Užstrigo baldų naujajai mokyklai pirkimas

Svarbu, Švietimas

Nutrauktos baldų pirkimo procedūros naujai statomai mokyklai. Klaipėdos savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimų skyriaus vedėja Vilma Marcinkevičienė tvirtina, kad taip įvyko ne dėl to, jog statybos gali nesibaigti laiku.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Birželio 1 dieną paskelbtame viešųjų pirkimų konkurse dėl korpusinių baldų naujajai mokyklai pirkimo buvo nurodyta, kad pasiūlymų laukiama iki liepos 3 dienos. O baldai pagaminti, pristatyti ir sumontuoti turi būti per 4 mėnesius su galimybe šį terminą pratęsti dar mėnesiui.

Pasak V. Marcinkevičienės, dabar tikslinama pirkinių techninė specifikacija. O šio dokumento patikslinti nenutraukus pirkimo procedūrų neleidžia teisės aktai. Vedėja tikina, kad konkursas netrukus bus paskelbtas iš naujo.

Visas pirkimas buvo suskirstytas į aštuonias atskiras dalis. Baldai naujajai mokyklai suprojektuoti originalūs – Tauralaukio bendrojo ugdymo mokyklos patalpų daiktinės aplinkos projektavimo paslaugos savivaldybei kainavo 27,8 tūkst. eurų. Jas suteikė Sauliaus Remeikos dizaino studija.

Senvagės gatvėje statoma mokyklas pabrango jau beveik dvigubai – nuo 10,9 iki 18,6 milijono eurų. Kad mokslo metai čia prasidės šių metų rugsėjo 1 d. jau vargiai tikėtina. Kur kas realesne data – 2024 metų ruduo.

Gegužės pradžioje šiame objekte apsilankęs savivaldybės meras Arvydas Vaitkus buvo itin kritiškas dėl „sunkiai suvokiamų ir itin prabangių sprendimų”, bet pripažino, jog to pakeisti jau nebegalima ir svarbiausia dabar kuo greičiau užbaigti darbus.

A. Vaitkaus vizito metu paaiškėjo ir aplinkybė, kad net ir baigus darbus taip, kaip norima, mokyklos atidavimas eksploatacijon gali priklausyti nuo šalia daugiabučius statančių verslininkų malonės – ar jie įsirengs lietaus nuotekų tinklus, prie kurių turi prisijungti ir mokykla.

9 Comments

  1. Pastebėjimas

    Visada džiaugiausi, kad AK yra Klaipėdoje
    Du, ilgi komentarai prastai išsimiegojusio žmogaus yra abstraktus apie nieką.
    Tokie komentarai yra didesnė blogybė apie nesantaikos kurstymas, keiksmažodžiai, šmeižtas….
    Bet tai kas turi būti galvoje, kad parašyti tokius komentarus????

    Reply
  2. se

    Statoma didžiausia mokykla be stadiono.

    Reply
  3. simona

    Jau aiškėja tikroji mokyklos atidarymo data. Kitų metų rudenį. Tai jau tikriau. Dėl nuotekų pajungimo. Ne malonės reiktų laukti iš privatininkų , bet kalbėtis ir išspręsti problemą . Šiandien ji jau turėtų būti dabartinės valdžios galvos skausmas. Šiaurinėje dalyje bent dviejų mokyklų dar trūksta. Bent per savo darbo laikotarpį suprojektuokite vieną mokyklą Kad pastatysite, tikrai netikiu.

    Reply
  4. Jūs administratorius, aš skaitytojas

    Labai gerai, kad reaguojate į komentarus, kritiką. Reakcija galėtų būti švelnesnė, kam tas grubokas stilius ir epitetai ”spalvinti rožinėmis spalvomis”. Pyktis blogas patarėjas. Iš tiesų man aktualu kaip dirba Klaipėdos miesto savivaldybė, meras. Aktualu kaip tai nušviečiama medijose, tame tarpe ir Atviroje Klaipėdoje. Kas čia blogo? Ir dar: aš pakritikuoju Atvirą Klaipėdą (kad būtų aiškiau įvardinu skaičiais) už sakykim 30€ , o Atviros Klaipėdos reakcija , komentaras už 150€ (nepasitenkinimo). Pagalvokit apie tai. Nesikarščiuokit taip. Dėl džiazo koncerto paprasta. Yra facebook-e puslapis ”Vilties miestas” ten yra visa eilė renginių, kurie yra įdomūs, verti dėmesio. Tai ir ”Vilties bėgimas”, ir džiazo koncertas birželio 21d. 19val. Ten ir vargonų muzikos festivalis visą vasarą. Štai jums ir pozityvumas. O dėl matymo… Ką jūs norite matyti, tą ir matote. Ir dar – atkreipkite dėmesį kokie komentarai rašomi po jūsų straipsniais. Kokie straipsniai (kandūs, pasišaipantys) tokie ir komentarai. Ar jūsų straipsnius komentuoja išsilavinę, visapusiškai išprusę skaitytojai? Kokio išsilavinimo jūsų skaitytojų auditorija? Ir nematau jokio reikalo jums įsižeisti už kritinius pastebėjimus. Sėkmės!

