Antroji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Sausio 8-oji

„Atvira Klaipėda” rašo, jog maždaug nuo 2011-ųjų dėl savo nelegalios tvoros, užtvėrusios valstybinį žemės sklypą, tik per advokatus kovojusiam Klaipėdos verslininkui Rimantui Cibauskui pagaliau pačiam teks sudalyvauti teisme ir paaiškinti savo motyvus.  

***

„Klaipėdos nafta” praneša tapusi keturių Vokietijos SGD terminalų komercine operatore.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad rangovų pasiūlymų pateikimo terminas jau antrą kartą paskelbtam viešojo pirkimo konkursui dėl Biržos tilto kapitalinio remonto ir tvarkybos darbų terminas nukeliamas porai savaičių – iki sausio galo.

***

„Atviros Klaipėdos“ sukurtas edukacinių laidų ciklas apie Klaipėdos krašto istoriją „Istorinės Klaipėdos pėdos“ ir šiais metais pristatytas Lietuvos pedagogams skirtame portale emokykla.lt.

***

Kodėl po naujųjų buvo uždaryta Šilutės pl. buvusi „Rimi” parduotuvė, domėjosi portalo žurnalistė.

Sausio 9-oji

Klaipėdos savivaldybė, trečią kartą paskelbusi Atgimimo aikštės rekonstrukcijos įrengiant ir požeminio parkingo aikštelę rangos konkursą, sulaukė dar vieno ieškinio dėl jo, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos apygardos teisme antradienio rytą pradėta nagrinėti byla, kurioje kaltinimai dėl vyro nužudymo ir neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis pareikšti 44-erių nužudytojo sutuoktinei, uostamiesčio verslininkei Ramunei Alijevai.

***

MB „Pupa – strateginė urbanistika” viešai skelbia projektinius pasiūlymus dėl Danės gatvės nuo Pilies g. iki Šiaurinio rago į Kuršių marias rekonstravimo bei kitų inžinerinių statinių statybos. Projekto užsakovė – Klaipėdos savivaldybė.

***

Pranešama, jog Klaipėdos miesto ir Klaipėdos rajono merai antradienį pasirašė sutartį dėl Tvarios Klaipėdos miesto plėtros strategijos, leisiančia pasinaudoti Europos Sąjungos investicijomis svarbiems objektams modernizuoti ir naujiems projektams įgyvendinti.

Sausio 10-oji

„Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai sutiko, jog yra pagrindo iš dalies tenkinti Klaipėdos Šanchajumi vadinamą teritoriją naudojančios Garažų ir mažųjų laivų eksploatavimo bendrijos „Smiltelė“ skundą bei sumažinti jai Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos paskirtą baudą. Tuo metu Regionų administracinis teismas atmetė Kamineros krovinių terminalo skundą dėl Konkurencijos tarybos sprendimo neatlikti tyrimo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos atžvilgiu.

***

Nuo trečiadienio valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta“ praneša tęsianti veiklą nauju juridiniu pavadinimu – kaip AB „KN Energies“.

***

Trečiadienio vidurdienį Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje apdovanoti geriausiais pripažinti jau dešimtą kartą čia įkurdinto eglučių kiemelio dalyviai, sukūrę originalias žaliaskares.

***

Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste pasieniečiai sulaikė iš Alžyro atplaukusio laivo įgulos narį, 49-erių metų Filipinų pilietį, kuris, kaip įtariama, disponavo narkotine medžiaga. Įtariamasis uždarytas į areštinę.

Sausio 11-oji

Klaipėdos mero Arvydo Vaitkaus lūkestis dėl to, kad Kauno meras dovanos uostamiesčiui ledo arenos projektą, neišsipildė, todėl tokį projektą parengti ir dovanoti dabar nori įsipareigoti asociacija „Hockey Lietuva“, rašoma portale.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša sulaukusi rekordinio – 23 paraiškų senamiesčio pastatų fasadams tvarkyti skaičiaus.

***

Netrukus klaipėdiečiai sulauks pranešimų, kad turi sumokėti iki 37 proc. pabrangusią vietinę rinkliavą už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą, o Klaipėdos miesto savivaldybės kontrolierės Daivos Čeporiūtės vadovaujama Kontrolės ir audito tarnyba imsis įvertinti, ar šios vietinės rinkliavos dydžiai yra pagrįsti.

***

„Vis daugiau tos šalies analitikų pabrėžia, kad Kremliaus diktatoriaus santykis su savo šalies gyventojais yra gana keistas. Jis visomis įmanomomis priemonėmis trokšta būti mylimas tų, kurių pats nemyli ir juos niekina”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

„Informuoju, kad paskutinė mano darbo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriuje diena – sausio 19, jeigu kam nors dar yra likę neišspręstų klausimų…”. Tokį laišką savo buvusiems kolegoms išplatino Kristina Skiotytė-Radienė, laikinai ėjusi šio skyriaus vedėjos pareigas.

***

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija“ skelbia, jog už gruodžio centralizuoto šildymo paslaugas klaipėdiečiai ir Gargždų gyventojai iš jos gaus beveik trečdaliu mažesnes sąskaitas nei prieš metus.

Sausio 12-oji

„Atvira Klaipėda” rašo, jog Neringos savivaldybė tyliai paskelbė daug politinių aistrų kėlusį aukcioną, kurio metu mažiausiai už milijoną eurų tikisi parduoti pusę šiltnamio, esančio Nidoje, Taikos g. 45.

***

Klaipėdos konteinerių terminalas skelbia 2023 m. pasiekęs istorinį rezultatą – perkrautas rekordinis įvairių krovinių kiekis (6,27 mln. tonų).

***

Transporto kompetencijų agentūra davė leidimą 9 sankryžose Klaipėdoje grąžinti žalias rodykles.

***

Penktadienio pavakare kelios dešimtys vyresnio amžiaus klaipėdiečių prie Bendruomenės namų susirinko paminėti Laisvės gynėjų dienos.

***

Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas tęsia pergalių seriją Baltijos pirmenybėse, svečiuose 79:40 penktadienio vakarą įveikęs Kauno „Aistes-LSMU“ ir įsirašęs ketvirtą pergalę iš eilės.

Sausio 13-oji

„Vietos lietuviai labai geri ir draugiški žmonės, visada pasiryžę padėti. Tačiau yra ir tokių, kurie, panašu, nori grįžti į SSRS. Į tokius žmones aš žiūriu ne su neapykanta, o greičiau su užuojauta. Matyt, tie žmonės gyvena praeitimi, užuot žengę koja kojon su gyvenimu. Tiesiog jie nesupranta, kad Rusija nežiūri, kuris žmogus yra kokios tautybės, raketos ir sprogmenys krisdami neklausia, kas tu toks ar kiek tau metų”, – kalbėjo Olga Tarasenko iš Chersono.

***

UAB „Fresh media“, 2018 metais už 61 tūkst. eurų atnaujinusi Klaipėdos miesto savivaldybės interneto svetainę, neskelbiamų derybų būdu vėl yra pasamdyta ją atnaujinti. Šįkart – už 27 tūkst. eurų.

***

Vienuoliktą pergalę Baltijos čempionate šeštadienį įsirašė Klaipėdos „Neptūnas-Amberton“, šeštadienį išvykoje 79:62 nugalėjęs Rygos Stradinio universitetą.

Sausio 14-oji

Pajūrio komandų akistatoje Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) sekmadienio vakarą pergalę įsirašė Klaipėdos „Neptūnas“, namie 100:81 (17:28, 30:12, 29:22, 24:19) nugalėjęs „Gargždus“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This