliai yra vežiojami nemokamai. Paprašykite kad jums ir kuro pripiltų nemokamai bei autobuso vairuotojas nemokamai važinėtų tuomet ir aš prisidėsiu. Puikiai suprantu kad populistai politikai tokiu būdu renkas savo elektorato balus. Tfu ant populistų, atskaityti visas išlaidas iš jų atlyginimų. Kas liečia dienas be automobilio ir norą visus sukišti į autobusus tai pasakysiu tik tiek. Klaipėda yra kaimas, čia nėra jokių kamščių. Tad orientuotis ir skatinti reikia elekta varomų automobilių įsigijimą. Ateityje tokia transporto priemonė kaip autobusas aplamai nunyks atsiradus savaeigiam elektriniam taksi nebeliks prasmės žmonėm rinktis tuose autobusuose.

    Reply
  2. Galėtų

    kiekvieną penktadienį padaryti nemokamo viešojo transporto diena. Bent mūsų vyresnieji iki miesto centro pavažiuotų pasižmonėt. Dabar tik po 70 metų gauna 50-70% lengvatą. Tas liečia ir šeimas turinčias 2-3 vaikus ir negalinčias sau leisti didesnes išlaidas nei pasiskaičiuoja visam mėnesiui. Dirbant Lietuvoje ir norint išgyventi kiekvienas centas tokiems žmonėms svarbus.

    Reply
  3. Brigita

    Viešasis transportas turėtų būti komfortiškas ir nemokamas, tik tada galimai iš savo automobilių žmonės ryžtųsi persėsti į viešąjį. Šiuo metu tai neįmanoma, važiuoti senu trantu ir dar brangiau nei savo automobiliu, tikrai nepatogu ir neekonomiška.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Klaipėda perka ir senus miesto autobusus

Nors Klaipėdos savivaldybė tarp 2023–2027 metų veiklos prioritetų įrašė, kad netaršių autobusų dalis jos valdomoje UAB „Klaipėdos paslaugos” sudarys 100 ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Transportas

„Klaipėdos paslaugos” pirks senus tolimojo susisiekimo autobusus

Klaipėdos savivaldybės valdoma UAB „Klaipėdos paslaugos” paskelbė rinkos konsultaciją dėl trijų naudotų tolimojo susisiekimo autobusų pirkimo. Ši bendrovė siekia įsigyti ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Būsimų vežėjų paieškas pristabdė teismas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” (KKT) paskelbtam konkursui, kurio metu, turi būti išsiaiškinta, kas ateinančius 5-7 metus veš keleivius rinkai atiduodamais ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This