Pievų tako daugiabutis: verslininkai vėl prisiteisė pinigų

Miestas, Svarbu

Pievų Tako gatvėje daugiabutį norinti pastatyti bendrovė, susidūrusi ir su kaimynų, ir su savivaldybės pasipriešinimu, jau antrą kartą iš miesto valdžios prisiteisė pinigų.

Paskutinė projektinių pasiūlymų versija.

Detalusis sklypo Pievų Tako g. 36A planas buvo patvirtintas dar 2002 m. liepos 26 d. tuometinės savivaldybės Valdybos sprendimu. Jį UAB „Jūros koralas” užsakymu rengė „Uostamiesčio projektas”. Tačiau jokios statybos pagal jį (leidžiama statyti iki 12 aukštų pastatą) pradėtos nebuvo, UAB „Jūros koralas” 2007-ųjų vasarį buvo likviduota.

Aplinkinių namų gyventojai sukruto 2018 m. gegužę, kai šalia apleisto pastato atsirado informacinė lentelė apie projektavimo darbus, kurių metu esamą administracinės paskirties pastatą norima „rekonstruoti” į daugiabutį. Kalbėta, kad pradėjus tokias statybas gali sugriūti kaimyniniai namai, žmonės liks be saulės, akcentuota, jog 58 butų namui planuojama įrengti per mažai – tik 40 vietų automobiliams ir kt.

Nepasitenkinimas vėliau buvo išdėstytas ir viešo projektinių sprendinių pristatymo metu. Tačiau Klaipėdos miesto savivaldybė pritarė tokiems projektuotojų parengtiems projektiniams pasiūlymams, taip papiktindama jiems besipriešinančius gyventojus.

Ir jau tik po to gyventojų prašymu įvyko projektinių pasiūlymų svarstymas Klaipėdos regioninėje architektūros taryboje, kuri pateikė penkias nepalankias išvadas. Tarp kurių – ir siūlymas koreguoti sklypo detalųjį planą.

Sklypas, kuriame norima statyti daugiabutį. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pernai liepą buvo paviešinti nauji projektiniai pasiūlymai, pagal kuriuos kaip ir anksčiau čia projektuojamas devynaukštis, tačiau jau su mažiau – 54 butais.  Tačiau po jų svarstymo savivaldybė rugpjūtį konstatavo, kad projektiniai pasiūlymai neatitinka detaliojo plano ir rekomendavo atlikti detaliojo plano koregavimą arba jo keitimą.

UAB „Saulėgauda” pasinaudojo teise tokį savivaldybės atsakymą skųsti Lietuvos administracinių ginčų komisijos Klaipėdos apygardos skyriui. Pastaroji įpareigojo Savivaldybės administraciją iš naujo išnagrinėti prašymą.

Dėl to bendrovė padavė skundą Regionų apygardos teismui ir jo Klaipėdos rūmai kovo pabaigoje jai priteisė 286 Eur turtinės žalos atlyginimą bei 532 Eur išlaidų, patirtų nagrinėjant bylą.

Kitoje byloje bendrovė prašė iš savivaldybės priteisti 1 258,4 Eur turtinės žalos atlyginimą, kurią esą patyrė dėl tolesnio ginčijimosi dėl projektinių pasiūlymų. Tačiau bylą išnagrinėjusi teisėja Eglė Kiaurakytė, konstatavo, kad priteistina yra tik 860 Eur žala ir 252 Eur bylinėjimosi išlaidų.

Šis sprendimas dar gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

4 Comments

  1. Dalia

    Ta puošybą tik darko miesto veidą. Iš pigiausių medžiagų pastato pastatus, kurių kokybės ir estetikos įvertinimui nebūtina specialistų komisija. Eilinis klaipėdietis įžvelgia tų stiklainių primityvumą. Lego karta savo vaikystę perkėlė į miestus ir miestelius.

    Reply
    • ezys

      Zinoma, silikatines plytos ir siferis yra daug geriau 😉

    • o aš

      maniau, kad Ežys už gyventojus…:(

  2. Visi

    Visi skriaudžia tuos mūsų verslininkus, kurie nori papuošti mūsų miestą !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

„Klasco” ir miesto valdžios mūšis grįžta į pradinę stadiją

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”), teismams skundusi praėjusios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos 2022-ųjų pavasarį priimtą sprendimą nepritarti jos planuojamai naujai ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mušeiką nuo atsakomybės norėjusi išsukti prokurorė lieka su nuobauda

Klaipėdos apylinkės prokurorei Jolantai Sarpalienei, net ir pasitelkus į pagalbą advokatu tapusį savo kolegą, pirmos instancijos teisme nepavyko panaikinti generalinės ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This