„Gatvių apšvietimo” epopėja: ir spektaklis, ir sąmokslo teorijos

Miestas, Svarbu

Klaipėdos apylinkės teismas pirmadienį pagaliau išnagrinėjo dar sausį dėl nepasitikėjimo atleisto uostamiesčio savivaldybės valdomos UAB „Gatvių apšvietimas” vadovo Dangero Aleksandrovo skundą, kuriuo jis siekia panaikinti tokį valdybos sprendimą.  

Martyno Vainoriaus nuotr.

Savo baigiamojoje kalboje D. Aleksandrovas tikino, kad jo atleidimo istorija yra Savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio organizuotas „jo asmeninius interesus tenkinantis spektaklis”. 

Tuo metu raštiškus atsiliepimus pateikę už atleidimą balsavę įmonės valdybos nariai sako, jog jų nuomonė nesikeičia – jei vėl reikėtų spręsti tokį klausimą, D. Aleksandrovą atleistų ir dabar, nes negalėtų pasitikėti šiuo asmeniu.   

Valdybos nariai pasisakė raštu 

Šių metų sausio viduryje iš pareigų dėl nepasitikėjimo atleistas D. Aleksandrovas pateikė skundą teismui, kuriuo prašo ne tik grąžinti jį į pareigas ir priteisti darbo užmokestį, bet ir panaikinti G. Neniškio įsakymą, kuriuo iš „Gatvių apšvietimo” valdybos narių buvo atšauktas jos pirmininkas Andrius Saveikis (vietoje jo po kelių dienų laikinai, kol bus paskirtas naujas nepriklausomas narys, į valdybą buvo išrinktas Savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas).  

Prieš mėnesį bylą nagrinėjanti teisėja Kristina Serdiukienė buvo nusprendusi trečiaisiais asmenimis įtraukti įmonės valdybos narius ir Klaipėdos miesto savivaldybę (jos administracija jau iki tol byloje kartu su „Gatvių apšvietimu” buvo kaip atsakovas).  

Nuotoliniu būdu nagrinėjant bylą buvo pagarsinta, kad valdybos nariai pateikė savo atsiliepimus raštu ir pačiame posėdyje dalyvauti nepanoro.  

Pasak savivaldybei atstovavusio advokato Sauliaus Majausko, šie atsiliepimai rodo, kad valdyboje buvo bendras sutarimas dėl nepasitikėjimo D. Aleksandrovu ir jo galimybių toliau eiti vadovo pareigas.  

„Net jei teismas ir grąžintų ieškovą į pareigas, vėl būtų priimtas analogiškas sprendimas atleisti jį iš pareigų praradus pasitikėjimą, nes pastarojo jis nėra atgavęs”, – reaguodamas į atsiliepimus teigė S. Majauskas.  

Didžiąją pirmadieninio teismo posėdžio dalį užėmė tik visų šalių baigiamosios kalbos ir replikos į jas.  

Mato viešąjį interesą 

D. Aleksandrovui byloje atstovauja advokatas Tomas Bagdanskis, kuris buvo dabartinio Darbo kodekso projekto rengimo grupės narys, Darbo kodekso komentaro bendraautoris. 

Jis tikino, kad atsakovų keliamas klausimas dėl praleisto termino pateiktį tokį ieškinį yra nepagrįstas, nes D. Aleksandrovas per 30 dienų pirmiausia kreipėsi į administracinį teismą prašydamas panaikinti G. Neniškio įsakymą. Esą jei jo klientas nebūtų badės ginčyti valdybos nario pakeitimo, atsakovai dabar sakytų, kad negalima kelti klausimo dėl atleidimo.  

„Byla procesine prasme nėra paprasta, dėl to ir kreipėsi pirma į administracinė teismą, nes sprendimai yra susiję su savivaldybe, valdymo organais. Ir kai administracinis teismas nusprendė, jog tokio skundo nenagrinės, byla atsirado bendrosios kompetencijos teisme”, – teigė advokatas.  

