Daug aistrų kėlęs mokyklos remontas: prisiteisė pinigų iš rangovo, bet jis jau bankrutuoja

Svarbu, Švietimas

Pirmos instancijos teismas Klaipėdos savivaldybei priteisė beveik 20 tūkst. eurų nuostolių atlyginimo iš „Žaliakalnio” gimnaziją remontavusio rangovo, su kuriuo buvo nutraukta sutartis. Tačiau pinigų savivalda, vargu, ar sulauks, nes kovo pradžioje įsigaliojo sprendimas įmonei iškelti bankroto bylą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Apie daug aistrų kėlusį šios gimnazijos remontą „Atvira Klaipėda” rašė nekart. 2019-ųjų rugpjūtį buvo kilę nesutarimų dėl asbestu izoliuotų šilumos vamzdžių, vėliau buvo ginčijamasi dėl darbų apimties, o viską  galiausiai vainikavo 2020-ųjų rugsėjį Savivaldybės administracijos priimtas sprendimas nutraukti rangos sutartį su UAB „Išskirtinio būsto statyba“, kuri buvo įsipareigojusi darbus atlikti už 1,13 mln. eurų.

Gimnazijos remontą pernai birželį užbaigė jau kitas rangovas – UAB „Klaipėdos apdaila“, su kuriuo buvo pasirašyta 542 708 eurų vertės sutartis. 

Galiausiai Savivaldybės administracija kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą, kad šis iš „Išskirtinio būsto statybos“ priteistų 19 523,67 Eur nuostolių.

Savivaldybė savo ieškinyje dėstė, kad sunkumai dėl sutarties vykdymo prasidėjo jau po mėnesio nuo jos pasirašymo, o likus dviem mėnesiams iki jos pabaigos dar nebuvo atlikta 52 proc. darbų. Dėl to buvo priimtas sprendimas ją nutraukti. 

Minėti nuostoliai esą susidarė dėl „Išskirtinio būsto statybos“ netinkamai atliktų darbų ir neapmokėtų sąskaitų: apgadintų palangių, išardytų lubų, neapmokėtų komunalinių išlaidų ir kt.

Bendrovė teisme laikėsi pozicijos, kad nesutarimas esą kilo jai nesutikus nemokamai atlikti papildomų darbų ar vykdyti juos nukrypstant nuo teisės aktų reikalavimų, tad ir sutartis esą buvo nutraukta neteisėtai. Tačiau situacija pasikeitė, kai kovo pradžioje įsigaliojo teismo sprendimas „Išskirtinio būsto statybai“ iškelti bankroto bylą. Jos administratoriumi paskiras Darius Jasaitis kreipėsi į teismą informuodamas, kad pripažįsta Savivaldybės administracijos ieškinį pilna apimtimi ir paprašė baigti bylos nagrinėjimą iš esmės.

Po to tokio pareiškimo bylą nagrinėjusi teisėja Erinija Kazlauskienė priteisė savivaldybei jos reikalautą sumą ir 5 procentų dydžio metines palūkanas. Iš savivaldybės „Išskirtinio būsto statybai“ buvo priteista 480 eurų, išleistų už žyminį mokestį ir prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių. 

Toks sprendimas dar gali būti skundžiamas Apeliaciniam teismui. 

1 Comment

  1. Klaipediete

    Ačiu Teisėtvarkai! !Pagaliau ! Ačiu Savivaldybėi !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Nidoje žada statyti uždarus teniso kortus

Nidoje planuojama statyti uždarą sporto centrą, pirmadienį pranešė Neringos savivaldybė. „Matome didžiulį poreikį patalpų, kuriose būtų galima aktyviai sportuoti šaltuoju ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Neringos merą ir savivaldybės įmonės direktorių siekęs papirkti verslininkas nuteistas pagrįstai

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, atmetė teisiamojo 49-erių verslininko Tomo Petro Radiko iš Panevėžio apeliacinį skundą ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This