51-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

„Atviros Klaipėdos“ rėmėjams skirtoje „Contribee“ platformoje rašoma apie buvusio Klaipėdos „Atlanto“ vadovo Vacio Lekevičiaus bėdas teismuose.

***

Klaipėdos savivaldybei pasirašius 46-ąjį papildomą susitarimą su UAB „Versina”, naujosios mokyklos statyba Senvagės gatvėje pabrango 200 tūkst. eurų.

***

Sekmadienį policija sulaikė 18-os, 15-os ir 11-os metų jaunuolius, Debreceno g. apiplėšusius užkandinę.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog už lapkričio pabaigoje miesto gatvėse susidariusią situaciją, kai gausiai pasnigus eismas mieste buvo paralyžiuotas, kelininkams buvo skirtos baudos už beveik 20 tūkst. eurų.

***

Pirmadienį Klaipėdoje, Žvejybos uosto rajone be didesnės reklamos atidaryta antroji „Mere” tinklo parduotuvė – ji iš negausiai gyventojų lankomos Mainų g. persikraustė į Žalgirio g., fotoreportaže pastebi portalo žurnalistė.

Gruodžio 19-oji

„Atvira Klaipėda” rašo, jog šilumos ir elektros energiją iš atliekų uostamiestyje gaminanti bendrovė „Gren Klaipėda“ pasirengė atrankos dėl poveikio aplinkai vertinimo dokumentus, kurių reikia norint padidinti per metus sudeginamų atliekų kiekį.

***

Ne pagal paskirtį praėjusiais metais panaudotos savivaldybės biudžeto lėšos turi būti grąžintos, – taip nurodyta Klaipėdos miesto savivaldybei audito ataskaitoje „Vaikų vasaros stovyklų organizavimas“: 7,8 tūkst. eurų turi grąžinti keturiolika savivaldybės ir privačių įstaigų.

***

Prezidentas Gitanas Nausėda, kurio antradieninį vizitą Klaipėdoje vainikavo susitikimas su uostamiesčio senjorais Bendruomenės namuose, tikina, kad tai nėra jo rinkimės kampanijos dalis – esą jis daro tą patį, ką ir visą kadenciją. Prieš šį susitikimą interviu „Atviros Klaipėdos“ ir dienraščio „Klaipėda“ žurnalistams davęs šalies vadovas tvirtino, jog uostas turėtų labiau atsiverti miestui.

***

Antradienį Klaipėdoje viešint šalies prezidentui Gitanui Nausėdai, pirmoji ponia Diana Nausėdienė lankėsi Klaipėdos jūrų kadetų mokykloje bei Klaipėdos universiteto ligoninėje.

***

Dešimtąją pergalę antradienio vakarą namie iškovojo LCC tarptautinis universitetas, rezultatu 85:54 įveikęs „Šiauliai-Vilmers“ komandą.

Gruodžio 20-oji

Kitais metais vyks tarptautiniai konkursai, kurių metu paaiškės, kas Klaipėdoje teiks viešojo transporto paslaugas per ateinančius 5-7 metus. Numatyta, kad didesnė dalis autobusų turės būti visiškai netaršūs.

***

Apeliacinės instancijos teismas sugriežtino baudą bendrovei „Grigeo Klaipėda” už Kuršių marių teršimą gamybinėmis nuotekomis, praneša „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos muzikinis teatras skelbia, jog jos vadovė Laima Vilimienė tapo neseniai įsteigtos Valstybės scenos meno įstaigų asociacijos pirmininke.

***

Trečiadienį, kai turėjo baigtis terminas pateikti pasiūlymus dėl Atgimimo aikštės rekonstrukcijos įrengiant po ja požeminį garažą, uostamiesčio savivaldybė paskelbė, kad Klaipėdos apygardos teismas dar gruodžio 15 d. sustabdė procedūras, o su žurnalistais susitikęs meras, paklaustas apie šio projekto eigą, teigė manantis, jog tai jau gali būti sąmoningas stabdymas.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša Klaipėdos apygardos teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl narkotikų platinimo pareikšti 10-čiai Vakarų Lietuvos gyventojų.

Gruodžio 21-oji

„Atvira Klaipėda” rašo, jog verslu paplūdimyje užsiimančią firmą valdantis biudžetinės įstaigos Klaipėdos miesto sporto bazių valdymo centras direktorius Marius Junokas pirmos instancijos teisme įrodė, kad miesto tvarkdariai jam nepagrįstai paskyrė dvi baudas.

***

„Aišku, palikti nėra lengva, nes įstaiga kurta nuo pradžių, kurta nuosekliai, nuoširdžiai siekta, kad būtų stipri, kad būtų paslaugos kokybiškos, prieinamos, bet guodžia tai, kad palieku stiprią, motyvuotą, profesionalią komandą ir manau, kad viskas bus gerai”, – portalui sakė iš pareigų savo noru pasitraukusi ilgametė Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro vadovė Jūratė Grubliauskienė.