Pats D. Aleksandrovas tikino sirgęs iki kovo 3-iosios ir visą ta laiką jautęsis taip blogai, kad neturėjo  galimybės kreiptis į teisininkus, kurie jam galėtų išaiškinti, kaip reikia tinkamai ginti savo teises.  

T. Bagdanskis tikino, kad jo kliento inicijuota byla yra susijusi su viešu interesu, nes „pati idėja  nepriklausomų valdybų buvo tokia, kad tiesiogiai savininkas, savivaldybė, neįtakotų valdymo taip, kaip nori”.  

„Savivaldybė pati siūlė pasitraukti, o kai atsisakė, pakeitė valdybą. Tai – valdymo organo kompetencijos pažeidimas, akivaizdus apėjimas ir ignoravimas. Pats Neniškis dalyvavo viename iš posėdžių, sakė, kad racionalu atlikti auditą ir tada spręsti, bet vėliau ignoravo pačių pasiūlytą sprendimą. Šios bylos esmė nėra kaltė ar pasitikėjimo teisė. Šiurkščiai pažeista vadovo skyrimo ar atleidimo teisė. Čia kaip tuo atveju, kai prezidentas skiria teisėją, teismas organizuoja savo darbą savarankiškai, bet prezidentas imtų ir pradėtų nurodinėti kaip viduje teismui priimti kokius darbuotojus ar atšaukti. Valdoma kaip buvome įpratę – iš centriuko”, – teigė advokatas.  

Jis tikino, kad A. Kačalinas į valdybą buvo paskirtas pažeidžiant teisines normas dėl to ir jos posėdis vyko neturint kvorumo.  

Kalba apie spektaklį ir susidorojimą 

„Visas tas nepasitikėjimo farsas inkriminuojant melagingus nusižengimus galimai yra tik akcininko atstovo Gintaro Neniškio organizuotas jo asmeninius interesus tenkinantis spektaklis. Pats Gintaras Neniškis man siūlė pasitraukti iš vadovo posto savo kabinete privačiai, inkriminuodamas kažkokius nebūtus nusikaltimus ir aš atsakiau, kad man kaip vadovo ir žmogaus reputacija yra svarbesnė, atsisakiau pasitraukti ir norėjau, kad būtų pateikti įrodymai, jei yra kažkokie nusižengimai. Tačiau jokių įrodymų, kaip aš žinau, iki šiol nėra. Ir tas nepasitikėjimo spektaklio tikslas vienintelis – pašalinti mane iš „Gatvių apšvietimo” vadovo posto. Iki tol „Gatvių apšvietimas” buvo vertinama kaip viena iš geriausiai valdomų savivaldybės įmonių, niekam jokių klausimų nekėlė ir Viešųjų pirkimų ataskaita (su ja galima susipažinti čia – M. V past.), kurioje nenustatyti jokie atsakomybę užtraukiantys pažeidimai, numatytos tik rekomendacijos”, – savo ruožtu dėstė D. Aleksandrovas.  

Dangeras Aleksandrovas

Anot buvusio įmonės vadovo, savivaldybės paskirti valdybos nariai „desperatiškai ieškojo kokių nors kaltinimų ar pažeidimų siekiant patenkinti pono Neniškio asmenines ambicijas”. Esą jam buvo inkriminuojamos nepagrįstos nusikalstamos veiklos, o tai jau galimai užtraukia baudžiamąją atsakomybę dėl pranešimo apie nebūtus nusikaltimus.  

„Jokių mano kaip vadovo sąžiningumo, protingumo, lojalumo, konfidencialumo laikymosi, interesų konflikto, savo turto painiojimo požymių nebuvo. Todėl nebuvo jokios priežasties reikšti nepasitikėjimo. Tai leidžia manyti, jog tai asmeniniai pono Neniškio motyvai. Šiuo metu GA vykdoma galimai nusikalstama veikla nekelia ponui Neniškiui jokių abejonių dėl dabartinio vadovo Vaido Ramanausko. Dėl šių galimai nusikalstamų veikų teisėsaugos institucijos vykdo ikiteisminį tyrimą”, – kalbėjo D. Aleksandrovas.  

