Klaipėdos ženklas įkvėpė politiniam šou

Politika, Svarbu

Komisijoje, skirtoje Klaipėdos ženklo sukūrimo aplinkybėms nagrinėti, dirbę politikai pateikė tris skirtingas išvadas, jas galiausiai papuošė trečiadienį užregistruotas Rusų aljanso narės Tatjanos Fedotovos siūlymas, o visą šį politinį šou vainikavo specialiai sužlugdytas kvorumas.

Tad specialiai vien prie šio klausimo svarstymo miesto Taryba turės grįžti penktadienį, o jei ir tada nesusirinks reikiamas kiekis politikų, anot mero, klausimo svarstymas persikels į sausį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Trys išvados – nieko tokio?

Žinia, nors komisija balsų dauguma patvirtino išvadas, savo atskirąją nuomonę nusprendė pareikšti ne tik konservatorius Arūnas Barbšys ir visuomeninio komiteto atstovė Nina Puteikienė, bet ir Algirdas Grublys (su jo išvada galima susipažinti čia).

Galiausiai komisijos nare buvusi T. Fedotova trečiadienį įregistravo siūlymą patvirtinti išvadas be rekomendacijos miesto Tarybai spręsti dėl tarnybinės nuobaudos paskyrimo Savivaldybės administracijos direktoriui Sauliui Budinui.

Tačiau ketvirtadienį vykusio miesto Tarybos posėdžio metu komisijai pirmininkavęs Artūras Šulcas nesureikšmino šio fakto – esą komisija dirbo taip, kaip ir komitetai, išvados buvo patvirtintos balsų dauguma.

Pasak A. Šulco, komisijos užduotis ir darbas nebuvo sudėtingas, nors ir nemalonus. Jis pabrėžė, kad dėl asmens duomenų apsaugos komisija negavo atsakingų asmenų susirašinėjimo su rangovu. A. Šulcas taip pat akcentavo, kad komisijos užduotis buvo nustatyti, „kas atsakingas už procedūras, o ne visą skandalą”.

„Natūralu, kad visada tiriamiesiems atrodo, kad jie yra nekalti. Normalu ir tai, kad komisija patyrė spaudimą”, – sakė A. Šulcas, minėjęs, kad „Seimo narys reikalavo nutraukti tyrimą”, buvo grasinta teismais.

„Atvira Klaipėda” rašė, kad Liberalų sąjūdžio kandidatas į merus Simonas Gentvilas kaip vieną iš sąlygų toliau dirbti vienoje frakcijoje su iš partijos išėjusiais miesto Tarybos nariais kėlė šios komisijos darbo nutraukimą, o S. Budinas sakė svarstantis galimybę teisme ginti savo reputaciją dėl A. Šulco išsakytų teiginių.

Diskusijas užbaigė demaršas

N. Putiekienėm svarstymo metu ne kartą prašiusi A. Šulco nusišalinti nuo pareigų, teiravosi, ar jis ir toliau tikrai jaučiasi nešališkas.

„Vienareikšmiškai taip”, – atsakė pastarasis.

Tačiau abejones dėl jo šališkumo dar kartą išsakė ir S. Budinas. Anot jo, vicemeras dalyvavo naujojo ženklo svarstyme, o to neigimas esą jau yra šališkumas.

„Du interviu televizijai irgi rodė, kad jis turi išankstinę nuomonę”, – teigė administracijos direktorius.

„Nemaniau, kad sulauksiu tokių pigių manipuliacijų. Beprasmė ta jūsų komisija. Reikėtų pagalvoti, kas yra garbė, atsakomybė už priimamus sprendimus”, – teigė N. Puteikienė, komisiją pavadinusia politine, skirta išsiaiškinti liberalų politinius interesus.

Ji ragino merą „būti vyru” ir taip pat prisiimti atsakomybę.

„Manyčiau, kad išvados turi išplaukti iš uždavinių. Niekur nėra parašyta, kad reikia pateikti ir rekomendaciją. O ji dėl drausminės nuobaudos direktoriui. Ji kelia šiokių tokių įtarimų. Kur padaryta žala, kur rodikliai? Yra politinis tyrimo aspektas. 2-3 komisijos nariai yra susiję su kitu komitetu, kažin, ar komisija buvo politiškai nešališka. Čia sostų karai. Reikėtų teisminio tyrimo tikroms išvadoms”, – dėstė liberalas Vygantas Vareikis.

