19-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-05-12

Gegužės 6-oji

„Atvira Klaipėda” rašo, jog pirmos instancijos teismas patvirtino, kad Uosto direkcija buvo neteisi reikalaudama pinigų dėl neva Latvijos kompanijos BMGS netinkamai vykdytų įsipareigojimų.

***

Sekmadienį, minint Motinos dieną, Šilutės rajone skrydis oro balionu vos netapo baisia tragedija septyniems asmenims.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša teismui perdavusi dvi baudžiamąsias bylas, susijusiais su narkotikais. Pirmojoje 44 metų plungiškis kaltinamas kontrabanda iš Ispanijos pargabenęs labai didelį kiekį kanapių, antroje kaltinimai neteisėtai disponavus labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu pateikti 47-erių vyrui ir 21-erių metų merginai.

***

Susijungusios privačios ir savivaldybės struktūros pirmadienį pranešė, jog gegužės 17-19 dienomis Klaipėdoje vyks Žuvies dienomis pavadinta renginių lavina, skirta vasaros sezono atidarymui. Tikimasi, kad ji taps nauja tradicija.

***

Klaipėdos miesto vadovai parengė naują savivaldybės struktūros projektą, kurį pristato „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

Gegužės 7-oji

Pajudėjo istorinio Klaipėdos pašto statinių komplekso prikėlimo naujam gyvenimui projektas – paskelbta tvarkomųjų statybos darbų projekto parengimo paslaugų rinkos konsultacija. Projekto tikslas – pritaikyti šį kompleksą Frydricho Vilhelmo Augusto Argelanderio mokslo ir meno centro reikmėms, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „GV House“ skelbia, kad Klaipėdoje, sklype Sulupės g. 3A, pradėjo 12-os butų daugiabučio „Kolibris“ statybos darbus.

***

Antradienį prasidėjo išankstinis balsavimas prezidento rinkimuose bei referendume dėl dvigubos pilietybės. Iš anksto bus galima balsuoti iki ketvirtadienio 20 val.

***

Klaipėdos savivaldybė pasirašė sutartį dėl Hermano Zudermano gimnazijos kapitalinio remonto su UAB „Virdaleka”.

Gegužės 8-oji

Uostamiesčio savivaldybės Klaipėdos jūrinių reikalų darbo grupė antradienį gilinosi ir į buriuotojų godas dėl situacijos Pilies uostelyje, ir į vis dar skriaudas Dangės upėje patiriančius irkluotojus.

***

Pranešama, jog nuo trečiadienio „KN Energies“ komunikacijos vadovės pareigas pradeda eiti Milda Ancevičė.

***

Trečiadienį surengta spaudos konferencija, kurios metu spektaklį „Requiem“ pristatęs režisierius Dmitrijus Krymovas sakė šį spektaklį statantis su ta pačia aktorių komanda, kaip ir „Fragmentą“, bet apgailestavo, jog vaidmenų jame yra mažiau.

***

Trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje buvo pristatyta Klaipėdos universiteto ligoninės struktūrinė pertvarka.

Gegužės 9-oji

Praėjus daugiau nei trims mėnesiams po to, kai VšĮ „Gargždų sportas“ pranešė LKL, kad jo komanda BC „Gargždai“ traukiasi iš šio čempionato ir pradeda bankroto procedūras, pagaliau tokia baigtis patvirtinta ir teismo sprendimu, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

„Gali atrodyti nelogiška „Drąsos kelią” pagal jo deklaruotus tikslus lyginti su kuriama E. Vaitkaus politine jėga, visgi šie abu dariniai panašūs tuo, jog buvo ir yra kuriami ne ideologiniu pagrindu, o remiantis vienadieniais mistifikuotais kovos su nesamu priešu planais, kurių pagrindinis tikslas – patekti į Seimą”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistė.

***

Trečiadienį rusakalbiams Skulptūrų parke minint vadinamąją pergalės dieną, buvo dalinamas prorusišku kandidatu į šalies prezidentus vadinamo Eduardo Vaitkaus reklaminis laikraštis, atspausdintas rusų kalba.

Gegužės 10-oji

„Atlikus studiją paaiškėjo papildomų paslaugų įsigijimo būtinybė, t. y. reikalingos papildomos konsultavimo ir su jomis susijusios paslaugos”, – rašoma paviešintuose dokumentuose apie Klaipėdos valstybinio jūrų uosto pietinės dalies plėtros rinkos studijos rengimo eigą. Tokios papildomos paslaugos kainuos dar 50 tūkst. eurų be PVM.