Jo įsitikinimu, G. Neniškis taiko dvigubus standartus savivaldybės įmonių vadovams, nes nereiškia jokių kaltinimų ar nepasitikėjimo Klaipėdos autobusų parko ar VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” vadovams. Pastariesiems D. Aleksandrovas priminė Centrinės projektų valdymo agentūros priimtą sprendimą dėl naujų autobusų pirkimo metu padaryto pažeidimo ir Viešųjų pirkimų tarnybos nurodymą nutraukti bekontakčio apmokėjimo bei bilietų kontrolės įrengimų konkursą. 

„Susidorojimo versiją patvirtina ir ypatingas valdybos narės Alinos Mikalauskės vaidmuo mano atšaukimo procese. Tai gali patvirtini jos susirašinėjimas su tuometiniu valdybos pirmininku Andriumi Saveikiu. Valdybos narė su ypatingu uolumu ruošė kaltinamąją medžiagą, naudodami portalo „Atvira Klaipėda” duomenimis, kur galimai pati juos ten ir teikė. Pats valdybos pirmininkas nurodė, kad viso atšaukimo proceso šališkumas ir nesąžiningumas rodo tam tikrų asmenų asmeninį suinteresuotumą. Nuostabą kelia ir nepriklausomos valdybos narės Aldonos Staponkienės raštu išdėstyta pozicija. Ji principingai laikėsi nuomonės, kad metami kaltinimai turi būti įrodyti ir tik tada galima spręsti apie nepasitikėjimą. Nedalyvavo posėdyje, neišreiškė pozicijos kitomis priemonėmis, nors galėjo tai padaryti net ir sirgdama, todėl darytina, kad turėjo kitokią nuomonę nei išdėstyta atsiliepime. Ji dabar klaidina teismą. Darytina vienintelė išvada, kad dėl nuomonės pakeitimo ji yra įtakota dabartinės savivaldybės vadovų ar kitų suinteresuotų asmenų. Kai kurie aukšto rango politikai ypatingai rūpinosi, kad ji taptų valdybos pirmininko pavaduotoja. Andrius Saveikis ir Giedrė Švedienė aiškiai laikosi nuomonės, kad nepasitikėjimui nėra jokių priežasčių. Tik jie įkūnija pagarbą teisės aktams ir gerosios vadybos praktikai. Kiti yra galimai grubiai spaudžiami nesąžiningų politikų, kurie daro teisės aktų pažeidimus, siekdami įgyvendinti savo pragmatinius tikslus. Visas šis spektaklis pažeidžia tiek teisės aktus, tiek etikos normas, EBPO rekomendacijas dėl gerosios vadybos”, – dėstė D. Aleksandrovas.  

Anot jo, „ ypatingą vaidmenį šiame nepasitikėjimo spektaklyje” vadina advokatų profesinė bendrija „Jankauskas ir partneriai”, kurios advokatas Justo Jankauskas šioje byloje atstovavo „Gatvių apšvietimui”.  

„Būdamas „Klaipėdos energijos” Stebėtojų tarybos nariu jis gauna daug teisinių užsakymų iš savivaldybės įmonių. Vien „Gatvių apšvietimas” sumokėjo šiemet apie 30 000 eurų. Pati parinkimo procedūra galimai vykdyta pažeidžiant tvarką”, – dėstė D. Aleksndrovas, bet buvo teisėjos nutrauktas, nes baigiamojoje kalboje pradėjo kalbėti apie dalykus, kurie nenagrinėti šioje byloje.  

Viešųjų pirkimų tarnybos pateikiamais duomenimis, šiemet minėtoji advokatų bendrija yra pasirašiusi 12 098 eurų teisinių paslaugų vertės sutartį su AB „Klaipėdos vanduo” ir dvi sutartis su „Gatvių apšvietimu” – už 11 205 eurų atliko teisinį įmonės auditą ir už 13,3 tūkst. eurų iš jos nupirkta teisinių paslaugų.  

