34-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugpjūčio 21-oji

Klaipėdos miesto savivaldybė dar pusmečiui, iki šių metų pabaigos, pratęsė sutartį su Slaugos namų Melnragėje projektuotojais, kurie tik rugpjūčio pradžioje pateikė projektinius pasiūlymus visuomenei svarstyti.

***

Sekmadienį į areštinę uždarytas, kaip įtariama, 48 metų vyro nužudymu įtariamas jo bendraamžis.

***

„Atvira Klaipėda” praneša, jog neapibrėžtam laikui sustabdyta beveik milijono eurų vertės savivaldybės sutartis su rangovu dėl susisiekimo komunikacijų (pėsčiųjų ir dviračių takų) uostamiestyje naujos statybos ir kapitalinio remonto rangos darbų.

***

Darbo inspekcijos Klaipėdos teritorinio skyriaus vedėjas Vytautas Ročys patvirtino „Atvirą Klaipėdą” pasiekusią informaciją apie UAB „Klaipėdos paslaugos” darbo metu įvykusį nelaimingą atsitikimą, kartu pripažinęs apie įvykį sužinojęs tik iš žurnalistės.

Rugpjūčio 22-oji

„Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija siekia per 1122 dienas atnaujinti apleistą praėjusio amžiaus pradžioje statytą pradinę Smeltės mokyklą Nemuno gatvėje, nors prieš 5 metus dėl uosto plėtros buvo nugriauta kita, 1938 metais pastatyta III Smeltės mokykla.

***

Antradienio rytą „Atviros Klaipėdos” žurnalistė aptiko, jog prasidėjo paskutinieji vadinamojo Vingio pasažo darbai – pradėta matinio stiklo lakštais dengti metalinės stoginės konstrukcijas.

***

„Atviros Klaipėdos” praktikantė pakalbino Eveliną ir Gytį Šimelionius, kurie šį penktadienį surengs koncertą „Obuoliai prinoksta rudenį“.

***

Iš Tarptautinės astronomijos ir astrofizikos olimpiados, vykusios Lenkijos Chožuvo mieste, du Klaipėdos licėjaus moksleiviai grįžo su apdovanojimais – bronzos medaliu ir pagyrimo raštu.

Rugpjūčio 23-oji

Uostamiesčio savivaldybės kontroliuojama UAB „Klaipėdos paslaugos”, anksčiau vadinta Klaipėdos autobusų parku, galimai siekia išvengti viešojo pirkimo procedūrų ir domisi galimybe sudaryti su savivaldybe tiesioginius vidaus sandorius, rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

„Taip”, – į portalo žurnalisto klausimą, ar iš tiesų stabdomas Baltijos ir Taikos prospektų sankryžos Klaipėdoje projektavimas, atsakė atostogaujantį uostamiesčio merą pavaduojantis vicemeras Algirdas Kamarauskas.

***

Viešam svarstymui pateikti vieno atskirto bei dviejų sublokuotų prekybos paskirties pastatų, numatomų statyti Kraštinėje gatvėje, Rimkuose, projektiniai pasiūlymai. Šie objektai rasis 0,6 ha sklype, apie jų statybos užsakovą viešai neskelbiama.

***

Prekybos centre apsaugai sulaikius nepilnametę merginą, kuri rinko aukas, kaip įtariama, neegzistuojančios, tam tikrą negalią turinčius vaikus Europoje vienijančios asociacijos nacionaliniam pagalbos centrui kurti, policija piniginę baudą skyrė jos mamai.

Rugpjūčio 24-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Klaipėdos universitetui ir Alytaus kolegijai, norėjusiems susisieti savo likimus, bet nesulaukusiems Vyriausybės pritarimo, nepadės ir teismas: skundo priėmimo klausimą nagrinėjęs Vilniaus apygardos administracinio teismas atsisakė jį priimti.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė kalbina Kūrybinės veiklos planavimo ir solistų skyriaus vedėją, 34-erių Martyną Rudelytę, kuri dar groja teatre kontrabosu bei dainuoja retro projekte „Kartą Amerikoj“.

***

Klaipėdos policija pranešė apie du trečiadienio eismo įvykius, kurių metu buvo sužaloti žmonės.