***

Ketvirtadienio vakarą uostamiestyje lankęsis žinomas poetas bei sovietmečio disidentas Tomas Venclova, atsakydamas į „Atviros Klaipėdos” žurnalistės klausimą, kas, jo nuomone, atsitiko su rusų tauta, kurios dauguma palaiko karą Ukrainoje, teigė, jog karui pritaria toli gražu ne visi rusai, o situaciją dabartinėje Rusijoje lygino su situacija sovietų okupuotoje Lietuvoje.

***

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus penktadienio rytą spaudos konferencijos metu pranešė, jog pagaliau pasirašyta sutartis dėl Atgimimo aikštės rekonstrukcijos įrengiant po ja požeminę automobilių stovėjimo aikštę.

***

Kultūros projektų finansavimo pertvarką įgyvendinusi dabartinė Klaipėdos valdžia skelbia ir pirminius 2023 metais finansuotų veiklų audito rezultatus. Dėl dviejų asociacijų kreiptasi į prokuratūrą. Tačiau kol kas kalba eina tik apie 23 tūkst. eurų iš 1,9 milijono, kurie pernai buvo skirti kultūrinėms veikloms finansuoti.

***

Penktadienį prieš vienai iš uostamiestyje veikiančių Šaulių sąjungos kuopai suteikiant Jono Polovinsko-Budrio vardą, Skulptūrų parke buvo surengta Budrių pagerbimo ceremonija, kurioje dalyvavo ir ir vienas iš jo Budrio vaikaičių – Timothy Budrys, lankęsi Klaipėdoje ir pernai, kai čia buvo perlaidojamo jo senelių pelenai.

Gegužės 11-oji

„Iki šiol Nikopolyje gyventi pavojinga, mano miestas griūna akyse, žūsta daug žmonių. Miestas ištuštėjo, aplinkui – vien griuvėsiai. Girdėjau kalbant, kad mieste liko tie, kurie palaiko Rusiją. Mano artimiesiems pavojinga išeiti į gatvę ir net būti namuose”, – sako 21 metų su dviem vaikais našle likusi ukrainietė Anastasija.

***

„Atvira Klaipėda” rašo, jog pasirinkus ne pačią mažiausią kainą pasiūliusį rangovą, Klaipėdos miesto poliklinikos atnaujinimo projektavimas savivaldybei kainuos apie 150 tūkstančių eurų daugiau nei Jūrininkų poliklinikos, kurią statyti atsakyta, projektavimas.

Gegužės 12-oji

Sekmadienį Lietuvoje vykusiuose prezidento rinkimuose ir referendume dėl pilietybės išsaugojimo visą dieną klaipėdiečiai buvo tarp pasyviausiai balsavusių. Galiausiai, uždarius rinkimų apylinkes paaiškėjo, kad uostamiestyje balsavo 55,67 proc. rinkėjų, Klaipėdos rajone – 60,11 proc., Kretingos rajone – 59,59 proc., Neringoje – 65,78 proc., Palangoje – 68,45 proc., Skuodo rajone – 53,25 proc.

***

Policija aiškinasi šeštadienį Vakarų Lietuvoje trijų mirusių žmonių aplinkybes.

***

„Atvira Klaipėda” rašo, jog Žardininkų ir Draugystės parkų teritorijoje Klaipėdos savivaldybė planuoja įrengti diskgolfo aikšteles.

Žymos:

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

29-oji metų savaitė

Liepos 15-oji Klaipėdos meras savivaldybės tarybos prašo pritarti bendradarbiavimo sutarčiai su AB „LTG Infra” dėl galimybės spręsti pėsčiųjų perėjos per geležinkelį ...
2024-07-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

28-oji metų savaitė

Liepos 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Apeliacinis teismas priėmė kardinaliai priešingą sprendimą nei Klaipėdos apygardos teismo teisėja ir nusprendė, kad ...
2024-07-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

27-oji metų savaitė

Liepos 1-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apygardos teisme jau daugiau nei metus niekaip nepradedama nagrinėti byla dėl šimtatūkstantinės uostamiesčio savivaldybės ...
2024-07-07
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This