Kodėl nekyla naujoji mokykla?

Svarbu, Temos

Bus itin principingai ir atidžiai kontroliuojama tiek statybos darbų kokybė, tiek terminų laikymasis, žadėjo ir politinės, ir vykdomosios miesto valdžios atstovai, pernai birželį pasirašę naujosios mokyklos statybų darbų sutartį su UAB „Versina”.

Tačiau šios sutarties vykdymas šiuo metu vis dar yra sustabdytas, nes inžinerinių tinklų perkėlimo naštą ant savo pečių pasiėmusi savivaldybė iki šiol dar nesusitvarkė su šia užduotimi. Šilumininkai tarp Kretingos ir Senvagės gatvių esančiuose sklypuose darbus baigė dar lapkritį, o kada bus iškelti dujotiekio tinklai, dar neaišku.

Kyla problemų ir dėl pačio mokyklos projekto, bet aiškių atsakymų, kada jos bus išspręstos, kol kas irgi nėra. Dar nėra ir naujo susitarimo su verslininkais, kurie turėjo nutiesti tarp dviejų mokyklos korpusų nusidrieksiančią gatvę.

Vaizdas būsimoje statybvietėje beveik nesikeičia jau porą mėnesių. Martyno Vainoriaus nuotr.

Per pusmetį iškirto medžius, iškėlė šilumos tinklus

UAB „Versina” įsipareigojo 10,9 mln. eurų vertės savo brangimu pagarsėjusios mokyklos statybos darbus atlikti per 16 mėnesių (pradinė sąmatinė šios mokyklos vertė buvo 6,8 mln. eurų).

Tiek Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, tiek sutartį pasirašęs Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis po sutarties pasirašymo tvirtino, kad bus itin principingai ir atidžiai kontroliuojama tiek statybos darbų kokybė, tiek terminų laikymasis.

Birželio pabaigoje vykusio pirmojo Klaipėdos savivaldybės administracijos specialistų ir UAB „Versina” projektų vadovo Juliaus Ščerbakovo pasitarimo metu buvo kalbama, kad realūs statybos darbai sklype, ko gero, prasidės tik spalio pradžioje arba viduryje, nes tik tada bus iškelti ten esantys šilumos tinklai.

Lapkričio viduryje medžius iškirtęs rangovas jau viešai aiškino, kad žiemą dėl oro sąlygų tikriausiai negalės laiku atlikti visų suplanuotų darbų. O po keleto dienų vykusio posėdžio metu jau paaiškėjo, kad yra atsiradusi trintis tarp statybininkų pasisamdytų darbo projekto rengėjų ir mokyklos projektuotojų.

Savivaldybės prašymu beveik 443 tūkst. eurų atsiėjusius šilumos tinklų iškėlimo bei sklypo planiravimo-užpylimo darbus AB „Klaipėdos energija” pasamdytas rangovas baigė lapkričio gale, nors pagal sutartį galėjo darbuotis iki metų galo.

Astos Vainorės nuotr.

Nuo tada iki pat šių dienų sklype atsirado tik elektros transformatorinė.

Dujotiekį iškels iki pavasario?

Savivaldybės administracijos Projektų valdymo poskyrio vedėjas Gintaras Dovidaitis teigė, jog šiuo metu dujotiekio iškėlimo projektas baigiamas koreguoti.

„Su ESO jau ne vieną kartą buvome susitikę. Datos tikslios nevardinsiu, bet iki šildymo sezono pabaigos jie turėtų sutvarkyti viską, kad tinklai būtų iškelti. Reikiami elektros tinklai yra atvesti, transformatorinė pastatyta”, – sakė G. Dovidaitis.

ESO Ryšių su visuomene projektų vadovas Tomas Kavaliauskas informavo, kad į šią bendrovę Klaipėdos savivaldybės atstovė dėl dujotiekio perkėlimo kreipėsi pernai liepos 11 d.

