13-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Kovo 27-oji

Antrai kadencijai teisės vadovauti „Klaipėdos energijai” negavęs Antanas Katinas Klaipėdos apylinkės teismui apskundė ne tik tokį įmonės valdybos sprendimą – jis tam pačiam teismui pateikė ir dar vieną ieškinį prieš šią įmonę, rašo portalo žurnalistas.

***

„Klaipėdos energijai” paskelbus apie išnuomojamas sandėliavimo patalpas, esančias įmonės teritorijoje Dangės g. 8A, kurioje norima įvykdyti konversiją, kilo įtarimų, kad būsimas nuomininkas jau žinomas, mat skelbime apie nuomą nurodoma, jog dokumentus pretendentai turi pateikti per 4 darbo dienas.

***

Klaipėdos kultūros centro Žvejų rūmų mišrus choras „Cantare“ iš daugiau nei 100 chorų Lietuvos suaugusiųjų chorų konkurso I etape užėmė II vietą ir kartu su 15-lika didžiausią balų skaičių surinkusiais kolektyvais yra kviečiamas į II turą, kuris vyks Vilniuje gegužės mėn.  

***

Prieš 20 metų, 2003-iųjų kovo 27 dieną, Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sprendimu įsteigta VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“.

Kovo 28-oji

Išrinktasis miesto meras Arvydas Vaitkus tarp įtemptos savo darbotvarkės surado laiko atsakyti į „Atviros Klaipėdos” klausimus apie rinkiminių pažadų vykdymą bei išdėstė požiūrį į kai kuriuos išskirtinius miesto objektus.

***

Klaipėdos savivaldybė pasirašė dar du papildomus susitarimus dėl vaikų darželio-lopšelio „Svirpliukas“ rekonstrukcijos, kurią žadama baigti iki šių metų pabaigos.

***

„Atviros Klaipėdos” paklaustas, kiek kainuos baigiamas tiesti medinis takas per kopas nuo Melnragės iki Girulių, „Klaipėdos paplūdimių” vadovas Olgas Mariničius juokaudamas atsakė: „Pinigų visada yra, tik reikia žinoti, kur jie guli.”

***

Antradienį Vilniaus rotušėje surengtų tradicinių Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų apdovanojimų ceremonijos metu buvo apdovanoti ir du Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariai: už eksporto rezultatus „Eksporto prizas 2022“ įteiktas laivų krovos bendrovei „Klaipėdos Smeltė“, o II laipsnio (Sidabro) Darbo žvaigžde apdovanotas Gintautas Šiaškus – UAB „Klaipėdos transekspedicija“ vadovas ir savininkas.

Kovo 29-oji

Klaipėdos apygardos teisme jau ketvirtus metus nagrinėjamoje civilinėje byloje, kurioje uostamiesčio savivaldybė už defektų šalinimą bando prisiteisti daugiau nei milijoną eurų iš naująjį baseiną stačiusio rangovo, vėl teko daryti pertrauką dėl pateiktų naujų prašymų, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Į šią savaitę Floridos valstijos rytuose vykstančią pasaulinę kruizinės laivybos parodą „Seatrade Cruise Global“ išvyko Uosto direkcijos, Klaipėdos turizmo ir informacijos centro bei uostamiestyje veikiančių turizmo įmonių atstovai.

***

„Neatsakė tiesiai išrinktasis meras ir ar imsis veiksmų iš kaltųjų išieškoti neva patirtus nuostolius dėl naujosios mokyklos statybos Senvagės gatvėje. Tik papūtė dulkes į laisvąjį pasaulį apie kažkokią gatvę į privatų sklypą ir uždavė porą retorinių klausimų. Bravo! Puikus vyniotinis”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistas.

***

Klaipėdos dramos teatro atstovė kalbina aktorę Eglę Jackaitę.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas pasižvalgė, kaip vyksta atnaujinimo darbai senamiestyje.

***

Nors pirmos instancijos teismas išteisino palangiškę Gintarę Albrechtienę dėl smurto prieš buvusią žurnalistę, klaipėdietę Rasą Pangonienę, teismų karuselė tęsis toliau, mat nukentėjusioji minėtą nuosprendį apskundė, informuoja „Atvira Klaipėda”.

Kovo 30-oji

Su „Atvira Klaipėda” susisiekęs vienas iš uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energija” generalinio direktoriaus atrankoje panorusių dalyvauti pretendentų pasidalino savo įžvalgomis, kodėl šis konkursas jam kelia įtarimų.

