Klaipėdos muzikinis teatras vėl turės ieškoti naujo vadovo? (atnaujinta)

Kultūra, Svarbu

Vos tik prasidėjus naujiesiems metams, Klaipėdą pasiekė žinia, jog netrukus į įkurtuves klaipėdiečius pakviesiantis naujasis Klaipėdos muzikinio teatro pastatas bei teatro kolektyvas ir vėl gali likti be vadovo.

2018 m. rugsėjį L. Vilimienė pradėjo muzikinio teatro pastato rekonstrukciją, o ar šių metų kovą jo atidaryme dalyvaus dar kaip teatro vadovė, ar jau kaip LNOBT generalinė direktorė, turėtų paaiškėti netrukus. Mato Mačiulskio nuotr.

Mat paaiškėjo, jog buvęs Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vadovas Jonas Sakalauskas pirmos instancijos teisme pralaimėjo civilinę bylą dėl šio teatro generalinio direktoriaus konkurso rezultatų. Jis lrt.lt portalui buvo sakęs dar neapsisprendęs, ar skųs šį teismo sprendimą aukštesnei instancijai.

Savo ruožtu Kultūros ministerijos skelbtą konkursą vadovauti LNOBT dar praėjusių metų pradžioje buvo laimėjusi Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė.

Tada dalis LNOBT darbuotojų protestavo prieš tokius konkurso rezultatus, tačiau L. Vilimienė dar praėjusį kovą „Atvirai Klaipėdai” buvo sakiusi esą tai buvo tik „dešimties žmonių sukeltas maištas” ir ji šios situacijos tada teigė nesureikšminanti.

Visgi konkurso rezultatus J. Sakalauskui apskundus teismui bei teisminiam procesui užsitęsus, L. Vilimienė jau kito konkurso dėka šią vasarą sugrįžo vadovauti Klaipėdos muzikiniam teatrui.

Paklausta, jei sprendimas dėl konkurso rezultatų vadovauti LNOBT nesikeistų, ar ji paliktų Klaipėdą ir išvyktų į Vilnių, L. Vilimienė sakė laukianti, kol įsigalios teismo sprendimas.

„Komentarų ta tema neturiu”, – santūriai sakė ji.

Kartu L. Vilimienė teigė, jog šiuo metu Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastate atliekami baigiamieji interjero bei fasado įrengimo darbai.

Naujojo teatro pastato atidarymo proga GALA koncertas yra numatytas šių metų kovo 23 d.

INFORMACIJA

Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui L. Vilimienė vadovauja nuo 2018 m. rugpjūčio, pakeitusi iki tol uostamiesčio Muzikiniam teatrui vadovavusį J. Sakalauską, kuris irgi tada iš Klaipėdos grįžo į sostinę vadovauti LNOBT.

12 Comments

  1. se

    gal galima užtušuoti Grubliauską nuotraukoje arba pakeisti nuotrauka be jo. Kiek gi AK gali reklamuoti šį nevykėlį?

    Reply
    • ?

      ????

  2. Klaipėdietis

    Tai jonelis teisma pramazino 🙂 Idomu kiek susimokejo. Ar jam partija apmokejo?

    Reply
  3. Anonimas

    kopija > 2018 m. rugsėjį L. Vilimienė pradėjo muzikinio teatro pastato rekonstrukciją, … !!!???
    Kaip suprantu,ponios(statybinikes) nenoras „muzikuoti” uz 30 000 000 +++ Euru „pastatytame” KMT „specialistinis „aukstos kompetencijsos”” poziuris i Klaipeda … ?

    Reply
  4. Antanas

    Vioskas puiku, atsiranda nauja darbo vieta, o aš turiu kandidatę į tą vietą. Spaudoje rašė, kad viena miesto deputatė buvo įsitikinusi, kad Koncertų salė ir Muzikinis teatras yra tas pats objektas, tai reikia Muzikinio teatro vadove ją ir paskirti. Tada ji akivaizdžiai įsitikins, kad tai du skirtingi kultūros židiniai ir kultūra mieste suklestės. Reikia deputatams sudaryti praktines galimybes susipažinti su miesto kultūros įstaigomis.

    Reply
    • Ta višta

      tikriaisiai iš Žemaitaičio vištidės

  5. Kukis

    Pritariu Joriuj, bėda kai visiškos vidutinybes užima aukštus postus visur, ir ypač kultūros srityje. P.Vilimiene kaip koks tų procesų etalonas. Teko daug girdėti apie jos darbelius Vilniuje…

    Reply
    • Tas pats

      Jei kaip nors galima žmogų apdergti, varykite pirmyn, tai pats tikriausias provincijos sindromas. Pirmyn, kuki.

    • Joris

      Ką čia varyti. Jei teatre praeina pro darbuotoją ir nė labas iškriuksėti nepavyksta, tokia ji ir administratorė. Kaip muzikologė, nuobodybių nuobodybė, Akademijoj studentai skundžias, kad jos paskaitos neįdomiausios. Va pabuvo Kėvišo pasubininė ir še- ko ne direktorė? Vilniaus operhauze jos bendravimas nepaeis- profsąjunga stipri, privalės keistis, jos ten nekantriai laukia, sutvarkys mažutę, kaip ji net neįsivaizduoja. O dėl jos kūrybinių minčių esu labai skeptiškas. Vien jos archaiška išvaizda išduoda apytuštę galvą.

  6. Anonimas

    Kur klausimas? Pavdinime isakyta abejone ar teiginys?

    Reply
    • Joris

      Tai jei Jonas apskųs aukštesnei instancijai teismo sprendimą, tai visko gali būti, todėl ir klausimas.

  7. Joris

    Kokio velnio Vilimienei leista Klaipėdos konkurse dalyvauti? Tegul sėdi šita nuobodena Vilniuje ir laukia galutinio teismų sprendimų. Dabar kaip žiurkė laksto visur. Šiaip liūdna, kai tokie nekompetentingi žmonės „laimi” vadovų konkursus- silpna dar esame visuomenė, silpna valstybė…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Baleto šokėjas Yan Malaki: „Noriu, kad šis beprasmis karas kuo greičiau pasibaigtų"

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) baleto trupės artistas, jaunosios kartos menininkas Yan Malaki apdovanotas Kultūros ministerijos teikiamu Auksiniu scenos kryžiumi ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Gala koncertu atvėrė naująjį Klaipėdos muzikinį teatrą

Šeštadienio vakarą įspūdingu gala koncertu publikai atsivėrė naujieji Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rūmai. Gala koncertas sujungė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This