„Darbai dar nepradėti vykdyti. Klaipėdos savivaldybė rengia dujotiekio perkėlimo projektą ir jo koregavimas užtruko iki šių metų sausio, kada ir buvo suderinti projektiniai sprendiniai. Šiai dienai, norint pradėti įgyvendinti projektinius sprendinius, reikalingas Nacionalinės žemės tarnybos sutikimas/suderinimas dėl dujotiekio perkėlimo, būtina įregistruoti servitutą. Įregistravus servitutą, galėsime perduoti užduotį rangovams, kad jie pradėtų vykdyti dujotiekio perkėlimo darbus. Šiuo metu sunkiai prognozuojamos oro sąlygos, nors jos labiau primena rudenį ir tarsi leistų pradėti darbus, tačiau dėl  neprognozuojamumo dujotiekio perkėlimo, o vėliau ir perjungimo darbai gali užtrukti”, – teigė ESO atstovas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis neslėpė, kad projekto įgyvendinimo tempai netenkina, tačiau kartu vienu metu dirbti ir šilumininkams, ir dujininkams esą nebuvo įmanoma.

UAB „Versina” vadovas Vytautas Banys teigė negalintis vienareikšmiškai pasakyti, ar galėjo darbai vykti greičiau, vienu metu darbuojantis ir šilumininkams, ir dujininkams – esą reikėtų pasižiūrėti į projektus, esamą situaciją.

„Laukiame. Tikslios datos dar neturime, kada mums perduos statybų aikštelę”, – sakė V. Banys.

Kas negerai su projektu?

Pasak G. Neniškio, esminė problema dabar yra rangovo priekaištai mokyklos projektui.

„Kol fiziškai negali eiti į sklypą dėl pilnai neatlaisvintos statybų aikštelės, rangovas dabar darosi darbo projektą. Esame nusipirkę ekspertizės paslaugas, jis dar dirba. Šiuo metu ekspertuojama ne viena projekto dalis – buvo klausimų ir dėl pačių konstrukcijų, dėl vėdinimo. Vis dar bendraujame tiek su statybininkais, tiek su darbo projekto, tiek su techninio projekto rengėjais. Mums svarbu tuos klausimus išsispręsti, kol tinklai išsikels. Nėra nė vieno projekto, kuriame nebūtų kokių nors klaidų”, – sakė G. Dovidaitis.

„Visada įgyvendinant projektus iškyla tam tikrų techninių klausimų ir rangovas privalo užsakovą apie tai informuoti, taip pat ir projekto autorius. Visi jie turi būti sprendžiami. Ką pastebėjome, tą išsakėme ir laukiame sprendimų. Klausimų ne vienas”, – sakė V. Banys, nedetalizavęs konkrečių pretenzijų projektuotojams.

UAB „A405“ vizualizacija

Mokyklos projektą viešo konkurso metu įveikusi tris konkurentus parengė UAB „A405“. Už jį savivaldybė sumokėjo 176 999,98 Eur.

Vienas iš projekto autorių ir minėtosios bendrovės bendrasavininkų, architektas Valdas Janulis teigė, jog šiuo metu daromas darbo projektas ir detalizuojami techniniai sprendiniai.

„Tai yra normalūs, darbiniai dalykai. Viskas yra tikslinama, normalu. Čia yra mūsų darbo virtuvė tokie dalykai. Techniniame projekte yra priimti sprendiniai, o darbo projekte jie tikslinami. Kažką reikia patikslinti, patobulinti, čia yra darbiniai dalykai”, – sakė architektas.

Beje, „Atviros Klaipėdos” žurnalistas buvo prašęs Savivaldybės administracijos atstovų leisti susipažinti su gamybinių pasitarimų protokolais, bet to padaryti taip ir nepavyko, nes jų, ko gero, net nėra…

Dar derasi ir dėl gatvės

UAB „Danės krantas” užsakymu dar 2013 m. kovą buvo parengtas būsimos mokyklos kaiminystėje esančio nuomojamo 7,58 ha valstybinės žemės sklypo (sovietmečiu čia buvo šiltnamių kombinatas) detalusis planas, pagal kurį jis skaidomas į mažesnius sklypus ir numatoma, kad jų paskirtis – daugiaaukščių ir aukštybinių pastatų statyba. Dokumentuose buvo įrašyta sąlyga, kad kelią, kuris dabar atsidurtų po galerija tarp mokyklos korpusų, turėtų nutiesti šį gyvenamąjį kvartalą ketinantys statyti verslininkai.

Pasak G. Dovidaičio, mokykla galėtų funkcionuoti ir be toks gatvės, bet būtų nepatogu.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Dėl to vyko ne du ir ne trys susitikimai su verslininkais, kurių metu buvo deramasi dėl kompensacijų, jei savivaldybė dabar pati nutiestų tą gatvę. Dabar suma apderėta, ji šiai dienai pagal preliminarias sąmatas atitiktų tai, kiek ta gatvė gali kainuoti. Gautinai susitarus būtų pasirašytas priedas prie infrastruktūros plėtros sutarties ir skelbtume konkursą gatvei tiesti”, – sakė poskyrio vedėjas.

ISTORIJA

Mokyklos, kuriai ketinta duoti Šimtmečio vardą, planavimo istoriją nuo pat pradžių lydėjo ne patys gražiausi aspektai.

Žolynų gatvės bendruomenė jau nuo 2016 m. kėlė klausimus dėl vietos parinkimo, projekto konkurso, detaliojo plano nesilaikymo ir kt. Galiausiai ji konstatavo, jog nereikėtų klaidinti, kad šios mokyklos projektavimas ir statyba miestui kainuos apie 6 mln. eurų. Laikas parodė, kad bendruomenė buvo teisi – mokyklos statybų kaina ir be inžinerinių tinklų iškėlimo po konkurso išaugo iki 10,9 mln. eurų. Viešumoje jau kalbama, kad ji augs ir daugiau nes kainos bei atlyginimai vis dar didėja ir esą tik laiko klausimas, kada rangovas prašys peržiūrėti sutarties kainą. 

Žolynų bendruomenės nuotr.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) buvo atkreipusi dėmesį į tai, kad projektavimo konkurso laimėtoja pripažinta UAB „A405“ nepateikė duomenų apie savo subtiekėją, trūko kai kurių duomenų apie reikiamą projektuotojų kvalifikaciją. Tad konstatuota, kad su „A405“ pasirašyta sutartis turėtų būti nutraukta, ir, esant poreikiui, organizuojamas naujas viešasis pirkimas. Visgi Savivaldybė tokios rekomendacijos nepaisė ir sutarties nenutraukė. Tad VPT viešuosius pirkimus reglamentuojančius teisės aktus pažeidusiems asmenims – tuometiniam Miesto ūkio departamento direktoriui Liudvikui Dūdai,  Finansų ir turto departamento direktorei Aldonai Špučienei, Investicijų ir ekonomikos departamento direktoriui Ričardui Zulcui bei tuometinei Socialinio reikalų departamento direktorei Audrai Daujotienei – surašė administracinių nusižengimų nutarimus – įspėjimus. Jie tokį sprendimą skundė teismams, bet neskundžiami spendimai liko nepalankūs tarnautojams. 

INFORMACIJA

Mokomasis mokyklos korpusas bus apvalios formos, taip siekiant vizualiai sumažinti jo užimamą plotą ir daugiau ploto skirti esamų želdinių išsaugojimui. Sportinis korpusas bus stačiakampio formos, o abiejų pastatų fasadų apdailai numatytos Klaipėdos tradicinei architektūrai būdingos medžiagos – molio spalvos klinkerinės plytelės, vidaus kiemo fasadų apdailai – natūralios spalvos medienos.

UAB „A405“ vizualizacija

Mokomojo korpuso pirmame aukšte suplanuotos bendrosios paskirties patalpos: 286 vietų aktų salė, biblioteka, 150 vietų valgykla su maisto gaminimo ir valgyklos personalo patalpomis. Antrame aukšte įsikurs pradinukų ir vyresniųjų klasių moksleivių mokymo patalpos. Mokomojo korpuso pastato centre bus įrengta reprezentacinė daugiafunkcė erdvė su amfiteatru. Šios erdvės akcentu taps viduryje suprojektuotas mokslo žinių medis – medinių klijuotų konstrukcijų kompozicija. Mokomojo pastato stogas bus apželdintas – čia numatyta galimybė vykdyti ugdymo(si) procesą šiltuoju metų laiku. 