Mato tik sąmokslo teorijas 

Savivaldybei atstovavęs advokatas Saulius Majauskas savo ruožtu tikino, kad D. Aleksandrovo skundas turi būti atmestas jau vien dėl to, kad buvo praleistas numatytas 30 dienų terminas jam pateikti. Esą pats ieškovas nusprendė inicijuoti netinkamą įsakymo nuginčijimo procedūrą, o jau ir Aukščiausiojo Teismo suformuota praktika konstatuoja, jog tai nėra pagrįsta priežastis pratęsti terminą, nes kitaip būtų galima piktnaudžiauti ir padavinėti skundus netinkamos institucijoms.  

S. Majauskas atkreipė dėmesį ir į aplinkybę, kad sulaukęs neigiamo Regionų apygardos teismo sprendimo D. Aleksandrovas užuot kreipęsis į bendros administracijos teismą, kaip ir buvo jam nurodyta, tiekė skundą Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.  

Advokato teigimu, yra visiškai akivaizdu, kad šioje byloje yra tik asmeniniai D. Aleksandrovo tikslai, o ne viešasis interesas. Jis esą tiesiog nepritaria objektyviam faktui, kad prarado valdybos daugumos pasitikėjimą.  

S. Majauskas akcentavo, kad A. Kačalino balsas įmonės valdyboje nebuvo lemiamas, nes buvo aiški, vienbalsė keturių valdybos nuomonė, kad D. Aleksandrovas buvo ir tebėra praradę pasitikėjimą. 

„Be galo daug sąmokslo teorijų. Jokie įrodymai jų nepagrindžia. Ir pats savo baigiamojoje kalboje naudoja žodį galimai. Viena iš sąmokslo teritorijų – neva Andrius Kačalinas paskirtas siekiant apeiti valdybos kompetenciją. Kokie įrodymai? Nuomonės, galimybės, sąmokslo teorijos. Net ir jam nesant vadybos dauguma pritarė atleidimui. Kalbama, kad Neniškis davė nurodymą atleisti? Kokie įrodymai? Staponkienė paveikta? Tokios nuomonės prieštarauja pasirašytiems žodžiams, kurie atitinka jos valią. Kalbame ne apie objektyvius įrodymus, o apie nuomones, spėliojimus”, – kalbėjo advokatas.  

Kartu jis akcentavo, kad net ir teoriniu atveju, atmestus A. Kačalino balsavimą, vis tiek buvo valdybos kvorumas, kuris esą skaičiuojamas nuo įgaliojimus tuo metu turinčių vadybos narių, ir trys dalyvavę valdybos nariai būtų sudarę kvorumą bei sprendimas būtų buvęs analogiškas.   

 „Gatvių apšvietimo” advokatas J. Jankauskas savo ruožtu akcentavo, kad teismų praktika yra labai nuosekliai apibrėžusi tokio pobūdžio bylas, kad jose nenagrinėjamas kaltės ar neteisėtų veiksmų aspektas. Tai – esą hipotetika, „kuri sprendžiama ikiteisminiuose tyrimuose ir galima inicijuojamose bylose dėl žalos atlyginimo”.  

„Pasitikėjimas arba yra, arba jo nėra. Dangeras pateikinėja duomenis kaip jam patogu, mes nežinome, kur kilo kibirkštis tarp jo ir Neniškio, kur ji kilo tarp jo ir valdybos narių. Valdyba net hipotetiškai sako, kad jų nuomonė nepakitusi. Yra objektyvūs duomenys ir visiška diskrecijos teisė kiekvienam valdybos nariui individualiai spręsti, kada prarandamas pasitikėjimas. Valdyba sako, kad vadovas prarado pasitikėjimą ir turi imtis priemonių. Akcinių bendrovių įstatymas suteikia išskirtinę diskrecijos teisę valdybai arba pasitikėti vadovu ir dirbti su juo toliau, arba atleisti. Motyvai – ne teisminės revizijos klausimas. Ir dar tiek laiko praėjus visi valdybos pasisako solidariai, kad nuomonė jų yra tokia pati, nebuvo įtakojama. Spręsdamas kitaip teismas užprogramuotų dar vieną teisinį ginčą, o jis juk turi juos spręsti, o ne sukurti naujus. Valdybos narių nuomonė pačiam ieškovui turi būti signalas, kad keliami utopiniai reikalavimai, kurie negali būti įgyvendinti”, – dėstė J. Jankauskas, pabrėžęs, kad jo atstovaujama įmonė irgi laikosi pozicijos, kad D. Aleksandrovas praleido terminą tokiam ieškiniui pareikšti.  