***

Išžagino, po to nužudė, o kūną, įdėjęs į krepšį, dviračiu nuvežė į mišką ir užkasė: tokią siaubo filmą primenčią bylą Klaipėdos apygardos prokuratūra perdavė nagrinėti teismui.

***

Klaipėdos savivaldybė pasirašė sutartį dėl viešojo tualeto Dangės krantinėje projektavimo bei žada pastatyti konteinerinį viešąjį tualetą Mogiliovo gatvėje.

***

Klaipėdos miesto Eismo saugumo komisija ketvirtadienį pritarė Danės ir Artojo gatvių ruožų rekonstravimo ir dviračio tako, nuo Danės iki Liepų gatvės, įrengimo projektui.

***

Mindaugas Milinis pasidomėjo, kas sudaro Remigijaus Žemaitaičio į miesto tarybą atvestą komandą.

Kovo 31-oji

Kodėl dėl galbūt muitininkų žioplumo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas prieš du Latvijos gyventojus, pasibaigęs išteisinamuoju nuosprendžiu, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas penktadienį išnagrinėjo civilinę bylą pagal „Grigeo Klaipėda“ kasacinį skundą dėl prašymo priteisti solidariai iš AB „ChemTrade LT“ ir Airijoje registruotos bendrovė „Sago Industries Limited“ 1 424 516 Eur nuostolių atlyginimo dėl esą pristatyto ne tapijokos, o pigesnio kviečių krakmolo ir ieškinį atmetė. O Klaipėdos apylinkės teismas atmetė „Lietuvos draudimo“ ieškinį dėl turtinės žalos atlyginimo.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija paskelbė Naujojo Sodo gatvės tęsinio, nuo Naujosios Uosto gatvės iki būsimo savo naujojo administracinio pastato, tiesimo projektavimo užduotį – techninių specifikacijų projektą.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija praneša pasirašiusi sutartį su bangolaužių rekonstrukcijos darbų konkursą laimėjusia Latvijos įmone „LNK Industries“, kuri įrengs dalį povandeninės sienutės pietiniame bangolaužyje.

Balandžio 1-oji

Balandį, kuris paprastai būna paskutinis šildymo sezono mėnuo, Klaipėdoje fiksuojama išskirtinė situacija tarp visų šalies didmiesčių: tik uostamiestyje šį mėnesį už šilumą reikės mokėti daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Torunėje vykstančiame IX pasaulio meistrų uždarų patalpų čempionate Klaipėdos lengvosios atletikos veteranų sporto klubo „Ąžuolas“ narys Vytautas Zaniauskas antrą kartą tapo pasaulio čempionu. Tuo metu Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkės, rezultatu 72:77 pralaimėjusios Vilniaus „Kibirkščiai“, kovos tik dėl Baltijos lygos bronzos.

Balandžio 2-oji

„Pirmomis dienomis aš taip veržiausi į tėvynę! Norėjau užsirašyti į frontą, bet mane sulaikė draugai. Sako, kur tu, 50-metis, važiuosi? Mano bendraamžių į frontą nelabai ima, o atvažiavęs į Ukrainą nebegalėčiau išvažiuoti. Kol kas savo šaliai labiau galiu padėti, būdamas čia, ne tik rinkdamas pinigus už parduotus paveikslus, bet ir kaip savo šalies atstovas” – kalbėjo nuo 2011-ųjų Klaipėdoje gyvenantis ukrainietis dailininkas Sergejus Lysyj.

***

„Atvira Klaipėda” informavo, kad Klaipėdos miesto savivaldybei niekaip nepavyksta tinkamai užbaigti dar 2001 metais pradėtos savivaldybės administracijos pastato rekonstrukcijos – prieš 22 metus sudarytas sutartis dėl administracijos pastato, esančio Liepų g.11, statybos užbaigimo procedūros paslaugos suteikimo sustabdyta.

***

Balandžio 2-4 d. Klaipėdos uoste su draugišku vizitu vieši Jungtinės Karalystės Karališkojo karinio laivyno patrulinis laivas HMS „Mersey”.

***

„Betsafe-Baltijos lygos“ mažajame finale kovoje dėl bronzos sekmadienį nesėkmę patyrė Klaipėdos „Neptūnas“ – Birštone vykstančiame turnyre klaipėdietės 62:71 nusileido Rygos Stradinio universiteto krepšininkėms ir liko ketvirtos.

***

Klaipėdos futbolo klubas „Neptūnas”, sekmadienį Šiauliuose visų rungtynių metu kūrė progas, bet įvarčiais jų taip ir nepavertė, tad su vietos „Šiaulių B” komanda išsiskyrė taikiai 1:1 (1:0).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This