***

Ketvirtadienį vykusio Eismo saugumo komisijos posėdžio metu praneša, kad po savaitės per miestą vėl bus vežamas didelis krovinys. Tuo metu vicemeras Algirdas Kamarauskas svarstant klausimą dėl eismo organizavimo tvarkos Luizės gyvenamajame kvartale patarė patiems gyventojams apsigenėti medžius bei informavo, jog kreiptasi į Nacionalinę žemės tarnybą su prašymu patikrinti, ar gyventojai čia nėra savavališkai ar teisiškai prasiplėtę savo sklypų ribų.

***

Kokius Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro būrelius ir kodėl renkasi lankyti uostamiesčio vaikai, domėjosi portalo praktikantė Teresė.

Rugpjūčio 25-oji

„Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apygardos teismas patvirtino, kad pirma instancija balandžio pabaigoje priėmė pagrįstą sprendimą reto pobūdžio byloje, kurioje atsakovu tapo uostamiesčio savivaldybės valdoma UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC).

***

Ketvirtadienį vidurdienį Klaipėdoje, Sulupės g., rastas miręs 39 metų vyras, šalia kurio buvo kuprinė su, kaip įtariama, narkotine medžiaga.

***

„Atmesti visi rangovų pasiūlymai”, – „Atvirai Klaipėdai” patvirtino Klaipėdos savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimų skyriaus vedėją pavaduojanti Milda Butkuvienė, kalbėdama apie planus statyti naują Jūrininkų polikliniką.

***

„Tai yra politinio apsisprendimo reikalas”, – taip į miesto Tarybos nario Arūno Tumos klausimą, koks bus uostamiesčio viešasis transportas 2030 m., atsakė VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” direktorius Gintaras Neniškis penktadienį surengtos šios įstaigos 20-mečiui skirtos konferencijos metu.

***

Ketvirtadienį Klaipėdos parodų rūmuose pristatyta Roberto Narkaus solo paroda „Geras jausmas“, kurioje lankėsi ir „Atviros Klaipėdos” praktikantė Teresė.

Rugpjūčio 26-oji

Ketvirtojoje laidoje „Laiškai iš jūros. 100 jūrinių akimirkų“ – pokalbis su jūrinės srities ekspertu, tolimojo plaukiojimo kapitonu, akademiku, parašiusiu daugiau kaip tris dešimtis knygų bei dėstytoju Vytautu Paulausku.

***

Lenkijoje vykstančiame Europos kurčiųjų lengvosios atletikos čempionate du bronzos medalius – 800 m ir 3000 m bėgimo su kliūtimis rungtyse – iškovojo debiutantas 20-metis klaipėdietis Edvinas Vaičiulis.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija rengiasi teikti paraišką europiniam projektui dėl Smeltės pusiasalyje esančių 149, 150, ir dalies 151-osios krantinių rekonstrukcijai. Šios krantinės bus pritaikytos dvigubai paskirčiai: civilinių komercinių ir karinių laivų švartavimui bei krovai.

Rugpjūčio 27-oji

Dar vienoje ciklo „Ką pasakoja archyvas” dalyje pasakojama apie Klaipėdoje praėjusio amžiaus šeštajam dešimtmetyje vykusius kai kurių kultūros objektų (bibliotekos ir kt.) steigimą.

***

„Klaipėdoje gyventi nenoriu, laukiu, kada baigsis karas, svajoju ramiai gyventi Ukrainoje su savo vyru ir vaikais. Man nereikalinga jokia Europa. (…) Neturiu nieko prieš Lietuvą ar lietuvius, esu jiems dėkinga už pagalbą, atjautą. Visgi noriu būti teisėta savo šalies piliete, nenoriu būti beteise pabėgėle. O svarbiausia: jei visi išvažiuosime iš Ukrainos, kam tada bus reikalinga mūsų pergalė, jei joje neliks gyvenančių ukrainiečių?” – kalbėjo ukrainietė Tatjana iš Severodonecko.

***

Klaipėdos miestiečių draugijos iniciatyva Klaipėdos poilsio parke siūloma atkurti iki Antrojo pasaulinio karo stovėjusį paminklą vienam iš šio parko įkūrėjų Johannui Riechertui. Draugijos pirmininko Beno Volodzkos teigimu, kadangi teritoriją, kurioje stovėjo atminimo obeliskas, valdo Klaipėdos savivaldybė, pirmiausia planuojama išgirsti miesto mero poziciją.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

18-oji metų savaitė

Balandžio 29-oji „Atviros Klaipėdos” rėmėjams skirtoje „Contribee” platformoje rašoma apie Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjamą baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai nemokėjus ...
2024-05-05
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This