Džiaugiasi darbais, kuriuos dar tik žada atlikti

Miestas

Ketvirtadienio vakare Klaipėdos visuomenei jau nebe pirmą kartą bus pristatyti vadinamosios Vingio mikrorajono aikštės paprastojo remonto techninio darbo projektiniai pasiūlymai.

Iki šiol Ferdinando aikštėje tebestūkso kryžiai, kuriuos žadėta perkelti prie Šv. Juozapo darbininko bažnyčios. Martyno Vainoriaus nuotr.

Šios viešosios erdvės sutvarkymas, kaip ir kai kurių kitų, vėluoja, tačiau Klaipėdos savivaldybė savo pranešime informuoja, jog šiemet bus atnaujintos mažiausiai 9 viešosios erdvės bei tęsiamas kitų suplanuotų objektų projektavimas.

Teigiama, esą pokyčiai numatomi tiek senamiestyje bei centrinėje miesto dalyje, tiek vadinamuosiuose miegamuosiuose mikrorajonuose. Primenama apie pradėtą tvarkyti Jono kalnelio teritoriją, gerokai vėluojančią Danės skvero ir krantinių rekonstrukciją, jau pavadinimą gavusio Tremtinių skvero, esančio ties I. Kanto ir S. Daukanto g. sankryža sutvarkymą, vadinamosios Ferdinando aikštes atnaujinimą, kuri irgi bando „įtilpti” į anksčiau atsakingų valdininkų minėtus terminus, tačiau kurioje iki šiol tebestūkso kryžiai, pagal planus jau turėję būti perkelti prie šv. Juozapo darbininko bažnyčios.

Pranešime minimas ir planuojamas Turgaus aikštės su prieigomis sutvarkymas, ir aikštės prie Santuokų rūmų atnaujinimo darbai, Malūno bei Ąžuolyno giraitės parkų atnaujinimas, aikštės prie buvusio „Vaidilos“ kino teatro bei palei Taikos prospektą einančio pėsčiųjų-dviračių tako nuo Sausio 15-osios iki Kauno g. sutvarkymas ir t.t.

„Sutvarkytas erdves papildys atnaujinti socialinės infrastruktūros objektai. Jau vyksta Kauno gatvėje esančio bibliotekos filialo rekonstrukcija, o netrukus prasidės ir šioje teritorijoje esančios Futbolo mokyklos konversija. Sutartį su rangovais tikimasi pasirašyti dar šį mėnesį, objektas neužilgo bus perduotas statybininkams, o treniruotes mokyklos vadovams rekomenduota kuo skubiau perkelti į kitas erdves”, –  savivaldybės pranešime cituojamas miesto meras Vytautas Grubliauskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This