Bylą išnagrinėjęs teismas sprendimą skelbs gruodžio viduryje. 

20 Comments

  1. Gaila

    Kai susižavi neaiškiom personom kaip p. Šakinienė, tai nepajunti kaip gyvenimas ir vertybės greit sugriūna..

    Reply
  2. Taip

    Prisidirektoriavo tiek kad metus laiko noeko neveikia tik skundais visus maitina … gal mesk gert ?

    Reply
  3. Komentarai

    įdomu ar prokuratūra ėmėsi tyrimo dėl D. Aleksandrovo bandymo perduoti gatvių apšvietimo įmonę iš šono pasamdytai, darbo partijos byloje pagarsėjusiai teisininkei A. Šakinienei? nesuprantu kur viešojo intereso gynėjai? ar prokūrą surašyti, ją patvirtinti (kaip buvo rašoma anksteniuose AK straipsniuose) čia sutarimo nereikia? pas notarą tvirtinti nereikia? kur visų atsakomybė?! kur prokurorai , stt ir Fntt ponai pareigūnai žiūrite? čia turbūt naujausi geros valdysenos standartai pas poną Aleksandrovą ir ponią Šakinienę taip buvo taikomi pagal naujausius EBPO standartus?! komentatoriai kaip jums toks veiksmas, kad ir privačiame sektoriuje būtų neatleistinas – imti ir be savininko žinios bandyti įmonę perleisti kitam asmeniui, kuris net nedirba įmonėje! kokių dar reikia argumentų? Manau to pakanka kad už bandymą perduoti įmonę visi sestu į teisiamųjų suolą, tik kažkaip labai jau ilgai tyrimai vyksta… Nors viskas akivaizdu…

    Reply
    • P.s.

      Tikėkimės, Aleksandrovas ir jo draugeliai gaus ko nusipelnė. Labai tikėkimės, nes visokių stebūklų Lietuvoje būna. Nebaudžiamumas gimdo entuziazmą naujiems ,,žygdarbiams”.

  4. Xxx

    Reikia palaukti prokuratūros išvadų apie pono Aleksandrovo viešųjų pirkimų organizavimą šeimyninės rangos ir draugų metodu.Oi ten yra gera shema padaryta,tiksliau buvo, nes dabar jau kainos krito ,kaip sako,žemiau plintuso.

    Reply
  5. Stebėtojas

    Kas kokias sąskaitas suvedinėja, sunku pasakyti. Kas kokių tikslų siekia ,tik laikas parodys. Bet negerai kad G.Neniškis nepriklausomus valdybos narius be motyvų atleidinėja, ir skiria sau lojalius. Kas svarbiau kompetencija ar lojalumas? Direktoriui atrodo kad lojalumas.

    Reply
    • Ateitis jauniems ir protingiems

      Tau su galva negerai žmogau. Čia yra savivaldybės įmonė, klaipedos žmonių įmonė, o ne akcininko.
      Zmones turi žinoti kokie motyvai atleidžiant direktorių ir kokie motyvai skiriant vaida Ramanauska, kurio valdomas autobusu parkas pripažintas neskaidriai pirkęs autobusus ir nubaustas daugiau nei 200000 eur..

    • P.s.

