„Atvira Klaipėda” rašinių cikle „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas” toliau pasakoja, kokie įvykiai Klaipėdos krašte nutiko kiekvienų metų pradžioje tarpukariu, kai jis…
Klaipėdoje – nauja maisto produktų ir receptų pristatymo į namus paslauga
Valgyk kaip restorane, gamindamas pats namie su šeima. Tokią užsienio šalyse populiarią koncepciją Klaipėdoje sako adaptavę internetinės parduotuvės meskaveza.lt kūrėjai….
Geria – reiškia tikrai korumpuotas (3)
1946-ųjų vasara Klaipėdoje jau vertė gyvenimus aukštyn kojomis – dar visai neseniai girti darbo pirmūnai ir kitų sričių specialistai labai…
Kaip plėtėsi Klaipėdos maisto pramonė XX a. trečiajame dešimtmetyje (1)
Maisto apdirbimo pramonė savo gamybos mastais buvo viena pagrindinių pramonės šakų tarpukario uostamiestyje. Iki Klaipėdos tapimo Lietuvos ekonomine dalimi miesto…
Kai korupcija turėjo kitokį pobūdį
Akivaizdu, kad nepaisant visų nerealių pranašumų, sunkiai, oi sunkiai įsivažiavo naujoji tarybinė santvarka pokario Klaipėdoje. Ir kultūringų kvalifikuotų kadrų trūko,…
Apklausa: maistą gamina patys, bet sportuoti tingi
Nerimo kupinas karantino laikotarpis parodė, kad dažniausiai, norėdami pažaboti stresą, žmonės rinkosi ne sportą, knygas ar kitus prasiblaškymo būdus, bet…
Žvejybos uostas: nulėmęs miesto raidą (1)
Birželio 15-ąją sukanka 75 metai, kai Klaipėdoje buvo įsteigtas Žvejybos uostas, galiausiai davęs pavadinimą ir šalia jo pradėtam statyti gyvenamajam rajonui. Tokio uosto nebeliko, o rajonas vis dar vadinamas Žvejybos uosto arba Rybportu.
40-60% atpiginamas alus
Deja, bet ši antraštė ne apie rytojaus ar artimiausią kelių mėnesių perspektyvą. Čia – apie 1937 m. gegužę Kainų tvarkytojo…
„Valdininkų perteklių reikia sumažinti“ (3)
„Mūsų Klaipėdos miestas yra apsileidęs visokiais dykaduoniais“. Atrodytų, kad čia šių dienų citata iš interneto ar laikraščio. Visgi po šia…