Pasiūlė tris kandidatus į dvi laisvas ONKTS vietas

Miestas

Prieš Kalėdas Generalinės prokuratūros vyriausiųjų prokurorų atrankos komisija išreitingavo ir įvertino visus 6 kandidatus, siekusius užimti dvi atsilaisvinusias Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKT) vietas.

Komisijos nuomone, tinkamiausi dirbti šiame skyriuje yra trys kandidatai – Donatas Blinstrubis (apygardos Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras), Inga Mačiulienė (laikinai dirbanti ONKTS) ir Irina Valadkienė (laikinai dirbanti ONKTS).

Daugiausiai balų iš šio trejeto komisija skyrė I. Mačiulienei – 70,2. Antroji pagal reitingavimą liko I. Valadkienė – 67,7, trečiasis – D. Blinstrubis, įvertintas 64,5 balo.

Visgi komisija mano, jog visi trys minėti kandidatai yra verti laisvų ONKTS vietų.

I. Mačiulienę komisija apibūdina kaip motyvuotą, turinčią patirties analogiško pobūdžio bylose, kompetetingą ir profesionalę prokurorę, išsiskiriančią įvairialype praktinio darbo patirtimi, nuoseklumu, analitiniu mąstymu.

Panašiai komisija apibūdina ir kitus du kandidatus, pažymėdama, jog I. Valadkienė turi patirties, nagrinėjant su narkotinių ir psichotropinių medžiagų apyvarta susijusias bylas, o D. Blinstrubis be panašių kompetenciją įrodančių savybių dar vadinamas ir dalykišku, konkrečiu, išsiskiriančiu argumentuotu požiūriu į problemas.

Komisija daro išvadą, jog visi trys kandidatai „laikomi lygiaverčiais ir tinkamiausiais užimti pareigas”.

Tačiau kuris vienas iš šių Prokurorų atrankos komisijos įvertintų kandidatų liks už borto, priklausys jau tik nuo generalinio prokuroro Evaldo Pašilio sprendimo.

Pastaruoju metu buvo ne vienas atvejis, kai jis į vieną ar kitą laisvą vietą paskirdavo ne daugiausiai balų surinkusį, o antroje vietoje likusį kandidatą. Taip atsitiko ir skiriant Klaipėdos apylinkės vyriausiąjį prokurorą – juo tapo Žilvinas Šiurna, o ne Vilius Paulauskas, kuris komisijos buvo įvertintas 77,2 balo, o Ž. Šiurna –  69,8 balo. Dėl to Klaipėdos miesto prokuratūroje buvo kilęs nepasitenkinimas.

Kad prokuratūroje atrankos turėtų būti skaidresnės, savo nuomonę buvo išsakęs ir prezidentas Gitanas Nausėda. Su juo tuoj po inauguracijos susitikęs generalinis prokuroras tąsyk viešai pažadėjo tobulinti atrankų prokuratūroje organizavimą, jas padaryti atviresnes ir skaidresnes.

Situaciją dėl pareigų pasidalinimo ONKT skyriuje gali apsunkinti ir tas faktas, jog ir iš pareigų atleistas buvęs Klaipėdos apygardos prokuratūros ONKTS prokuroras Aidas Ginotis, ir pareigose pažemintas Aivaras Velutis generalinio prokuroro sprendimus yra apskundę teismui.

Kol kas dėl to teismai dar jokių sprendimų nėra priėmę.

2 Comments

  1. LAIVAS KURŠIS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas rašo komentarus tinklaraštyje ir nežino kur stovi Smiltynėje „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame nuvykti į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį.

    Reply
  2. pranas pričkus

    Tai kas, kad paskirs naujus? Jiems dirbti savarankiškumas bus atimtas, vykdys tik nurodymus. Konkursą buvo laimėjęs klaipėdietis, vis vien atsiuntė pralošusį konkursą nusikalstamos sisteminės teisinės gaujos atstovą Simoną, dabar, kad išvengtų Simonas atsakomybės, atsiėmė atgal. Nejuokinkit su savo tais konkursais ir reitingais svieto.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Už neteisėtą disponavimą dideliu kiekiu šaudmenų - baudos kariškiams ir žurnalistui

Klaipėdos apygardos teismas neviešuose teismo posėdžiuose išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai neteisėtai įgijus, gabenus ir realizavus didelį kiekį šaudmenų pareikšti ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdietis bus teisiamas ir dėl kvaišalų, ir dėl ginklų laikymo

Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Klaipėdos gyventojas kaltinamas didelio kiekio kvaišalų laikymu turint ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Garsios žmogžudystės atgarsių byloje – ir tyrėjo savižudybė, ir nužudyto policininko sūnaus pėdsakai

Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjama byla, kurioje aiškinamasi, ar iš tiesų prieš beveik 16 metų už uostamiesčio medikės nužudymą buvo ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This