50-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gruodžio 11-oji

„Atvira Klaipėda“ rašo, jog su kaimynais dėl mašinos statymo požeminiame vieno Baltijos prospekto daugiabučio namo garaže konfliktuojantis buvęs Socialdemokratų partijos pirmininkas Mindaugas Prialgauskas teisybės bandė ieškoti teisme, bet pirmoje instancijoje jam nepasisekė.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija praneša sukūrusi ir pradedanti naudoti naują uosto prekės ženklą.

***

Portalo žurnalistas suskaičiavo, kiek moterų ir vyrų dirba miesto savivaldybės administracijoje bei miesto taryboje.

***

Neskelbiamos apklausos būdu Klaipėdos miesto savivaldybė keturiems svarbiausiems architektūriniams konkursams organizuoti pasirinko Neringoje registruotą UAB „Structum projektai”. Ši bendrovė, be kita ko, turės rasti vietą ir naujiems savivaldybės rūmams prie Dangės upės.

***

Pirmadienį Klaipėdos universiteto taryba nusprendė, kad dabartinis rektorius Artūras Razbadauskas šiai aukštajai mokyklai turėtų vadovauti ir dar vieną kadenciją.

***

Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas pirmadienį pritarė mero pasiūlymui naikinti tiek viešojo transporto lengvatas ukrainiečiams, tiek didinti popierinių bilietų, perkamų autobuse, bei važiavimo maršrutiniu taksi kainą.

Gruodžio 12-oji

„Atvira Klaipėda” rašo apie dar vieną teismo sprendimą byloje, kurią užvedė buvusi Klaipėdos universitetinė ligoninė, nesutikdama su Centrinės projektų valdymo agentūros jai skirtomis finansinėmis sankcijomis. Taip pat informuojama, jog iš pareigų savo noru pasitraukė buvusi ilgametė Klaipėdos slaugos ligoninės vyriausioji gydytoja Danguolė Drungilienė.

***

Klaipėdos apygardos teismas, nagrinėjantis uostamiesčio teisėsaugos pareigūnų tirtą baudžiamąją bylą dėl esą neteisėto tarpininkavimo perduodant karinę įrangą bei galimo pinigų plovimo, antradienį ir vėl į priekį pasistūmėjo tik simboliškai.

***

Bendrovės „Ecoservice” ir „Ekonovus” yra „pasidalijusios Lietuvos rinką” – taip gerokai padidėjusius atliekų surinkimo bei vežimo kaštus Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdžio metu aiškino Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro direktorė Roma Budrienė.

***

Antradienio popietę oficialiai pristatyti trylika savivaldybės valdomos UAB „Klaipėdos paslaugos“ įsigytų Kinijos bendrovės „Electric Vehicle Co Ltd“ pagamintų ilgų elektrobusų, kurie netrukus išriedės į miesto gatves.

Gruodžio 13-oji

„Atvira Klaipėda” rašo, kad nors didesnės baudos už nenugriaunamą nelgalią tvorą, apjuosusią ir valstybinį sklypą, siekiančiam išvengti uostamiesčio verslininkui Rimantui Cibauskui ir antrą kartą nepavyko nušalinti visų Klaipėdos teismų, jo advokatas vis tiek sugebėjo dar ištempti procesą.

***

Istorinės miesto Rotušės stogo kapitalinio remonto darbai kainuos 349 tūkst. eurų ir gali užtrukti iki 2025 metų pavasario.

***

Trečiadienį Klaipėdos apylinkės teismas paskelbė sprendimą civilinėje byloje dėl Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio pareiškimų apie visuomenininką Andrių Tapiną ir jo įkurtą viešąją įtaigą „Laisvės TV“, ieškinį tenkinęs iš dalies.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija už investicijas į konteinerių krovai svarbią infrastruktūrą įvertinta „Lietuvos metų gaminio 2023“ aukso medaliu.

Gruodžio 14-oji

„Atvira Klaipėda” rašo, jog dar 2021-ųjų rugsėjį privačiai įmonei nereikalingos Dumpiuose esančios dumblo saugojimo aikštelės nekilnojamąjį turtą pardavusi uostamiesčio savivaldybės valdoma „Klaipėdos energija“ už tai, kad neįvykdė aplinkosaugininkams duotų įsipareigojimų ne tik neteko užstatytų 107 tūkst. eurų, bet dar ir gavo baudą.

***

Nuo Rusijos agresijos į Klaipėdą pasitraukusiems ukrainiečiams uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus siūlo nebeteikti viešojo transporto lengvatų. Toks pasiūlymas yra paremtas darbo grupės, kuriai vadovavo Remigijaus Žemaičio partijai priklausantis Savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas, išvadomis.

***

Vilniuje vykusiame tarptautiniame Europos karatė kyokushin turnyre Klaipėdos sporto klubo „Okinava“ auklėtiniai iškovojo 2 aukso, 6 sidabro ir 11 bronzos medalių. Iš viso turnyre dalyvavo net 1700 sportininkų iš 10 Europos šalių.

***

16,5 mln. eurų atsiėjęs su nepašalintais defektais eksploatuoti priimtas Klaipėdos baseinas iš savivaldybės biudžeto papildomai pareikalaus beveik 4 milijonų eurų – Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas priėmė neskundžiamą nutartį, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad transporto specialistams atlikus analizę atrinkta 19 sankryžų, kuriose esą būtų tikslinga grąžinti rodykles, leidžiančias sukti į dešinę nelaukiant žalio šviesoforo signalo. Atitinkama dokumentacija jau pateikta Transporto kompetencijų agentūrai, kuri priima galutinį sprendimą.

Gruodžio 15-oji

Apie Klaipėdos likimą, pasibaigus Pirmajam pasauliniam karui, laidoje „Istorinės Klaipėdos pėdos” kalba Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto direktorius dr. Vasilijus Safronovas, istorikė doc. dr. Silva Pocytė ir istorikas prof. dr. Vygantas Vareikis.

***

Vilniaus Gedimino technikos universitetas konkurso tvarka ieško laivo su įgula moksliniams darbams atlikti Baltijos jūroje, Lietuvos teritoriniuose vandenyse. Mokslininkai tyrinėdami jūros dugną norėtų darbuotis visus ateinančius metus.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūra Klaipėdos apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu. Kaltinimai šioje byloje pareikšti devyniems asmenims.

***

„Ilgą laiką dirbu verslo vystymo srityje ir žinau, kad asmeninis, profesinis tobulėjimas turi daug panašumų su laipiojimu – abiejose srityse reikia žinoti tikslą ir atkakliai jo siekti. Tad laipiojimą galima matyti kaip tobulėjimo būdą – tuomet šis užsiėmimas įgauna gilesnę prasmę”, – kalba viena iš laipiojimo ir bendradarbystės erdvės „Fabrique“ įkūrėjų Tatjana Kochetkova, kurią kalbina Klaipėda ID.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog jau trečią kartą mieste išrinkti įgyvendinamo dalyvaujamojo biudžeto nugalėtojai.

Gruodžio 16-oji

„Muzika visada yra tam tikra magija. Ji yra ryšys. Šaltinis, kuris suvirpina orą. Virpantis oras keliauja iki mūsų ausų būgnelių, suvirpina juos, jie paverčia kažkokiais nerviniais impulsais ir mūsų smegenys atpažįsta tai kaip tam tikrą garsą ar jo derinį. Ir per šitą oro virpėjimą mes perduodame emociją, išgyvenimus. Man tai nuostabus dalykas”, – sako dainininkas ir dainų autorius Andrius Mamontovas, kurį prieš jo koncertą uostamiestyje kalbino „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Praėjus beveik mėnesiui po uostamiesčio savivaldybė pranešimo apie tai, kad „Klasco” teritorijoje pradedami palapinėmis vadinamų sandėlių, kuriuos teismai pripažino nelegaliais statiniais, demontavimo darbai, pagaliau pasirodė ir pirmieji jų griovimo požymiai, rašo „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ šeštadienį namuose rezultatu 83:90 (26:26, 19:19, 16:22, 22:23) nusileido Šakių „Vyčio-VDU“ komandai.

Gruodžio 17-oji

„Dabar čia aš nesijaučiu svetima. Klaipėda man tapo artima. Žinau, kad kai reikės ją palikti, bus sunku sulaikyti ašaras”, – sako ukrainietė Anna Tanačiova.

***

„Atvira Klaipėda“ rašo, jog uostamiesčio savivaldybė paskelbė viešojo pirkimo konkursą dėl „Vilties linijos“ tarnybos paslaugų (anoniminės emocinės pagalbos) teikimo ateinančius trejus metus.

***

Mažeikių „M Basket-Delamode“ sekmadienio vakarą namie rezultatu 70:68 (17:18, 17:15, 23:23, 13:12) parklupdė Klaipėdos „Neptūną“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This