Paskutinioji, 52-oji, metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gruodžio 25-oji

Ambasadorių konferencijos derybos su Lietuva dėl Klaipėdos krašto konvencijos prasidėjo Paryžiuje 1923 m. kovo 24 d. ir tęsėsi su pertrauka, kurios metu irgi vyko nuolatinis pasikeitimas notomis, iki liepos 23 d. Šiose derybose Lietuvai atstovavo premjeras Ernestas Galvanauskas bei Lietuvos atstovas Berlyne Vaclovas Sidzikauskas, jiems talkino tarptautinės teisės žinovas prof. Andre Mandelstamas. Apie jų pradžią bei tuomet eksprezidento Antano Smetonos žengtą radikalų žingsnį pasakoja dar vienas rašinys iš ciklo „Centrinis archyvas: kodas – Klaipėda“.

***

Kūčių dieną Klaipėdoje, Baltijos pr., ant žalios vejos, rastas mirusios 79 metų moters kūnas be smurto požymių.

***

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas pasirašė įsakymą, kuriuo Urbanistikos ir architektūros skyriui pavedė parengti architektūrinio (projekto) konkurso dokumentaciją dėl dalies Tauralaukio teritorijos.

Gruodžio 26-oji

„Turime palaikyti vienas kitą, o nesipykti. Šiuo metu niekas nėra garantuotas, kad karas neateis į jūsų namus. Negalima gyventi šia diena, mąstant, jog manęs karas nepalies. Tikiuosi, kad greitai šis košmaras baigsis ir mes galėsime lengviau atsikvėpti. Visiems linkiu taikos ir gėrio”, – kalbėjo ukrainietė Margarita.

***

Paryžiaus komunos gatvės kapitalinio remonto projektavimas, prasidėjęs dar 2022 metų pavasarį, stringa, tad tolsta ir numatyta remonto darbų pradžia, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Pirmąją Kalėdų dieną Vingio g. buvo apiplėštas baras, o Radailiuose, šalia vandens telkinio ant liepto, 62 metų vyras, neišlaikęs pusiausvyros, įsikibo į veikiantį šviestuvą ir kartu su juo įkritęs į esantį tvenkinį buvo mirtinai traumuotas elektros srovės.

***

Elta praneša, jog Lietuvos Aukščiausiasis Teismas atmetė buvusio Seimo nario klaipėdiečio Ričardo Žurinsko ir buvusio jo pavaldinio Sauliaus Lenkauskio bei jų gynėjų kasacinius skundus – šie asmenys galutinai nuteisti dėl nusikalstamo bankroto.

Gruodžio 27-oji

Prokuratūros pradėta byla dėl šimtatūkstantinės uostamiesčio savivaldybės paramos krepšinio klubui „Neptūnas” niekaip nepajuda į priekį, rašoma „Atviros Klaipėdos“ rėmėjams skirtoje „Contribee“ platformoje.

***

„Nebuvo laimėtojų”, – lakoniškai į „Atviros Klaipėdos“ klausimą, ar Klaipėdos miesto savivaldybė jau turi naują Kultūros skyriaus vedėją, atsakė Personalo skyriaus vedėja Inga Gelžinytė-Litinskienė.

***

Klaipėdoje naktį į trečiadienį kilus gaisrui viename Laukininkų gatvės daugiabutyje, iš jo buvo evakuoti aštuoni žmonės.

***

„Jaunimas visada buvo ir bus priekyje, tai varomoji jėga, be kurios negalime įsivaizduoti miesto ateities. O ten, kur yra besimokantis jaunimas – gyvena talentai, lyderiai, inovatoriai, vyrauja vystymasis ir pažanga, nėra vietos stagnacijai“, – sako Klaipėdos valstybinės kolegijos fizikos dėstytoja Raimonda Sūdžiuvienė, kurią kalbina Agnė Benetytė.

Gruodžio 28-oji

Uostamiesčiui ir Gargždams centralizuotą šilumą tiekiančios bendrovės „Klaipėdos energija” valdybos sprendimu 2024-ųjų sausiui patvirtintas 7,49 ct/kWh tarifas. Jis yra 16,6 proc. mažesnis nei galiojęs šį sausį (8,98 ct/kWh).

***

Klaipėdos savivaldybė paskelbė jau antrą viešojo pirkimo konkursą dėl Biržos tilto kapitalinio remonto ir tvarkybos darbų. Birželio viduryje paskelbtas toks konkursas neįvyko, nes negauta nei vieno rangovo pasiūlymo.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus Algio Latako komentare, atsiųstame „Atvirai Klaipėdai“ dėl prieigos prie Malkų įlankos, teigiama, kad visa užtverta teritorija yra uostinė ir išnuomota AB Klaipėdos jūrų krovinių kompanijai („Klasco“).

Gruodžio 29-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas domisi, kodėl net praėjus 50 metų nuo Kristijono Donelaičio paminklo atidengimo, miesto valdžia vis dar nesiima jo vardo aikštės rekonstrukcijos darbų.

***

„Tad nė vienas Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys nepasipriešino mero Arvydo Vaitkaus siūlymui atimti iš uostamiestyje prieglobstį radusių ukrainiečių visas viešojo transporto lengvatas, kurios buvo teikiamos šiais metais. Tikėtina, kad apie šį į grynai politinį sprendimą netrukus trimituos visa Kremliaus propagandos mašina”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistas.

***

Savivaldybės pranešime spaudai miesto meras Arvydas Vaitkus apžvelgia per praėjusius metus nuveiktus darbus.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūra pranešė, jog Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorė kreipėsi į teismą su civiliniu ieškiniu dėl 19,6 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų buvusiai vicemerei Virginijai Eičienei grąžinimo į Tauragės rajono savivaldybės biudžetą.

Gruodžio 30-oji

„Atvira Klaipėda“ baigia dvejus metus vykdytą Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo remtą projektą „Centrinis archyvas: kodas – Klaipėda“, kuriame šį kartą pasakojama apie Ambasadorių konferencijos derybas su Lietuva dėl Klaipėdos krašto konvencijos.

***

Penktadienio vakarą, apie 18 val., kelio Klaipėda-Liepoja 8-ame kilometre, ties Aukštkiemiais, žuvo 61-erių moteris.

***

Dėl patvinusios Minijos Klaipėdos rajone situacija išlieka sudėtinga, todėl ilgąjį Naujųjų metų savaitgalį tarnybos stebės, ar vanduo nesiveržia per prie upės įrengtus pylimus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This