UAB „A405“ vizualizacija

Sportinio korpuso pirmame aukšte suprojektuotos dvi atskiros universalios sporto salės 1–4 ir 5–8 klasių mokiniams. Tarp šių salių kiekvienai klasių grupei bus įrengtos atskiros drabužinės mergaitėms ir berniukams su dušais ir sanitariniais mazgais. Prie kiekvienos salės numatyti sporto inventoriaus sandėliai. Antrame šio korpuso aukšte suprojektuotos treniruoklių, choreografijos ir aerobikos salės su inventoriaus sandėliais, pedagogų metodinis kabinetas. Prie sportinio korpuso lauke bus įrengtos krepšinio-tinklinio ir mini futbolo aikštelės, 3 juostų bėgimo takas bei šuolių į tolį sektorius. Numatyta galimybė sportinį korpusą eksploatuoti atskirai, nepriklausomai nuo mokyklos darbo laiko, tai yra, po pamokų bei savaitgaliais.

21 Comments

  1. LAIVAS KURŠIS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus ir jau žino kur stovi Smiltynėje „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… …

    Reply
    • Koma

      Susikišk ta gelda sau į …. Ir neberaškinėk komentarų po kiekvienu straipsniu.

  2. St. Darbų vadovas

    Kai tik pradeda pasakot ,,…atidžiai ir principingai kontroliuosim..,, tuo labiau kils kaina. Šiaip architektai teisūs užsisako savivaldybė projekto dalį , o nori viso pyrago.Nejau nėra nei vieno savivaldybėj su normaliu statybiniu išsilavinimu. ar ten visi ,,būgnininkai,,?

    Reply
  3. Motyrys

    Man vyskas ca aiskus. Je visas pynygas pavoge y daba nygaly statyty tas mokyklas. Je as turety 12 mylyjonas as tada tas mokyklas pastatyty per 12 menesis. Koky ten tynklas yskasty nygaly? Venas jokas tyk. Nyjokinkit zmones. Myloja tykrause. Atvezu buldozyry y yskasty par 1 savaitys. No matyc kad pynygas vysas pavoge y daba kavas tyk gera. As paty macau kaip je tam neko nyvaike, tyk gera kavas yr y toletas aina. As paty turu dydelys patyrtys y vyskas zynau. Tokis objektas pastatyty neka nera.

    Reply
  4. Palikimas

    norint išduoti statybai leidimą, tokiam objektui privaloma ekspertizė. Kaip galėjo ekspertizė praleisti tokį projektą kai nėra tinklų iškėlimo dokumentacijos, kelio ir viso ko darbo projekto. Viskas tai viename sklype? Panašu, kad tikrai kvepia kriminalu arba visai nebuvo ir nėra to statybos leidimo. Tik makaronų kabinimas . Štai tau ir „itin principingai ir atidžiai kontroliuojama”. Gerą palikimą Neniškiui paliko klaipėdos liberalų vadas, Grubliausko eks draugelis Budinas.

    Reply
    • Palikimui

      Nu jau Nieniškis tai ne Grubliauskio draugelis?…

  5. Pasiūlymas

    Klaipėdoje veikia ( gal ? ) KBA, visokios atviros ir sąžiningos, švarios Klaipėdos, begalė bendruomenių – tai gal galėtų pvz. suorganizuoti savivaldybės salėje FORUMĄ. Su TV kaip priklauso. Na nors šios mokyklos, tik vienu konkrečiu klausimų. Meras aišku neleis, bet kol savo achilus gydo, o liga sunki, tai gal… Sukviesti visus kas tą mokyklą piešė, organizavo, nori statyti ir viešai visų paklausti – KODĖL taip yra ir kas kaltas? ir pasakyti kaip NUO ŠIOL TURĖS BŪTI. Būtų smagus ir pamokantis demokratijos filmukas visai Lietuvai ir pamoka ateičiai. Gal taip į mūsų miestą ta demokratija ateitų.

    Reply
  6. Miestiečiai

    Miesto aikštės, skverai, muzikinis, tiltai, senasis turgus, naujas ir „baisiai mums reikalingas” uostas su visomis taršos pasekmėmis mums ant galvos „dovanų”. Galiausiai net verkiant reikalinga vargšė mokykla ir tuo pačiu mūsų vaikų ateitis tampa mūsų abejingumo įkaitais. Jūs išsirinkote savo 31 miesto tarybos narį. Jie atstovauja Jus, mieste. Jau kas savaitę absurdai dedasi, bet kodėl jie, tie išrinktieji, visi tyli ? Gal laikas jau tada patiems burtis? Čia SAVIVALDA ir miesto taryba? Ar dar ilgai tylėsite sulinde į savo virtuves?

