Jau tampa tradicija, kad Klaipėdoje inovatyvios akvakultūros „derlius“ nuimamas drauge su Klaipėdos universiteto mokslininkais po burėmis – restorano „Meridianas“ virtuvės…
Krevetes augins panaudodami geoterminį vandenį
Vakarų Lietuvoje glūdinčius geoterminio vandens išteklius tikimasi sėkmingai panaudoti ir akvakultūroje. Tai įrodyti mokslininkai sieks eksperimentais, kurie šį rudenį startuos…
Pristatė krevečių bokštą
Klaipėdoje vykusio inovatyviai akvakultūrai dedikuoto forumo metu savo patirtimi dalinosi šamų, upėtakių, arktinių palijų akvakultūros ūkių atstovai, skirta dėmesio ir…
Kai tenka nertis iš kailio kas keletą dienų
Lietuvos jūrų muziejus kartu su Profesoriumi Gustavu (įkūnijo Audrius Rakauskas) kiekvieną antradienį pristato reportažus, kuriuose pateikia rinktines Jūrų muziejaus „razinas“…
Senkant krevečių ištekliams vandenynuose, žvilgsnis krypsta į akvakultūros ūkius
Kitąmet Lietuvos žvejai Šiaurės Vakarų Atlanto vandenyse galės sužvejoti iki 3 tūkst. tonų įvairios žuvies, tačiau, skirtingai nei šiemet, nebegalės…
Klaipėdos universitete užauginta trečioji krevečių vada
Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto Žuvininkystės ir akvakultūros laboratorijos komanda prieš Velykas išaugino trečiąją krevečių vadą. Keturiuose baseinuose knibždantys…
Klaipėda dalyvauja kuriant Pietų Baltijos akvakultūros kompetencijų centrą
Siekiant atskleisti industrijos potencialą bei ugdyti reikalingus specialistus, sutelktos tarptautinės pajėgos Pietų Baltijos regiono akvakultūros kompetencijų centro steigimui. Kuriant naująją platformą,…
Klaipėdietiškomis krevetėmis susigundė ir „Meridianas”
Klaipėdos universiteto (KU) verslo inkubatoriuje sukurtoje specialioje bazėje užaugintos krevetes išbandė ir burlaivyje „Meridianas” įsikūrusio restorano virtuvė.
Klaipėdiečių krevetės jau užaugo (1)
Eksperimentas, kurio metu siekta perimti žinias apie pramoninį krevečių auginimą ir specialiai šiam tikslui buvo sukurta bazė Klaipėdos universiteto (KU)…