„Matau politinį šou, aš, kaip buvusi administracijos vadovė, būčiau prisiėmusi atsakomybę, jei būčiau iki to priėjusi. Mes turėjome patį geriausią Lietuvoje ženklą, o dabar esame tokioje situacijoje, kuri juokina visą Lietuvą. Administracijos vadovas neturėjo mūsų įvelti į tokią negarbingą padėtį. Man nesuvokiama, kaip jis kvestionuoja komisijos išvadą. Kviesčiau prisiimti atsakomybę ir užbaigti šitą klausimą”, – dėstė vicemerė Judita Simonavičiūtė.

„Visuose lygiuose pasisakiau prieš tokios komisijos sudarymą. Keisti dalykai prieš Kalėdas, čia pagalių kaišymas, snukių daužymas. Kai kas gerai – džiaugiasi valdančioji dauguma, o kai kas blogai – kalta administracija. Prisiimkime visi atsakomybę”,- sakę liberalas Saulius Liekis.

S. Budinas galiausiai pabrėžė, kad senasis ženklas – šypsenėlė – buvo įsigytas už daugiau nei 165 tūkst. eurų, o eidama jo atnaujinimo keliu administracija siekė gerokai sutaupyti.

„Tad ar gali būti didžiuliai nuostoliai?” – sakė S. Budinas, pareiškęs, kad komisijos išvada yra šališka ir politiškai motyvuota.

Klausimas dėl komisijos išvados buvo pradėtas svarstyti po didžiosios pertraukos, kai į posėdį sugrįžo tik 16 Tarybos narių (nuo ryto posėdyje dalyvavo 29). Įsilingavus tokioms diskusijoms, Liberalų sąjūdžio frakcija paprašė pertraukos ir po jos sugrįžę frakcijos nariai tiesiog nebesiregistravo, taip sužlugdydami kvorumą ir nutraukdami posėdį.

Reaguodamas į tai meras V. Grubliauskas pareiškė, kad klausimo svarstymas perkeliamas į penktadienį (pagal jo potvarkį Tarybos posėdžiui yra numatytos dvi dienos), o jei ir rytoj nebus kvorumo, svarstymas persikels jau į sausį.

„Jūs galite tarpusavyje išsiaiškinti, prie ko čia mes”, – į tokią situaciją reagavo N. Puteikienė, kuriai antrino ir Vytautas Čepas.

4 Comments

  1. sakes

    Gubliauskas eina i parastes

    Reply
  2. Simonas

    Budinas nesiorientuoja aplinkoje,užvakar dienos politikas.Eksponuojami kaip nevykėlis.Kaip žmogus valdantis Klaipėdos biudžetą nesugeba susitvarkyti su elementariu 20000 pirkimo KMS administracijos krize?Nevykėlis,skystapautis…

    Reply
    • Juokinga

      Atsakomybę turi prisiimti visi dalyvavę, o labiausiai miesto vadovas – meras. Atrodo juokingai, kad jis tipo nieko nežinojo ir nematė. Tuščias ir išpūstas burbulas. Eikit, politikai, rimtų klausimų spręst, kad ir kamščių gatvėse, o ne juokinkit tautą audromis stiklinėje!

    • Nikulinas

      Akivaizdu, kaip kad sakė Puteikienė, – tai sąskaitų tarp liberalų suvedinėjimas. Grubliauskas kerštauja už tai, kad partija neiškėlė jo į merus. Antra, labai miglotas yra mero patarėjo Barkausko išėjimas iš darbo. Sklando kalbos, kad jis atstovaudavo merą sprendžiant ženklo reikalus. Jau vasarą meras mėgino dėl mikriukų viską suversti Budinui, dabar vėl tas pats. O tiesa slypi tame, kad seniems užsidėdėjusiems veikėjams kaip Grubliauskas, Simonavičiūtė ir Šulcas nepavyko paversti administracijos lėlių teatru. Karabaso pavyzdys įkvėpė, tačiau nepasiteisino.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This