    Reply
  7. Jonas

    Taip sparčiai dirbo rangovas, net gražu buvo žiūrėti. Viskas organizuota nuo aušros iki sutemų. Ir kaip visada. STOP, nes savivaldybė kažko nepadariusi. Ir ambicingi terminai nuėjo šuniui ant uodegos. Kaip visada. Taip pat Tauralaukyje keliai asvaltuojami. Viskas turėjo būti užbaigta dar 2017 metais. Baisu, kad gyvenvietė prijungta prie Klaipėdos prieš 20 metų, o kelių būklė apgailėtina: duobės, žvyras, dulkės. taip turbūt bus ir su mokykla. Tauralaukio progimnazijos mokinukai netelpa, neturi salės iki žiemos kūno kultūros užsiemimai vyksta lauke. Ir mokyklos statybos sustojo dėl savivaldybės kaltės.

    Reply
  8. ekspertas

    Vieša paslaptis, kad už projektą sumokėta kelis kart daugiau nei jis vertas. Gal jau laikas FNTT pakratyt A405 ir savivaldybę už tokius pinigų vogimus?!!!!!

    Reply
    • ekspertui

      eksperte – už projektą sumokėta minimum 3 kartus mažiau nei derėtų ir todėl vėliau visi bando nusikratyti nuo savęs visokius papildomus darbus. Didžiausia nesąmonė – statybininkai patys rengiasi darbo projektą :), o ne tie kas pradėjo. Kažkas dar lipdė šilumos tinklus, dar kažkas darys dujotiekį ir dar kažkas gatvę. Galų nesurinksi ir rezultatu „džiaugsimės” mes. Didžiausia bėda ir yra ta, kad pusdykiai imamasi padaryti, problemos lenda, projektavimo darbų apimtys vis didėja ir niekas nenori jų daryti dykai, o savivaldybės klerkai durą stumdo nuo pat sutarties pasirašymo pradžios – ką reikės padaryti niekas nežino, bet pasakyk kainą ir viskam. Normali kaina tokiam objektui būtų bent 5% nuo objekto sąmatos. Skaičiuok, eksperte, kiek kainuoti turėtų projektas, tada ir problemų nebūtų. Nusipirkai barščių lėkštę, o po to akis išpūtęs reikalauji ir šnicelio ir kompoto ir dar kad pašoktų geišos su orkestru. Rezultatai – visi pastarųjų 7-5 metų savivaldybės Zulco ir Budino organizuoti projektai PASMIRDĘ. Pigus projektas-brangi statyba.

    • Anonimas

      kai kitas subjektas rengiasi darbo projekto stadiją tai visa atsakomybė rezultate „išplaunama” ir atitenka darbo projekto rengėjui – duotu atveju, jei teisingai supratau- statybininkams. Legali kvailystė.

    • taip ir gaunasi

      kai savivaldybėje projektams vadovauja „su labai didele kompetencija” esantis ekskursijų vadovas

    • Anonimas

      vadinasi toks ekskursijų vadovas labai naudingas merui. Kai merui po rinkimų reikėjo daugumos tai labai greitai sumetė kaip ją suorganizuoti ir po kėdelę padalino, kad tylėtų – ir Šimkui ir Makūnui ir Kaveckiui ir Vaitkus uostą gavo teisę prasiplėsti

    • Anonimas

      Ekskursijų vadovas tik viena grandis, o kur savivadybės administracijos kompetentingieji urbanistai-architektai, PATS vyriausiasis? Nedalyvauja rengiant programą, užduotis, vertinant projektus? Kur viešas profesinis įvertinimas? EILINĮ (NEPATOGŲJĮ) KARTĄ KRŪMOKŠNIUOSE SĖDI 🙂

    • Ekspertui

      Nieko jie nekratys, savi susodinti gi visur… Tai ką ten…

  9. Merui

    smagumėlis, darbai pradėti, bus kišami mln, bet niekas nieko nežino – nei kada „statybos aikštelę atiduos”, nei ką darys, nei kada padarys. O tada kiek visa tai kainuos? Koks valdininkas asmeniškai už šį projektą atsakingas? Mere, Tu ką nors žinai?

