Visuomenei pristatys Atgimimo aikštės projektą

Miestas, Svarbu

Vienu metu Klaipėdos savivaldybės administracijai vykdant net kelių svarbių miesto aikščių ir skverų – Kristijono Donelaičio, Dangės, Vaidilos, Vydūno, Ferdinado, Vingio –  rekonstrukcijos projektus, beveik visų jų įgyvendinimas vėluoja geru pusmečiu ar net daugiau.

Po aktyvių klaipėdiečių pasisakymų prieš vadinamąjį mėnulį, jis buvo pakeistas dangaus veidrodžiu. „Cloud architektai” vizualizacija

Atgimimo aikštė šia prasme galėtų būti maloni išimtis iš taisyklės.

Nors dalis klaipėdiečių aktyviai pasisako prieš šiuo metu jau baigiamą rengti šios vietos atnaujinimo projektą su „mėnulį” pakeitusiu vadinamuoju „dangaus veidrodžiu” bei požemine automobilių stovėjimo aikšte, pirmadienį Klaipėdos savivaldybėje toliau su projektuotojais buvo derinamos paskutinės projekto techninės detalės. Visuomenei Atgimimo aikštės projektą žadama pristatyti jau šį penktadienį.

Tai „Atvirai Klaipėdai” patvirtino pasitarime dalyvavusi Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė.

Jos teigimu, su „Klaipėdos vandenų” atstovais buvo aptarta lietaus nuotekų vandens surinkimo sistema Atgimimo aikštėje, o su projektuotojais –  bendrovės „Cloud architektai” atstovais kalbėta, kad po aikšte suprojektuotame požeminiame parkinge dviejuose iš trijų būsimų įėjimų būtina įrengti neįgaliesiems pritaikytus liftus.

„Taip pat aptarėme klausimą dėl detalaus plano keitimo techninio projekto rengimo metu ir šį penktadienį jau planuojamas projekto viešinimas Savivaldybės posėdžių salėje”, – sakė A. Velykienė.

Po to projektas bus atiduotas vertinti ekspertams – jų verdikto, pasak valdininkės, tikimasi sulaukti iki lapkričio pradžios.

„Esame link finišo tiesiosios”, – komentavo A. Velykienė.

Centrinės miesto aikštės projektavimo sutarties vertė – 127 tūkst. eurų. Jos rekonstrukciją planuota pradėti šių metų antroje pusėje ir baigti per 2–3 metus.

 

4 Comments

  1. Nojus

    Zinulia, nepykit, nepaimatysim, tiesiog esu klaipėdietis, jau kelis dešimtmečius Vilniuje gyvenantis 🙂 Tiesiog man ne vistiek, kas mano namuose dedasi. O pykčio ne tik internete, bet ir gyvai stengiuosi nelieti- vaistai brangūs, gaila būtų save taip beprasmiai išeikvoti.

    Reply
  2. Kam tai patinka?

    Ką bendra tas projektas su Klaipėda, jos istorija? Nieko. Vėl įtarimai plagiatu, vėl nežinia kas, be idėjinio užtaiso, be savo veido. Kaip jūs jį blizginsit? Organizuosit savivaldybės klerkų talkas? Visgi reikia įtarti, kad visų svarbiausia – požeminė aikštelė, ar ne?

    Reply
  3. Nojus

    Vienintelis iš visų minėtų aikščių, kur tikrai galėtų vėluoti, ir gerokai, atnaujinimo darbai, tai būtent Atgimimo. Netinka tas mėnulis šioje vietoje, ir tiek. Suprasčiau, Vingio aikštėje ar dar kur pietinėje miesto daly, bet čia jis visiškai netinka. Sulaukim naujos miesto valdžios, naujų idėjų šioje vietoje, neforsuokim pertvarkos čia.

    Reply
    • Zinulia

      Ačiū, nenorim mes tokios nesąmonės pietinėje dalyje. Mes jau turim kalvių „dovaną” Žardės aikštėje, geriau jau būtų tiesiog ąžuolą pasodinę. Tai ka, susitiksime penktadienį posėdžių salėje pristatymo metu ar vėl tūlžį liesim tik internete?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Miestas

Sulaukta penkių pasiūlymų Atgimimo aikštei rekonstruoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog ketvirtadienį atplėšti vokai su pasiūlymais konkursui dėl Atgimimo aikštės rekonstrukcijos su požeminės automobilių saugyklos įrengimu: gauti ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This