46-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Lapkričio 13-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo apie pokyčius Giruliuose – nugriautą prieškario buvusio pedagoginio instituto merginų bendrabutį bei bendrovės „Eligus“ planus atgaivinti buvusią Luizės sanatoriją.

***

Policija pranešė, kad sekmadienio vakarą Klaipėdoje, viename Strėvos gatvės bute rastas nužudytas 54 metų vyras. Girtas (3,01 prom.) 59-erių įtariamasis uždarytas į areštinę.

***

Nors per metus Igorio Udovickio valdomos UAB „Ferteksos transportas“ šalia Skulptūrų parko esančių teniso kortų būklė nepasikeitė, Klaipėdos meras siūlo įmonę paremti tokia pačia suma, kaip ir pernai – 1648,12 Eur, informuoja „Atvira Klaipėda”. Taip pat rašoma, jog Arvydas Vaitkus patvirtino kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupės nuostatus. Šioje 16 narių grupėje daugumą turės mero skirti politikai, valdininkai ir kiti asmenys.

***

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmuose priimtas nuosprendis baudžiamojoje byloje, kurioje jaunas vyras pripažintas kaltu dėl didelio kiekio kanapių auginimo, tačiau nuo baudžiamosios atsakomybės ateistas.

***

Nors Rasa Paukšto Klaipėdos vaikus kulkinio šaudymo (pneumatika) moko jau devynerius metus, iš savivaldybės jos auklėtiniai nesulaukia pagalbos.

Lapkričio 14-oji

„Atvira Klaipėda” rašo, jog statybų inspekcijai kartu su antstole ir antrą kartą nepavyko pasiekti, kad uostamiestyje įsikūrusio pranciškonų vienuolyno vadovas brolis Benediktas gautų baudą už pažeidžiant procedūras įrengtus teniso kortus.

***

Klaipėdos savivaldybė po neskelbiamos apklausos procedūrų pasirašė nulio vertės sutartį su UADBB „Rizikos cesija” dėl darbuotojų neprivalomojo sveikatos draudimo tarpininkavimo paslaugos. Ši paslauga nemokamai bus teikiama trejus metus. Tuo metu Klaipėdos miesto tarybai pirmą kartą pasipriešinus mero Arvydo Vaitkaus teikimui ir praėjusį mėnesį atmetus jo siūlymą steigti dar vieną lošimų organizavimo vietą, sprendimo projektas teikiamas iš naujo, tačiau jau priešingas – siūloma nepritarti tokiam verslininkų norui.

***

Nors Klaipėdos savivaldybė dar rugsėjį neigė, kad yra vis dar nepanaudojusi apie 60 milijonų eurų biudžete įvairiems projektams numatytų lėšų, jos paskelbta šių metų III ketvirčio išlaidų vykdymo ataskaita byloja, kad lėšų likutis biudžete siekia 68,385 mln. eurų.

***

Pasieniečiai praneša sulaikę su suklastotu norvegišku vairuotojo pažymėjimu iš Švedijos keltu atplaukusį lietuvį.

***

Klaipėdietė Seimo narė Ligita Girskienė antradienį pranešė, jog Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus dar vienu savo patarėju pasirinko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Klaipėdos skyriaus narį Mantą Maciką.

Lapkričio 15-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo, jog po kalbų apie galimą taiką Klaipėdos apygardos prokuratūros inicijuotoje byloje dėl šimtatūkstantinės uostamiesčio savivaldybės paramos krepšinio klubui „Neptūnas”, procesas pasisuko netikėta linkme.

***

Maljorkoje vykusiame „Mallorca dance festival 2023“ festivalyje W SDF (World Dance Sporto Federation) komandų choreografijų kategorijoje Lietuvai atstovavusios Klaipėdos universiteto šokėjų komandos „Danė“ bei kretingiškių senjorių šokėjų komanda „Danė-Pozityvas“ iškovojo pirmąsias vietas ir sulaukė gausybės plojimų.

***

Klaipėdos meras miesto tarybai siūlo keisti iki šio galiojusią mokesčių lengvatų taikymo tvarką reprezentacinių Klaipėdos sporto komandų rėmėjams.

***

Nors iš 126 šiemet Klaipėdoje patikrintų socialinių būstų nustatyti vos trys pažeidimai, savivaldybė užsimojo griežtinti būsto nuomos sutarties sąlygas: trečiadienį miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai sprendimo projektui keisti kai kuriuos sutarties punktus pritarė.

***

Ir Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas konstatavo, kad negali niekuo padėti Klaipėdos universitetui ir Alytaus kolegijai, norėjusiems susisieti savo likimus, bet nesulaukusiems Vyriausybės pritarimo.

Lapkričio 16-oji

„Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai pirmos instancijos teisme nepavyko nusikratyti didžiulės baudos, kurią jai skyrė Centrinė projektų valdymo agentūra už pažeidimus, padarytus vykdant molų rekonstrukcijos projektą. Tuo metu Klaipėdos apygardos teismas paliko galioti liepą pirmos instancijos teismo priimtą sprendimą, kuriuo buvo pripažinta, jog yra užtektinai įrodymų, kad Uosto direkcija ir dar dvi įmonės – „Arbora LT“ bei „City Service Cleaning“ – yra atsakingos už tai, kad sklype Strėvos g. 4 dar 2020-aisiais be leidimo buvo iškirsti 33 saugotini medžiai.

***

Klaipėdos miesto tarybai siūloma pritarti parengtam sprendimo projektui, kuriuo norima padidinti sporto įstaigų teikiamų paslaugų kainas. Be to, Klaipėdos meras pateikė tarybai sprendimo projektą, kuriuo siūloma perduoti 562 500 eurų savivaldybės, kaip akcininkės, įnašą UAB „Klaipėdos paslaugos“ didinant šios bendrovės įstatinį kapitalą.

***

Kėdainiuose vykusiose šalies moksleivių kiokušin karatė taurės varžybose Klaipėdos karate kiokušin „Shodan“ mokyklos auklėtiniai iškovojo 30 aukso, 27 sidabro ir 39 bronzos medalius ir užėmė pirmąją vietą komandinėje įskaitoje.

Lapkričio 17-oji

1525 m. Vokiečių ordino didysis magistras Albrechtas pasiskelbė pasauliečiu hercogu, iš Prūsijos išvarė Vokiečių ordiną, perėmė jo valdas ir liepė sekti Liuterio mokymu. Istorikai pasakoja, kad reformacijai Klaipėdoje iš pradžių buvo priešintasi. Apie tai pasakojama trečiojoje šiais metais projekto „Istorinės Klaipėdos pėdos“ laidoje.

***

Ketvirtadienį visuomenei buvo pristatyti dviračių tako, vedančio šalia Herkaus Manto g. viaduko, projektiniai pasiūlymai, kuriais patys dviratininkai nesusidomėjo.

***

Klaipėdos savivaldybė paskelbė jau trečią šiemet rangovų paiešką Atgimimo aikštės rekonstrukcijai, įrengiant po ja požeminį garažą. Prie viešojo pirkimo dokumentų šįkart pridėtas net 171 paaiškinimas ir pateikdami atsakymai į ankstesnėse pirkimo procedūrose pateiktus klausimus. Tuo metu Klaipėdos miesto tarybai siūloma patvirtinti, kad apleistu ar neprižiūrimu nekilnojamuoju turi būtų laikomi tik du objektai. Jame nėra nei padegėlio buvusio „Baltijos” kino teatro, nei nebaigtos statyti „Klasco” dabar valdomos valčių prieplaukos Kairių gatvėje, nei daugelio kitų, klaipėdiečiams ir miesto svečiams akis badančių pastatų „vaiduoklių” .

***

Klaipėdos dramos teatro atstovė kalbina aktorių gretas pasipildžiusį Džiugą Grinį, dar metų pradžioje debiutavusį Jokūbo Brazio režisuotame spektaklyje „Storas sąsiuvinis“.

***

Penktadienį Klaipėdos teatro aikštėje pradėti parengiamieji ledo čiuožyklos darbai.

Lapkričio 18-oji

Apie tai, kaip šiuolaikinei moteriai išlikti sveikai, kaip sugebėti išlaikyti balansą tarp šeimos ir karjeros, radikaliai pakeisti gyvenimą bei kuo smagūs vėlyvos motinystės džiaugsmai ir kt. – pokalbyje su trenere Marina.

***

Klaipėdos uosto pietinių vartų komplekso statybos techninio projekto parengimo ir statinio projekto vykdymo priežiūros paslaugos pabrango 22,5 tūkst. eurų bei pasikeitė projektavimo terminai.

***

Klaipėdoje 25 metų tėvas šeštadienį pro daugiabučio namo langą išmetė penkių mėnesių kūdikį. Kūdikis paguldytas ir gydomas ligoninėje. Pirminiais duomenimis, kūdikis buvo išmestas pro pirmojo aukšto langą.

Lapkričio 19-oji

Po slaptos, sėkmingai 1923-iųjų sausio 15-ąją pasibaigusios Lietuvos karinės operacijos įtampa ir nežinia Klaipėdos krašte tęsėsi daugiau nei mėnesį. Tik vasario 16-ąją Ambasadorių konferencija nusprendė perduoti kraštą Lietuvai su tam tikromis sąlygomis: apie šias istorines dienas pasakojama dar viename pagal Lietuvos centriniame valstybės archyve saugomus 1923-iųjų vasario dokumentus rašinyje.

***

Klaipėdos miesto poliklinikai perduodamos Socialinės paramos centro ir Visuomenės sveikatos centro patalpos – toks sprendimo projektas teikiamas svarstyti uostamiesčio savivaldybės tarybai. Kur formaliai be patalpų likusios bus iškeliamos šios dvi įstaigos, sprendimo projekte nerašoma.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This