maistas

40-60% atpiginamas alus

Deja, bet ši antraštė ne apie rytojaus ar artimiausią kelių mėnesių perspektyvą. Čia – apie 1937 m. gegužę Kainų tvarkytojo priimtą sprendimą, privalomą ir Klaipėdos krašte, kurio alaus daryklos dalyvavo šio gėrimo mėgėjus skriaudusio sindikato veikloje. Šioje ciklo...

„Valdininkų perteklių reikia sumažinti“

„Mūsų Klaipėdos miestas yra apsileidęs visokiais dykaduoniais“. Atrodytų, kad čia šių dienų citata iš interneto ar laikraščio. Visgi po šia saule nieko naujo – tai 1928-ųjų Klaipėdos realija. Apie ją ir kitus išskirtinius 1923-1938 m. balandžio mėnesių įvykius – dar...

Kviečia naudotis užsakomojo maitinimo paslaugomis

Suprasdami, jog dėl koronaviruso plitimo Lietuvoje paskelbtas karantinas neišvengiamai paveiks visą turizmo ir paslaugų sektorių, Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras kviečia visus klaipėdiečius palaikyti vietinį smulkųjį verslą ir pagal galimybę...

Pas prostitutes – Dievo tarnai, savivaldybėje – solidžios išeitinės

Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo remiamą projektą „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas” pradedanti „Atvira Klaipėda“ su savo skaitytojais visus šiuos metus dalinsis įdomiausiais 1923-1939 m. miesto spaudoje aprašytais įvykiais, kurie padės pažinti, koks buvo...

Tarpukario Klaipėda: kas klestėjo ir kentėjo valdant Lietuvai?

Klaipėdos kraštą prisijungusi Lietuva susidūrė su dideliais ekonominiais iššūkiais, kuriuos sprendė visus 16 savo valdymo metų. Lietuvos vyriausybė dėjo daug pastangų, skyrė nemažai pinigų, kad išgelbėtų didžiausias krašto įmones, skatintų naujų bendrovių kūrimąsi,...

Tarpukario Klaipėdos uostas: ką per 16 metų padarė Lietuva?

Klaipėdos krašto prijungimas prie Lietuvos šiai tapo ir ekonominiu iššūkiu. Siekdama stiprinti krašto sanglaudą su Lietuva, jos Vyriausybė skatino valstybinio ir privataus kapitalo skverbimąsi į Klaipėdos verslus ir pramonę. Neabejotinai didžiausio dėmesio sulaukė...

Emocinis valgymas – kas tai?

Emocinis valgymas – tai emocijų reguliavimo būdas, kuris yra susijęs tiek su maloniomis, tiek su nemaloniomis emocijomis. Emocinis valgymas teigiamų emocijų kontekste neretai atlieka apdovanojimo funkciją, o neigiamų – tampa kompensacine priemone, padedančia...

Kaip tinkamai laikyti po švenčių likusį maistą?

Nors ruošiant šventinį stalą dažniausiai atrodo, kad šįkart vaišių bus „kaip tik“, šventinių patiekalų, kaip taisyklė, visuomet lieka. Visko suvalgyti nepavyksta, bet išmesti irgi nekyla ranka – kaip laikyti po šventės likusį maistą, kad jo būtų galima skanauti...

Kaip nepersivalgyti per šventes?

Lietuvos nacionalinė virtuvė labai įvairi ir labai skani, tad daugelis prisėdęs prie švenčių stalo praranda saiką. Apie persivalgymo kančias ir būdus, kurie gali padėti sumažinti virškinimo problemas, patirtimi dalijasi skrandžio mažinimo operacijas atliekantis...

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest