52-oji, paskutinioji 2018-ųjų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gruodžio 24-oji

Policijos departamentas pranešė, kad dėl apsinuodijimo žiurkių nuodais į Šilutės ligoninę iš Paleičių kaimo atvežti 2 ir 3 metų sesutė su broliuku. O Klaipėdoje  švenčių išvakarėse apvogtos dvi parduotuvės.

Gruodžio 25-oji

Policija pranešė, kad Kalėdas areštinėje teko sutikti dviem girtiems nepilnamečiams, sumaniusiems apiplėšti du vyrus. Ten pat atsidūrė ir gargždiškis.

Gruodžio 26-oji

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad dar šių metų vasarį iškelta idėja Klaipėdos miesto savivaldybės viešajai bibliotekai suteikti filosofo Imanuelio Kanto vardą prieš pat metų galą tapo kūnu – paskutiniajame 2018-ųjų posėdyje tam bendru sutarimu pritarė miesto Taryba.

***

„Prisipažinsiu, buvau itin nemaloniai nustebinta, sužinojusi, jog klaipėdiečiai taip begėdiškai apsikiaulino ir prieš visą Lietuvą, ir prieš partizanų vado dukrą, bet pirmiausia – prieš save pačius, taip ir nesugebėję šiais, 2018-aisiais, Adolfo Ramanausko – Vanago vardu paskelbtais metais, įamžinti jo atminimo mūsų mieste”, –  nuomonių rubrikoje apie kai kurių valdininkų darbus samprotauja „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Per paskutinę savaitę jau antra jauna moteris Klaipėdoje nusprendė pasitraukti iš gyvenimo iššokdama iš daugiaaukščio buto.

***

„Atvira Klaipėda” informavo, kad Klaipėdos politikams nepatiko Savivaldybės administracijos užmojis savarankiškai spręsti, kuriomis dienomis miesto viešasis transportas keleivius galėtų vežti nemokamai: paskutiniojo Tarybos posėdžio metu politikai nusprendė sausio 1 dieną veltui miestiečių nevežti.

Gruodžio 27-oji

„Atvira Klaipėda”  pranešė, kad Klaipėdos miesto Taryba paskutiniajame šių metų posėdyje nusprendė, jog atliekų rinkliava 2019 metais išliks tokia pati, kaip ir pastaruosius trejus metus – su vadinamąja 5 proc. nuolaida, nors ir po jos pritaikymo specialioje rinkliavos sąskaitoje dar liks apie 2 mln. eurų perviršinių lėšų.

***

Pranešta, kad Laivų krovos akcinė bendrovė „Klaipėdos Smeltė“ iš SEB banko skolinasi 80 mln. eurų už kuriuos pirks du didžiulių gabaritų tipo kranus STS (Ship-to-Shore), skirtus konteineriniams laivams pakrauti ir iškrauti, dešimt RTG (Rubber-Tyred Gantry) kranų, kuriais konteineriai bus pakraunami ir nukraunami nuo krovinių automobilių terminalo aikštelėse, ir bendrovės nuomojamos uosto teritorijos infrastruktūros plėtrai. Į plėtrą bendrovė investuoja ir savo lėšas.

***

Ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos vadovai pristatė 2019 metais atsirasiančias mokestines naujoves.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė spaudai pkalbino  sausio 15 d. Žvejų rūmuose Eduardo Balsio pirmąjį koncertą smuikui ir orkestrui atliksiančią Liną Mariją Songailę, po kelerių metų gyvenimo užsienyje grįžusią į gimtąją Klaipėdą.

Gruodžio 28-oji

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad nuo taršos kentėjusių šiaurinės ir centrinės miesto dalies gyventojų prašymą ginti viešąjį interesą atmetusi prokuratūra analogiškai pasielgė ir su pietinės Klaipėdos gyventojų bei mero prašymais, kuriuos inspiravo šią vasarą tvyrojusi smarvė.

***

Visuomeninis rinkimų komitetas „Vytautas Grubliauskas ir komanda“ paskelbė galutinį kandidatų į miesto Tarybą sąrašą.

***

„Atvira Klaipėda” aiškinosi, ar teisus skaitytojas, suabejojęs Statybininkų prospekte dirbančių šaligatvių trinkelių klojėjų atliekamų darbų kokybe.

***

„Klaipėda ID” pranešė sukūrusi interaktyvų miesto nekilnojamojo turto žemėlapį, skirtą pristatyti Klaipėdos investicinės aplinkos išskirtinumus kurtis ir plėstis ketinančioms informacinių technologijų įmonėms bei kitiems verslams.

***

Penktadienį, pasibaigus registracijai dalyvauti rinkimuose, paaiškėjo, jog Klaipėdoje juose dalyvauti užregistruoti 5 visuomeniniai rinkimų komitetai, 10 partijų ir 13 pretendentų į merus.

***

Tinklalapis LKL.lt pakalbino puolėją Gytį Masiulį, kuris džiaugiasi iš „Žalgirio” perėjęs į „Neptūną”.

***

Gruodžio 29-oji

„Atvira Klaipėda“ baigė Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo remtą projektą „Klaipėdos sukilimo operacijai – 95-eri”, pateikdama antrąją rašinio, skirto daugiau nei metus trukusiai diplomatinei kovai, dalį.

***

Penktadienį per eismo įvykius Klaipėdoje nukentėjo du žmonės: pėsčioji ir dviratininkas.

***

Šeštadienio vakarą Klaipėdos piliavietės Konferencijų salėje buvo pristatyta uostamiesčio rūbų dizainerė Sonatos Žiži nauja rūbų kolekcija, pavadinta „DEŠIMT DEŠIMTmečių“.

Gruodžio 30-oji

Paskutinėse šių metų LKL rungtynėse Klaipėdos „Neptūnas“ išvykoje Utenoje nepateisino favoritų statuso ir sekmadienio vakarą pralaimėjo vietos „Juventus“ 80:88 (15:17, 13:20, 26:25, 26:26).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This