24-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Birželio 12-oji

Klaipėdos apygardos teismas paliko galioti pirmos instancijos sprendimą, kuriuo buvęs pramogų ir sporto verslo atstovas Viktoras Usovas buvo nuteistas už tai, kad 2015-2017 m. apgaulingai tvarkė UAB „Oltima” apskaitą, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Per miestą 6 kilometrus tekanti Smeltalės upė surenka visų Klaipėdos pietinės dalies mikrorajonų lietaus nuotekas ir išvalytas nuotekas iš Dumpių: savivaldybė pagaliau imsis valyti jos ruožą, esantį aukščiau Minijos gatvės tilto.

***

Į 2023–2025 m. strateginį veiklos planą siūloma įtraukti Šilutės pl. ir Rimkų g. sankirtos, ties geležinkelio pervaža, rekonstravimo projektą, tačiau nenumatant jo finansavimo šaltinių. Tai vienas iš esminių strateginio veiklos plano pokyčių, numatytų savivaldybės Tarybai mero pateiktame sprendimo projekte.

***

Pirmadienį Smiltynėje užsidegė miškas. Pasak ugniagesių operacijų vadovo, apie 12 val. gaisras jau buvo lokalizuotas.

***

Miesto meras Arvydas Vaitkus su naujuoju savo pavaduotoju Algirdu Kamarausku bei Miesto tvarkymo skyriaus specialistais pirmadienį priešpiet apžiūrėjo baigiamą rekonstruoti Vingio prekybos centrą, o po pietų lankėsi ir Skulptūrų parke.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija praneša, jog jos stebėtojų taryba išrinko naują įmonės valdybą.

Birželio 13-oji

Klaipėdos apygardos teisme prokuratūros inicijuota byla dėl šimtatūkstantinės uostamiesčio savivaldybės paramos krepšinio klubui „Neptūnas” stabtelėjo dar net neprasidėjusi: ieškinį teismui perdavusi prokurorė Laura Paulikienė sutiko ir su savivaldybės Teisės skyriaus vedėjo, ir su „Neptūno” advokato pasiūlymu bandyti bylinėjimosi procesą užbaigti taikos sutartimi, rašo portalo žurnalistas rėmėjams skirtoje „Contribee” platformoje.    

***

Pirmadienį į Klaipėdos ligoninę iš Karklėje esančių namų atvežta ir dėl apsinuodijimo medikamentais paguldyta 16-metė (gim. 2007 m.). Įtariama, kad ji bandė nusižudyti.

***

Klaipėdos savivaldybė pasirašė rangos sutartį dėl gatvės Smiltynėje, nuo Senosios perkėlos iki Lietuvos jūrų muziejaus, kapitalinio remonto bei Kuršių marių kranto tvirtinimo projektavimo.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus vyriausioji prokurorė Kornelija Rušinaitė inicijavo patikrinimą dėl pirmadienį viešai paskelbtos informacijos apie miško kirtimus valstybinės reikšmės miške, esančiame Nidos girininkijos teritorijoje.

Birželio 14-oji

Po kelerius metus trukusio bylinėjimosi pergalę prieš Klaipėdos miesto savivaldybę pasiekusi buvusi jos Informavimo ir e. paslaugų skyriaus vedėja Vilija Venckutė-Palaitienė, dabartinė Kretingos vicemerė, sugalvojo prieš buvusią darbovietę pradėti dar vieną teisminį procesą, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė kalbina kompozitorę Loretą Narvilaitę, sukūrusią muziką pirmajam istorijų operos „Klaipėda“ veiksmui.

***

„Atvira Klaipėda” sulaukė nuotraukos, kurioje užfiksuotas „Klaipėdos energijos” valdybos nario, Savivaldybės administracijos Urbanistikos ir architektūros skyriaus vyriausiojo specialisto Arūno Smagurio sūnaus automobilis „Mazda 3, neva stovintis „Klaipėdos energijos” dirbtuvėse. Ten jis esą buvo ruošiamas techninei apžiūrai ir vėliau vieno iš energetikų net vežtas į tokios apžiūros centrą.

***

Per pusšimtis privataus ir valstybinio sektoriaus atstovų iš penkių Centrinės Azijos valstybių – Kazachstano, Uzbekistano, Tadžikistano, Kirgizijos ir Turkmėnistano – trečiadienį atvyko į Klaipėdą iš arčiau susipažinti su vieninteliu Lietuvos jūrų uostu.

Birželio 15-oji

Kokias dar dvi pergales teisme pasiekė Klaipėdos universiteto ligoninė, iš jos padaliniu tapusios Klaipėdos universitetinės ligoninės paveldėjusi šūsnį ieškinių Centrinei projektų valdymo agentūrai, rašo portalo žurnalistas.

