„Gatvių apšvietimas”: įmonė gali būti reorganizuojama

Svarbu, Verslas

Trečiadienį susirinkusi savivaldybės valdomos UAB „Gatvių apšvietimas” vadyba nusprendė neskelbti naujo jos įmonės vadovo išrinkimo konkurso, o palaukti audito išvadų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Po audito išvadų gali būti priimti įvairūs akcininko sprendimai – galimas įmonės pertvarkymas ar reorganizacija, tad tol, kol nebus pateiktos išvados, nusprendėme, kad nėra tikslinga rinkti naują vadovą. Jei įmonę būtų nuspręsta reorganizuoti, vadovas būtų išrinktas tik trumpam laikui ir taip galėtų būti pažeisti teisėti lūkesčiai. O jei įmonė ir toliau dirbs kaip dirbusi, tada bus grįžta prie vadovo atrankos klausimo”, – sakė bendrovės valdybos pirmininkas, Savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas.

Pasak jo, teisinio ir veiklos audito išvados turėtų būti pateiktos balandį.

Kol kas įmonės laikinuoju vadovu yra kitos savivaldybės bendrovės – Klaipėdos autobusų parkas – generalinis direktorius Vaidas Ramanauskas. Jis į šias pareigas buvo paskirtas sausio 13-ąją, kai įmonės valdyba praradus pasitikėjimą atleido generalinį direktorių Dangerą Aleksandrovą. Dėl pastarojo veiksmų Klaipėdos savivaldybė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

4 Comments

  1. Labai gerai

    Jei sujungtų su kita savivaldybės įmone – būtų labai garai. Mažiau direktoriu, mažiau pavaduotojų, mažiau išlaidų. Vokietijoje išvis yra sustyguota taip, kad visos savivaldybės įmonės turi vieną direktoratą, o valdo visas komunalines paslaugas: transportą, vandentiekį, šilumos tiekimą, atlikeų ssurinkimą ir kt. Jei Klaipėda pirmoji pasektų racionaliu Vakarų Europos pavyzdžiu – būtų super.

    Reply
  2. Noriu aš prichvatizuoti

    Kas per noras sunaikinti, ar neberandama tokiai nedideliai įmonei vadovo? Tai ką, Grubliauskas ant tiek išsekęs, kad nieko nesusitvarko. Neniškis tai man visai ištižęs vadovas, per silpnas tokioms pareigoms. Toks įspudis, kad Grubliauskui Taraškevičius patarinėja, ir patarinėja taip, kad jam labai gerai būtų. Gali būti, kad įmonę nori privatizuoti. Dabar suvers kaltę buvusiam direktoriui, kad tas viską darė blogai ir įmonę galima išgelbėti tik prijungiant. Tada stebės situaciją, jei visi tylės, pradės kalbėti, kad reikia privatizuoti, jei ir tada tylės – privatizuos. Jei pradės triukšmauti, prijungs prie kitos įmonės, paskui tą įmonę padalins, ir tą dalį kur gatvių apšvietimas vistiek parduos. Schema aiški, sudėtingesnė, nes gali reikėti daugiau pinigų, bet rezultatas bus. Dar turėtų užsipulti miesto pirtį, kad ir ją reikia parduoti. Svarbiausia ne pirtis bet sklypas kur jinai randasi, ten išskirtiniai nariai statybininkais, greit pastatytų daugiabutį. Žmonės juk namuose praustis gali, ane? Mus svarbu prichvatizuoti.

    Reply
  3. Pamąstymui

    Jei nuspręs parduoti kažkam iš savų, tai dabar prijungs, kad išnyktų tik iš Savivaldybės lėšų gyvenanti monopolinė įmonė. Dabar privatizuoti neišeina, prijungs prie kitos įmonės, paskui tą įmonę privatizuos teikdami (meluodami), kad: „Savivaldybės gaunama išmoka mūsų įmonėje sudaro nedidelę dalį”. Štai taip ir atsidurs įmonė privačiose rankose. Vsio zakono.

    Reply
  4. Jungejas

    Reorganizuojame ir kapines! Prijungiam jas prie gimdymo namu! Logiskas ir ukiskas sprendimas butu.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Neringos merą ir savivaldybės įmonės direktorių siekęs papirkti verslininkas nuteistas pagrįstai

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, atmetė teisiamojo 49-erių verslininko Tomo Petro Radiko iš Panevėžio apeliacinį skundą ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Skautų gatvė: laukiama lemiamo savivaldybės sprendimo 

Beveik metus su Nacionaline žemės tarnyba (NŽT) ir naująja Klaipėdos valdžia dėl užtvertosios Giruliuose esančios Skautų gatvės likimo Gyvenamųjų namų ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This