    Reply
    • Karpytojas

      Jo darbas tik juostelę perkirpti atidarymo metu ir svetimus laurus prisiimti! Bet greičiausiai Grubliauskui su tokiais tempais nebeteks?

  10. Žolynietis

    Miesto valdžia aferas kurpia, o kalti kaip visada, projektuotojai. Tai dar vienas Grubliausko ir Zulco projektas su labai jau kriminaliniu kvapeliu. Tačiau viskas – ” vieša ir per viešuosius pirkimus „- vadinasi teisėta. VP tarnyba, Teismai sako – blogai, bet mūsų merui baika, varom. Ar ne keista :)? Nuo pat pradžios buvo sakoma, kad už valdiškus pinigus bus bandoma verslui prakišti naują gatvę su komunikacijomis į jų turimą sklypą. Paprasta – sklypui didelė pridėtinė vertė ir aišku, otkatas solidus. Kaip buvo galima suprojektuoti objektą (mokyklos kompleksą) ant esamų senų tinklų? Jų iškėlimas ir yra projektavimo darbų pradžia. Tiesiog saliamoniškas G. Dovidaičio pamastymas -„, mokykla galėtų funkcionuoti ir be tos gatvės, bet būtų nepatogu”. Pasakyčiau kitaip, ne nepatogu, o nusikalstama. Visiška nesąmonė, bet ta gatvė jau suprojektuota ( keistoka, bet pati savivaldybė pasirengė projektus) ir ją buvo galima pastatyti jau senai, bet išsigando meras Žolynų kvartalo bendruomenės ir labai jau aiškios, plika akimi matomos korupcijos. Kilus triukšmeliui nutarė šią aferą „pridengti” mokykla. Todėl paskelbė VP konkursą ir mokykla buvo suprojektuota (viešai 🙂 ) su dviem atskirais tūriais ir sujungta galerija ir būtent tai ( visiška nesąmonė) labai ženkliai padidino mokyklos kainą. Į raginimus tos gatvės nedaryti niekas nekreipė dėmesio. Dabar aišku kodėl :). Jau nekalbant net apie absurdą po švietimo įstaiga kišti gatvę, jos kainą kergti prie mokyklos kainos, finansuoti verslą kuris pardavinėja sklypą ir net nesiruošia nieko statyti, o už miesto biudžeto lėšas didinama sklypo vertė. Dabar statyti taip ir po to, kai jau mokykla veiks ir bus sutvarkytas gerbūvis ( kitaip nepriduosi objekto valstybinei komisijai) pradėti rausti žemes ir knistis po galerija veikiančioje mokykloje, visiškas absurdas. O darbinių susitikimų protokolai, Martynai, yra ir net pasitarimų garso įrašai visada daromi, nes pagal juos ir lipdomi tie slapti protokolai. Daug metų kalbama, kad nuo pat pradžių kiekvienas už miesto lėšas statomas objektas būtų viešinamas ne skelbimais ir valandos trukmės aptarimais, o būtų vykdomas viešas projekto monitoringas su visais protokolais, pasiūlymais ir išlaidomis, bet viskas slepiama nes mūsų meras labai rūpinasi miesto bendruomenės ramybe. Sukasi dešimtys mln. nežinia kaip ir kodėl? Šių metų visą žiema -pavasaris, tik statyk, bet dujininkai, elektrikai su šilumininkais neišsitenka 5-iuose ha. Vienos „paslaptys”! Dabar taupys ant kožno kampo, suręs bet kaip ir garsiais girsis – PADARĖM!!! Gal nelabai pavyko ( kaip ir su baseinu), bet kokią didelę problemą šiaurinės miesto dalies vaikams išsprendėm. Geras straipsnis, Martynai, bet stebėtina miestiečių kantrybė ar…

    Reply
    • Geras

      Geras Jūsų komentaras! Žmonių kantrybė Klaipėdoje seniai stebina. Kaip ir teisėsaugos struktūrų pasyvumas.

    • Anonimas

      teisėsaugos struktūrų atstovas žmonos pavidale tam ir sėdi „dirba” Zulco departamente 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This