Pirmoji 2024-ųjų metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Sausio 1-oji

Portale tradiciškai apžvelgiami svarbiausi pasibaigusių 2023-ųjų metų įvykiai.

***

Sekmadienio vakarą, apie 22.49 val., Klaipėdoje, Birutės gatvėje, užgesinus gaisrą, bute rastas apdegęs 60-metės moters kūnas.

***

Sausio 1-osios vidurdienį Kristijono Donelaičio aikštėje kelios dešimtys klaipėdiečių tradiciškai susirinko paminėti šio išskirtinio lietuvių poeto gimtadienio.

***

Nemažai į II Melnragės paplūdimį pirmosios 2024-ųjų dienos popietę išsiruošusių klaipėdiečių ir stebėjo, ir mobiliaisiais telefonais įamžino, kaip į jūros bangas tradiciškai nėrė Lietuvos sveikuolių sąjungos nariai bei pirtininkai.

Sausio 2-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose nagrinėjama civilinė byla, kurioje Neringos savivaldybės įmonė „Neringos vanduo” iš buvusio vadovo Dangero Aleksandrovo siekia prisiteisti daugiau nei 27 tūkst. eurų už neva pradangintą įmonės turtą, sustojo gana ilgam.

***

Paskutinę praėjusių metų dieną savivaldybė paskelbė per 500 tūkst. eurų vertės viešojo pirkimo konkursą dėl Klaipėdos miesto poliklinikos pastato, Taikos pr. 76, į kurį miesto valdžia buvo užsimojusi sukelti visas savo pirminės sveikatos priežiūros įstaigas, projektavimo.

***

Po naujųjų sutikimo uostamiestyje neapsieita be incidentų bei girtų vairuotojų.

***

Klaipėdos universiteto ligoninė praneša, jog nuo sausio 2 d. generalinio direktoriaus pavaduotojo valdymui ir ekonomikai pareigas pradėjo eiti dr. Jūratė Grubliauskienė, buvusi Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro direktorė.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl labai sunkaus nusikaltimo – psichotropinės medžiagos platinimo nepilnamečiui – pareikšti septyniolikmečiui klaipėdiečiui.

Sausio 3-oji

„Atvira Klaipėda” rašo, jog dėl pandemijos metu Klaipėdos universitetinės ligoninėse vykdytų viešųjų pirkimų šiuo metu teismų duris tenka varstyti įstaigos funkcijų perėmėjai Klaipėdos universiteto ligoninei.

***

Vien ką tik pasibaigusį gruodžio mėnesį Klaipėdos miesto savivaldybė pasirašė daugiau nei dešimtį papildomų susitarimų prie pradinių sutarčių su savo rangovais. Pasirašius tokius susitarimus miestui aktualių projektų įgyvendinimas paprastai brangsta, jų užbaigimo datos tolsta, o viso to priežastys nuo miestiečių dažnai yra sąmoningai ar nesąmoningai slepiamos, rašo portalo žurnalistas.

***

Paklausta, jei sprendimas dėl konkurso rezultatų vadovauti LNOBT nesikeistų, ar ji paliktų Klaipėdą ir išvyktų į Vilnių, Laima Vilimienė „Atvirai Klaipėdai” sakė laukianti, kol įsigalios teismo sprendimas.

***

Klaipėdos apygardos teismas praneša, jog nuo trečiadienio šioje institucijoje darbą pradeda nauja teisėja Lina Nainienė, kuri naginės baudžiamąsias bylas.

***

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybai miesto mero pateiktu sprendimo projektu siūloma pritarti Klaipėdos miesto ir Klaipėdos rajono savivaldybės bendradarbiavimo sutarčiai dėl Klaipėdos rajono gyventojo kortelės ir mobiliosios programėlės taikymo kultūros įstaigose, kurių steigėja yra Klaipėdos miesto savivaldybė.

***

Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje startavo dar vienas ketvirtfinalis, kuriame pergalę įsirašė Klaipėdos „Neptūnas“, trečiadienį namie 91:89 (28:26, 18:25, 23:19, 22:19) palaužęs Panevėžio „7bet-Lietkabelį“.

Sausio 4-oji

Kas sudaro Klaipėdos savivaldybės įmonių valdomų bendrovių kolegialių organų sudėtį, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

„Įžengiant į 2024-uosius problema atrodo daug platesnė nei Maskvos kremliaus veiksnys. Kyla įspūdis, kad visa po II Pasaulinio karo sukurta pasaulio bendrabūvio tvarka ritasi stačiai velniop”, – nuomonių rubrikoje rašo Rytas Staselis.

***

Ketvirtadienio rytą oro temperatūrai Klaipėdoje nukritus žemiau 10-ties laipsnių, žmonės socialiniuose tinkluose ėmė dalintis informacija, jog vieno privataus vežėjo autobusuose esą nešildoma.

***

Pirmos instancijos teismas paliko galioti Aplinkos apsaugos departamento paskirtą baudą bendrovei „Gren Klaipėda“ už tai, kad ji savo teritorijoje laikė per daug metalo atliekų, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje Klaipėdos universiteto ligoninės Audrius Šimaitis pripažino žinojęs, kad šios įstaigos palikimas esąs blogas, bet nesitikėjęs, jog „bus taip blogai”.

Sausio 5-oji

Šilutės rajono teisme nagrinėta dviejų kaimynų tarpusavio konflikto byla, kurią „ekstraordinaria“ vadino ir ją nagrinėjanti teisėja, baigėsi neutraliu nuosprendžiu, nenuteisiant nė vieno iš kaltinamųjų, informuoja „Atvira Klaipėda”.  

***

Per praėjusią parą Klaipėdoje užfiksuotos net trys vagystės. Sulaikyti trys įtariamieji nepilnamečiai, du iš jų atsidūrė areštinėje.

***

„Nemanau, kad Rusija tiesiogiai atakuotų Lietuvą. Greičiausiai net ir tęsiantis karui su Ukraina Rusija gali imtis įvairių hibridinių akcijų Baltijos šalių ir konkrečiai Lietuvos atžvilgiu. Pavyzdžiui, panaudoti Vagnerio grupuotę pasienyje, kontroliuojamos migracijos bangas, panaudoti dronus, imtis informacinių atakų ir kt. Mano nuomone, yra didelė tikimybė, jog taip gali atsitikti”, – sakė Klaipėdoje viešėjęs žurnalistas tarptautininkas Andrejus Buzarovas.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Vingio pasažo ir viešųjų erdvių šalia jo tvarkymo darbai.

Sausio 6-oji

„Žaidimo metu atsipalaiduoja žmogaus psichika, kuri beveik nesipriešina žaidimo daromam poveikiui. Jau po pirmo žaidimo gauti rezultatai yra lygūs tam poveikiui, kurį sukelia ilgi terapijos su specialistu seansai”, – sako transformacinių žaidimų organizatorė Ksenija.

***

Savivaldybė praėjusių metų pabaigoje sudarė 50 457 eurų vertės sutartį dėl avaringiausių Klaipėdos miesto vietų vadinamųjų juodųjų dėmių nustatymo ir tyrimo projekto parengimo šių dėmių šalinimui paslaugų. Ieškoma bus ir 2022 metų juodųjų dėmių, nors jų jau buvo ieškota ir anksčiau.

***

Šeštadienį, minint Martyno Liudviko Rėzos 248-ąsias gimimo metines, Juodkrantės evangelikų liuteronų bažnyčioje klaipėdietei profesorei dr. Daliai Kiseliūnaitei įteikta Martyno Liudviko Rėzos vardo kultūros ir meno premija.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This