      Komentaras silpnam

  6. Silpnas

    Naglumo ir melo viršūnė. Visi kalti. Akcininkas pareiškė nepasitikėjimą, žmogau atsimerk, baigi savo veiklą ir eini namo, o jis ieško kaltų,paisto pliurpalus. Kalta valdyb, akcininkas ir dar daug kitų, visi susimokė, kaip nuvalkiota ir silpna.

    Reply
  7. oi

    jam labai tiktų romanus rašyti, nes sugeba pasakas sekti
    bet kai paskaitai, tai supranti oi prisidirbo oi veikėjas
    nu prosto nerealno

    Reply
  8. Gėda

    Pasirodo jis aferistas, Libai sakė, kad tai ateitis, o dar ir melagis.

    Reply
  9. Jeigu rimtai

    tai vis tiek reikia turėti įžūlumo per įmonėlę išsipumpuoti apie pusę visų įmonės pinigų, o paskui kiaulės akis pastačius vaidinti auką. Niekur nedingsi žalą vis tiek gausi atlyginti. O kad versle sekasi neblogai, bus iš ko…

    Reply
    • Aha

      Pasisamdytas vienas brangiausių advokatų rodo, kad pompa veikė tikrai gerai.

    • Zita Marijona

      Jeigu rimtai,tai lygiai tas pats kad pasakyčiau ant paties ,kad esi didžiausias vagis,sukčius ir aferistas,o jeigu rimtai tai matosi,kad esi pavyduolis ir nedorėlis,na o jei dar rimsčiau tai prisistatytum tikru vardu ir pateiktum tikrus faktus apie įmonės tariamai išpumpuotus pinigius,bet matyt tam trūksta parako ir drąsos

    • Aleksandras Dangerovas

      Zita vardas, pavardė Marijona? Malonu susipažinti. Aleksandras Dangerovas būsmi. Jei jau ta pompa blogi veikė, tai gal paaiškintumėt kaip čia gavosi, kad ją išjungus kabeliai atpigo kartais, o kitos prekės trečdaliu ar per pusę? Įmonės pelnas sugedus pompai išaugo 30 kartų, sąnaudos sumažėjo dešimtadaliu, net ir išmokėjus draugeliams dešimtis tūkstančių išeitinių. Kaip čia taip nutiko? Iš kur aš žinau? Atvirą Klaipėdą skaitau 🙂

  10. Zita Marijona

    Kai paskaitai tokius straipsnius ,tai baisu pasidaro,kur dingo teisingumas,kur dingo padorumas,nes matosi akivaizdiai,kad visiškai nekaltą žmogų galima sumalti į miltus,sugriauti jo gyvenimą,karjerą,o tokie Neniškiai bujoja ir toliau,bet norisi tikėti mūsų teisėsaugos padorumu ,nes nubausti žmogų reikalingi įrodymai ir pagrįsti faktai,o nesiremti tuo,kad atseit praėjo terminas,tai ir matosi ,kad kažkam Dangeras Aleksandrovas buvo labai neparankus labai norisi tiketi teisingumu

    Reply
    • Tai jau taip

      Tikrai norisi labai tikėti teisingumu, kad jis nestovi vagių ir sukčių pusėje. Ilgai laukti neteks.

  11. Neniuškai

    Triškis prišikes visus eik lauk iš savivaldos. Kadangi su kiaulės sniukiu ta pati kompaška tai sedi abu

    Reply
  12. Neniškis kokiam skandale nebuvai

    Neniškis su savo parašais ir įsakymais žemina valstynės tarnautojo varda

    Reply
  13. Rėmėjas

    Šiaip Giedrė Švedienė buvo prieš D. A. atleidimą.
    Žiūrėkite ką rašote, tyriamosios žurnalistikos autoriau!
    Paskui prašote paramos ant savo surašytų nesąmonių.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Neringos merą ir savivaldybės įmonės direktorių siekęs papirkti verslininkas nuteistas pagrįstai

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, atmetė teisiamojo 49-erių verslininko Tomo Petro Radiko iš Panevėžio apeliacinį skundą ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This