***

Ketvirtadienį Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos likimas buvo aptartas Seimo jūrinių reikalų komisijos posėdyje, kuriame kol kas jokio sprendimo nepriimta. Tuo metu humanitarinių mokslų daktaras Antanas Bučinskas dėsto savo poziciją šiuo klausimu.

***

Policija praneša atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams.

***

Klaipėdoje įsikūrusiame baldų salone „Senoji Baldinė” surengta meno paroda, pristatanti menininkų Zitos Doveikienės ir jos septynerių metų anūko Deimanto Doveikos kūrinius.

Birželio 16-oji

Po kelerius metus trukusio bylinėjimosi Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs antrą kartą pas jį sugrįžusią bylą dėl vadinamųjų „Klasco” palapinių, patvirtinto, jog jos yra nekilnojamojo turto objektai, pastatyti be privalomo projekto ir statybos leidimo, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Nuo šio penktadienio, birželio 16-osios, du vandens autobusai pagaliau pradeda kursuoti Dangės upe maršrutu senamiestis – Tauralaukio tiltas. Pasak Klaipėdos savivaldybės, tai yra pirmasis Lietuvoje ekologiškas, reguliarus vidaus vandenų maršrutas.

***

Policija praneša sulaikiusi 27 kartus jau teistą vyrą, kuris per nepilną mėnesį Klaipėdoje galėjo įvykdyti 10 vagysčių. Tuo metu Klaipėdos apygardos prokuratūra pranešė teismui perdavusi baudžiamąją bylą dėl pernai namuose nušauto klaipėdiečio. Kaltinimai dėl nužudymo ir neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis pareikšti 44-erių nužudytojo sutuoktinei.

***

Klaipėdos valstybinės kolegijos taryba slaptu balsavimu išrinko naują šios įstaigos direktorių. Ateinančius penkerius metus šiai aukštajai mokyklai vadovaus dr. Remigijus Kinderis, iki šiol ėjęs kolegijos direktoriaus pavaduotojo strateginei plėtrai pareigas bei dėstęs Verslo fakulteto studentams.

***

„Tai tik du pavyzdžiai, kokius gražius ir naudingus dalykus galima sukurti, svarbu, kad klaipėdiečiai turėtų idėjų ir įdėtų pastangų pristatyti jas. Naudodamasis proga kviečiu gyventojus generuoti naujas idėjas, kurios pagerintų jų gyvenamąją aplinką, nes dar šį rudenį planuojama pakviesti miestiečius siūlyti naujas idėjas dalyvaujamajam biudžetui“, – apie įgyvendintas gyventojų idėjas savivaldybės pranešime cituojamas Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Birželio 17-oji

1923-ųjų sausio 25-26 dienų dokumentai, dabar saugomi Lietuvos centriniame valstybės archyve, byloja, kad aktyvių mažlietvių ir Kauno laukė sunki diplomatinė kova dėl Klaipėdos likimo. Šiuose dokumentuose yra užfiksuoti ir buitiniai dalykai, dėl kurių pirmajam Lietuvos prezidentui Antanui Smetonai, Vyriausybės deleguotam į Klaipėdą su specialia misija, buvo „suirzę nervai”, rašoma portalo projekto publikacijoje.

***

Penktadienio pavakare ant Taikos pr. esančio prekybos centro stogo rastas žuvusio 26 metų vaikino kūnas su daugybiniais sužalojimais. Įtariama, kad vyras iškrito iš namo bendro balkono ir mirtinai susižalojo.

Birželio 18-oji

„Klaipėda man patiko, čia nepajutau didelio skirtumo nuo Nikolajevo. Ten jūra ir čia jūra. Ten kalbama rusiškai ir čia taip pat. Tiesa, čia gerokai šalčiau”, – kalbėjo 27 metų ukrainietė Irina Chodan, kartu su 5-mete dukrele Katerina jau metu laiko gyvenanti Klaipėdoje.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša 37 mėnesiams perkanti robotizacijos paslaugas, už kurias yra pasirengusi mokėti 55 tūkst. eurų.

***

Sekmadienio popietę „Šimtmečio vėliavų žygio“ dalyviai Klaipėdoje, teatro aikštėje, baigė savo kelionę, trukusią tris dienas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

18-oji metų savaitė

Balandžio 29-oji „Atviros Klaipėdos” rėmėjams skirtoje „Contribee” platformoje rašoma apie Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjamą baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai nemokėjus ...
2024-05-05
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This