Paskutinioji 2019-ųjų/pirmoji 2020-ųjų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gruodžio 30-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, kad Klaipėdos senamiestyje nebeliks dar vienos senamiesčio įstaigos – alinės „Herkus Kantas“, kurią itin mėgo vadinamosios bohemos atstovai ir intelektualai.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas tęsia peripetijų narpliojimą Klaipėdos savivaldybės valdomoje UAB „Gatvių apšvietimas”.

***

Prie vairo sulaikyta girta ir policininkams 500 eurų kyšį davusi moteris pareigūnus apkaltino ją sumušus, o Dubysos gatvėje prie automobilio vairo Kelių patruliai aptiko 9-erių vaiką.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, kad nuo naujųjų metų uostamiesčio ir Klaipėdos rajono gyventojams vanduo brangs 3,6 proc.

***

Kas Klaipėdoje dėjosi, ją valdant naciams, pasakojama priešpaskutinėje Klaipėdos savivaldybės iš dalies remiamo projekto „Žvilgsnis į Klaipėdos krašto šimtmetį“ publikacijoje.

***

Verslininkų ketinimai Vingio g. pastatyti prekybos ir paslaugų centrą kartu su automatine automobilių plovykla dalies greta gyvenančių klaipėdiečių buvo sutikti priešiškai.

Gruodžio 31-oji

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka pristatė virtualią kelionę, apžvelgiančią Klaipėdos freskas ir gatvės meną.

***

Paskutiniame gruodį vykdyto Klaipėdos savivaldybės iš dalies remiamo projekto „Žvilgsnis į Klaipėdos krašto šimtmetį“ rašinyje „Atvira Klaipėda” papasakoja, kaip Vakarų Lietuvoje prasidėjo beveik penkis dešimtmečius trukusi sovietinė okupacija ir baigėsi Klaipėdos krašto istorija.

***

„Perlas Network“ pranešė, kad momentinės loterijos „Įspūdingi pinigai“ prizą – 250 000 eurų – laimėjo klaipėdietė.

2020-ųjų sausio 1-oji

„Atvira Klaipėda” pateikia svarbiausių 2019-ųjų metų įvykių apžvalgą.

***

Kelios dešimtys klaipėdiečių sausio 1-osios vidurdienį pratęsė prieš 31 metus gimusią tradiciją – rinkosi Kristijono Donelaičio aikštėje prie šio klasiko skulptūros taip paminėdami poeto gimtadienį. Tuo metu apie dvidešimt sveikuolių kartu su Seimo nariu valstiečiu Dainiumi Kepeniu priešaky II Melnragėje metus ir vėl pradėjo tradicinėmis maudynėmis.

Sausio 2-oji

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad sausis pratęsė neįprastą žiemos tendenciją Klaipėdos energetikos sektoriuje – už šilumą pirmąjį 2020 m. mėnesį bus mokama mažiau nei prieš tai buvusį.

***

Policija skelbia apie dvi pirmąją naujųjų metų dieną uostamiestyje nutikusias skaudžias nelaimes.

***

UAB „Fortum Klaipėda“ pranešė, jog nuo sausio 1 d. bendrovės valdyba paskyrė naują įmonės direktorių, kuriuo tapo įmonės operatyvinio valdymo vadovas Donatas Petronis.

***

Ketvirtadienio vakarą Klaipėdoje, ties Baltijos pr. 6A, įvyko avarija, kurios metu žuvo žmogus.

Sausio 3-oji

„Skaičiai kalba patys už save. Aš visada pasidžiaugiu, kai gimimų yra daugiau nei mirčių, Pasidžiaugiu, kad stipriai nedaugėja ištuokų, vadinasi, šeimose atsiranda stabilumas, žmonės turi daugiau atsakomybės jas sukurti. Galima sakyti, jog demografijos srityje Klaipėdoje įsivyravo stabilumas“, – praėjusių metų uostamiesčio statistiką „Atvirai Klaipėdai” komentavo Klaipėdos savivaldybės Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus vedėja Gražina Misevičienė.

***

Penktadienį Klaipėdos apylinkės teisme turėjęs prasidėti beprecedentės bylos nagrinėjimas dėl uostamiestyje gimusios iki 4 promilių alkoholiu apnuodytos naujagimės buvo nukeltas į mėnesio pabaigą, mat kaltinamoji nerado su kuo atvykti į teismą.

***

Penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje pranešta, kad buvusių miesto kapinių vietoje įkurdintu Skulptūrų parku besirūpinantis Mažosios Lietuvos istorijos muziejus šiemet surengs keturis renginius, skirtus 200-osioms šių kapinių įrengimo metinėms paminėti.

***

„Atvira Klaipėda” cituoja LRT žiniose kalbėjusį sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą, kuris vėl prabilo apie būtinybę jungti Klaipėdos ligonines.

Sausio 4-oji

Kaip ankstesniais laikais klaipėdiečiai keldavosi į Kuršių neriją – pirmojoje Lino Poškos pasakojimo apie Smiltynės perkėlos istoriją dalyje.

***

Moteris policijai pasiskundė, jog viename grožio salone iš jos rankinės dingo 24 000 grynųjų.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ pirmosiose 2020-ųjų rungtynėse patyrė pergalę, išvykoje 91:77 nugalėjęs Šilalės „Lūšies“ krepšininkus. Pergalę šventė ir  „Neptūnas“, namuose šeštadienį 86:73 įveikęs Prienų „CBet“.

Sausio 5-oji

Sausio 5-ąją minimą Vytauto vardo dieną atšventė ir Klaipėdos Vytautų klubas.

***

Sekmadienio vakarą namie žaidęs Klaipėdos „Neptūną-Akvaservis“ turėjo pripažinti minimalų Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ pranašumą. Svečiai išsivežė pergalę 78:77 (22:17, 23:17, 19:24, 16:17).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This