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Gerbiamasis arba gerbiamoji. Pirmiausia, tai aš pateikiau nuorodas – konkrečius faktus nuorodų pavidalu apie pastarųjų dienų įvairovę. Ir faktas nėra nei piktas, nei įsižeidęs, jis tiesiog pats nepaneigiamiausias dalykas pasaulyje.

      Bet net jei ir pykčiau, manau, kad turiu teisę tai daryti ir už 1500 eurų, ir net pasiųsti tokius pretenzingus skaitytojus rusų karo laivo kryptimi. Nes visą lietuvišką turinį, įskaitant pranešimų spaudai tvarkymą ir paskelbimą, „Atviroje Klaipėdoje” kartu su manimi nuolat kuria dar tik du žmonės. Apie papildomus darbus, kuriuos man reikia padaryti, kad AK gyvuotų net nekalbu. Tad tuos, kurie man dar ir aiškina apie ką mes turėtume ir kaip rašyti ar kaip aš turėčiau reaguoti į tokią anoniminę „kritiką” aš pradžiai noriu pasiųsti skaityti kitus portalus, gi niekas neverčia čia lankytis. Bet jei ką, tikrai galiu pasiūlyti keliauti ir paskui karinį rusų laivą. Sėkmės!

    • se

      Gerbiamas skaitytojau, jeigu norite meno ir pozityvo, turbūt jums reikėtų bures kelti į „Šiaurės Atėnus” arba į nusipirktus „Kultūros barus”. AK yra vietinė medija, rašanti apie visiems miestiečiams aktualius žemiškus dalykus, tame tarpe miesto piktžaizdes, kurių yra apstu ir apie kurias kita vietinė žiniasklaida beveik nerašo. Ir pabaigai galbūt nereikėtų į visus komentatorius žvelgti iš dramblio kaulo bokšto, stigmatizuoti ir nuvertinti visų jų išprusimą bei išsilavinimą.

  5. Atvira Klaipėda išsisėmė

    Akivaizdu, kad Atvira Klaipėda išsisėmė, neturi naujų temų, nesugeba parašyti pozityvių naujienų. Liguisti straipsniai apie tai, ką visi žino. Kelintą kartą rašo apie Senvagės g. statomą mokyklą. Kaip didžiausią naujieną paminėdami kiek pabrango šis objektas. ArvydasVaitkus apie šios mokyklos statybas ( mokykla iš dviejų korpusų sujungtų ”kabančiu” koridoriumi, statybų trukmė, neleistinas pabrangimas dėl terminų nesilaikymo) daug kartų kalbėjo mero rinkimų diskusijose. Nuo diskusijų praėjo 4 mėnesiai. O dar ir šiandien Atvira Klaipėda skelbia tuos pačius skaičius, kurie seniai žinomi. Apgailėtini ”spyglio” žodžių kratiniai apie nieką. Apie kažkokį liberalų Tauralaukyje ”išmėgintą” Rozovos keliuką…. Kur temų įvairovė? Susidaro įspūdis, kad kasdien Atvira Klaipėda seka, ką veikia Klaipėdos meras ir apie tai rašo. Kartais teigiamai, kartais pasišaipydami. Nejaugi Klaipėdoje niekas daugiau nevyksta? Pavyzdžiui birželio 21 d. 19 val. Pranciškonų bažnyčioje džiazo koncertas. Dalyvaus atlikėja iš Sakartvelo ir VytautasGrubliauskas. Mano supratimu Atvira Klaipeda serga. Linkiu sveikti, surasti naujų temų, pozityvumo.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Laikraščių paslaugų pirkimo spektaklis baigėsi pagal scenarijų

Klaipėdos savivaldybės konkursus dėl jos informacijos skelbimo „laimėjo” tie, kuriems jų sąlygos ir buvo pritaikytos – dienraščiai „Klaipėda” ir „Vakarų ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Savivaldybė slepia savo „herojų”

Per mėnesį – du radikaliai skirtingi atsakymai į tą patį klausimą. Tokią biurokratinę ekvilibristiką pademonstravo Klaipėdos savivaldybė, bandydama pasiaiškinti dėl ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

Miestas

Meras patvirtino Savivaldybės administracijos ataskaitą

Uostamiesčio savivaldybės meras Arvydas Vaitkus balandžio 29 d. patvirtino Klaipėdos miesto savivaldybės administracija 2023 metų ataskaitą: metinę veiklos ataskaitą, metinių ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This