Jau tampa tradicija, kad Klaipėdoje inovatyvios akvakultūros „derlius“ nuimamas drauge su Klaipėdos universiteto mokslininkais po burėmis – restorano „Meridianas“ virtuvės ...
Vakarų Lietuvoje glūdinčius geoterminio vandens išteklius tikimasi sėkmingai panaudoti ir akvakultūroje. Tai įrodyti mokslininkai sieks eksperimentais, kurie šį rudenį startuos ...
Klaipėdoje vykusio inovatyviai akvakultūrai dedikuoto forumo metu savo patirtimi dalinosi šamų, upėtakių, arktinių palijų akvakultūros ūkių atstovai, skirta dėmesio ir ...
Lietuvos jūrų muziejus kartu su Profesoriumi Gustavu (įkūnijo Audrius Rakauskas) kiekvieną antradienį pristato reportažus, kuriuose pateikia rinktines Jūrų muziejaus „razinas“ ...
Kitąmet Lietuvos žvejai Šiaurės Vakarų Atlanto vandenyse galės sužvejoti iki 3 tūkst. tonų įvairios žuvies, tačiau, skirtingai nei šiemet, nebegalės ...
Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto Žuvininkystės ir akvakultūros laboratorijos komanda prieš Velykas išaugino trečiąją krevečių vadą. Keturiuose baseinuose knibždantys ...
Siekiant atskleisti industrijos potencialą bei ugdyti reikalingus specialistus, sutelktos tarptautinės pajėgos Pietų Baltijos regiono akvakultūros kompetencijų centro steigimui. Kuriant naująją platformą, ...
Klaipėdos universiteto (KU) verslo inkubatoriuje sukurtoje specialioje bazėje užaugintos krevetes išbandė ir burlaivyje „Meridianas" įsikūrusio restorano virtuvė.
Eksperimentas, kurio metu siekta perimti žinias apie pramoninį krevečių auginimą ir specialiai šiam tikslui buvo sukurta bazė Klaipėdos universiteto (KU) ...
Augant žmonių skaičiui Žemėje, smarkiai auga ir maisto, o kartu ir žuvininkystės produkcijos poreikis. Vidutinis pasaulio žuvies suvartojimas 2016 metais ...