***

Ketvirtadienį vykusiame miesto tarybos posėdyje beveik vienbalsiai pritarta mero Arvydo Vaitkaus siūlymams nuo naujųjų metų didinti viešojo transporto bilietus bei paslaugas už šiukšlių išvežimą. Taip pat palaimintas ir savivaldybės darbuotojų skaičiaus didėjimas.

***

Likus keletui dienų iki 2023-iųjų pabaigos Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacija prognozuoja, jog šiemet Klaipėdos uoste bus perkrauta apie 33,1 mln. tonų krovinių – 8 proc. mažiau nei pernai.

***

Respublikinė Klaipėdos ligoninė, grįžusi prie sumanymo įrengti jungtį tarp patanatominio ir maisto bloko pastatų, paskelbė numatomos rekonstrukcijos projektinius pasiūlymus.

Gruodžio 22-oji

Apie tai, kaip Klaipėdos kraštas buvo prijungtas prie Lietuvos, laidoje „Istorinės Klaipėdos pėdos” kalba Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto direktorius dr. Vasilijus Safronovas, instituto vyresnioji mokslo darbuotoja, istorikė doc. dr. Silva Pocytė ir istorikas, instituto vyriausiasis mokslo darbuotojas prof. dr. Vygantas Vareikis.

***

Klaipėdos universiteto atstovė Dalia Grikšaitė kalbina naujai kadencijai perrinktą rektorių Artūrą Razbadauską.

***

Kaip Klaipėdos muzikinio teatro darbuotojai švenčia Kūčias ir Kalėdas, skaitykite čia.

***

Klaipėdos licėjus praneša, jog miuziklo premjera baigėsi visą gruodį trukęs jos dvidešimtasis kalėdinis labdaros paramos projektas.

***

Policija praneša kartu su kolegomis iš užsienio išaiškinusi tarptautinę automobilių vagysčių grupuotę, kuriai vadovavo du lietuviai.

***

Dėl Jakuose su statybiniais brokais klaipėdiečių šeimai parduoto namo ir vengimo juos ištaisyti „Jakų melagio” pravardę užsidirbęs Arūnas Einingis penktadienį sulaukė jam palankaus pirmos instancijos teismo sprendimo baudžiamojoje byloje, rašo „Atvira Klaipėda”.

Gruodžio 23-oji

Nors praėjus mėnesiui po karinės sukilimo operacijos – 1923 m. vasario 16 d. – Ambasadorių konferencija perdavė Klaipėdą valdyti Lietuvai, o po trijų dienų prancūzų karinė įgula ir civiliai įsėdo į karo laivą bei paliko miestą, kova už Klaipėdos kraštą dar nebuvo baigta, ji tik persikėlė į tarptautinę diplomatinę areną ir truko daugiau nei metus. Apie jos pradžią pasakoja dar vienas pagal Lietuvos centriniame valstybės archyve dabar saugomus dokumentus ir istorikų darbus parengtas rašinys.

***

Klaipėdos apskrities policija pranešė, kad girti vairuotojai penktadienį sukėlė net penkias avarijas.

***

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) šeštadienio vakarą įvyko savotiškas Ąžuolo Tubelio derbis – susirėmė dvi jo tobulėjimu itin suinteresuotos ekipos: Klaipėdos „Neptūnas“ namie rezultatu 70:77 (17:19, 14:16, 24:21, 12:19) krito prieš Vilniaus „Rytą“. Nepasisekė ir „Neptūnui-Akvaserviui“, kuris irgi namuose rezultatu 58:75 (19:28, 7:21, 12:15, 20:11) nusileido Palangos „Olimpui“.

Gruodžio 24-oji

„Mes buvome nusistatę prieš jo režimą, tad mums kilo realus pavojus, nes šalyje įstatymų nesilaikoma. Tokių žmonių, kaip mes, laukia represijos, kurios tęsiasi iki šiol. Supratome, kas mūsų laukia, laiko apmąstymams nebuvo. Susikrovėme į lagaminus pačius reikalingiausius daiktus, atsisveikinome su tėvais ir naktį išvykome į nežinomybę, palikę ankstesnį gyvenimą. Pasirinkome Lietuvą, nes į šią šalį jau buvo išvykę keletas pažįstamų”, – pasakojo nuo Lukašenkos režimo pabėgusi baltarusė Natalija, klaipėdiečius džiuginanti valgomų gėlių puokštėmis.

***

Privačios bendrovės užsakymu parengtą 626 m ilgio bevardės gatvės, esančios tarp valstybinės reikšmės kelių A13 ir 2215, netoli Jakų žiedo, kapitalinio remonto projektą realizuos Klaipėdos miesto savivaldybė: tam ji yra numačiusi skirti apie 418,7 tūkst. eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This