Aivaras Velutis tremties į Visaginą išvengė

Miestas, Svarbu

Generalinio prokuroro Evaldo Pašilio įsakymu pareigose pažemintam buvusiam Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) prokurorui Aivarui Velučiui pasisekė – jam vykti dirbti į Visaginą nebereikės. Prokuroras paliktas darbuotis uostamiestyje, tik  žemesnėse pareigose – jis pervestas į Klaipėdos apylinkės prokuratūrą.

Nuo šiol A. Velutis dirba Klaipėdos apylinkės prokuratūroje eiliniu prokuroru. Palmiros Mart nuotr.

Čia jis pakeitė prokurorę Iriną Valadkienę, kuri laikinai pervesta į minėtąjį ONKT skyrių. Be to, vietoj iš šio skyriaus atleisto Aido Giniočio, jame darbuotis irgi kol kas laikinai pervesta kita apygardos prokurorė Inga Mačiulienė. Iki šiol ONKT skyriuje moterų prokurorių nebuvo.

Nors ir pažemintas pareigose, pirmadienį A. Velutis toliau palaikė valstybinį kaltinimą Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjamoje Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos Klaipėdos padalinio kyšininkavimo byloje. Joje iki pietų toliau buvo tęsiama liudytojų apklausa bei pradėti apklausti specialistai.

Pasak prokuroro, jam pavesta šią korupcijos bylą baigti teisme nagrinėti iki pat sprendimo priėmimo.

Tačiau kitoje svarbioje –  Klaipėdos licėjaus direktorės sukčiavimo byloje valstybinio kaltinimo jis jau nepalaikys.

„Minėta byla iš esmės dar nepradėta nagrinėti, joje valstybinį kaltinimą palaikys prokurorė Inga Mačiulienė”, -„ Atviros Klaipėdos” žurnalistei sakė A. Velutis.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, jog A. Velutį pažeminus pareigose, jam darbo vieta buvo pasiūlyta Visagino prokuratūroje – esą tuo metu buvusi tik ši vienintelė laisva prokuroro vieta visoje šalyje.

Prokuratūros teigimu, A. Velutis pareigose pažemintas už tai, kad „sistemingai teikė tam tikriems suinteresuotiems asmenims kvalifikuotas teisines konsultacijas naudodamasis specifinėmis profesinėmis žiniomis ir tokiu savo elgesiu padarė šiurkštų tarnybinį pažeidimą, kuriuo pažemino prokuroro, kaip valstybės pareigūno, vardą, pakirto pasitikėjimą teisingumo vykdymu Lietuvoje ir diskreditavo prokuratūros, kaip valstybės institucijos, padedančios užtikrinti teisėtumą ir teismui vykdyti teisingumą, autoritetą”.

3 Comments

  1. Bosas

    Va butent..Ir girtas pagautas,ir nusikalteliams teike advokato paslaugas…Ir kaip nuo zasies vanduo!!!..Ir ilgau “tokius angelus” laikysim ???Jo zodis turi buti vertinamas abejotinai!kaip toks gali atstovauti Valstybe?!

    Reply
  2. Antanas

    Tesiasi lizdo valymas. Cia dar ne pabaiga.

    Reply
  3. jonas

    Prikalesvaziavo, pagavo- nieko cia tokio. Konsultavo tokius kur belange verkia – nieko cia tokio, biski pazemino pareigose pasedes metelius ir vel karjera savo nuostabia tes. Kam isvis tokius laikyti ir alga mokesciu moketoju moketi.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Garsios žmogžudystės atgarsių byloje – ir tyrėjo savižudybė, ir nužudyto policininko sūnaus pėdsakai

Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjama byla, kurioje aiškinamasi, ar iš tiesų prieš beveik 16 metų už uostamiesčio medikės nužudymą buvo ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mušeiką nuo atsakomybės norėjusi išsukti prokurorė lieka su nuobauda

Klaipėdos apylinkės prokurorei Jolantai Sarpalienei, net ir pasitelkus į pagalbą advokatu tapusį savo kolegą, pirmos instancijos teisme nepavyko panaikinti generalinės ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Prieš šventes - geros žinios „Jakų melagiui”

Dėl Jakuose su statybiniais brokais klaipėdiečių šeimai parduoto namo ir vengimo juos ištaisyti „Jakų melagio” pravardę užsidirbęs Arūnas Einingis penktadienį sulaukė ...
2023-12-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This