32-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugpjūčio 7-oji

Dėl „Klaipėdos energija“ dirbtuvėse suremontuoto jos valdybos nario, Savivaldybės administracijos tarnautojo Arūno Smagurio sūnaus automobilio savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas skyrė A. Smaguriui papeikimą, rašo portalo žurnalistas.

***

„Tad labai džiaugiuosi, jog paslaugūs ir nuolat besišypsantys graikai dar nėra praradę sveiko proto bei žino, jog nereikia suaugusiam žmogui kas kelias minutes baksnoti, primenant, kaip jam reiktų elgtis, žino, kas yra ramus, iš garsiakalbių juokingais pamokymais netrikdomas poilsis”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistė.

***

Dėl sekmadienį Klaipėdos gatves užtvindžiusios liūties padarinių pirmadienio rytą Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus sukvietė skubų bendrovės „Klaipėdos vanduo“ bei savivaldybės specialistų pasitarimą, kuriame identifikuotos pagrindinės problemos ir galimi sprendimo būdai.

***

Klaipėdos konteinerių terminalas praneša į naują LED terminalo teritorijos apšvietimą investavęs apie 800 tūkst. eurų.

Rugpjūčio 8-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas domėjosi, ar gali Skulptūrų parko rekonstrukcijos metu panaikinta joje buvusi krepšinio aikštelė vėl čia atsirasti.

***

Antradienį Klaipėdos apygardos teismas paskelbė, jog piktnaudžiavimu kaltinta buvusi Klaipėdos rajono savivaldybės bibliotekos vadovė Indra Tamašauskienė yra nekalta, ir ją išteisino.

***

Policija praneša, jog pirmadienį apie 19.10 val. Klaipėdoje per balkono langą iššoko ir susižalojo neprižiūrima 8 metų mergaitė, kuri paguldyta į ligoninę.

Rugpjūčio 9-oji

Klaipėdos uostas dabartinės centrinės valdžios yra nukreiptas plėstis tik pietų kryptimi. Pasirodo, tokia idėja yra gana sena – apie galimą naują uostą Kiaulės nugaroje, išvystytą „iki paties miesto pietinio pakraščio“, buvo skelbiama lygiai prieš 60 metų. Šios sukakties proga „Atvira Klaipėda“ ciklo „Urbanistiniai jubiliejai“ rašinyje pasakoja apie uosto judėjimą į pietus ir jo ateities planus šioje marių dalyje.

***

Klaipėdos universitetas praneša, jog Australijoje gyvenanti Jūratė Johanna Reisgys universitetui perdavė savo tėvų – Teresės Daukaitės-Reisgienės ir Jurgio Reisgio palikto archyvo dalį, kurioje sukaupta daugybė išeivijos spaudos straipsnių apie Lietuvą.

***

„Šioje teritorijoje yra daug reglamentų – ir paveldosaugos (senosios vilos, išsidėsčiusios palei krantą), ir Kuršių nerijos nacionalinio parko, kuris veikia pagal Seimo patvirtintą nacionalinio Kuršių nerijos parko tvarkymo planą, taip pat yra miškų urėdija. Miesto siekis yra paversti šį ruožą gyvybingu, kad kuo mažiau būtų transporto, klimatui neutralus kelias, tačiau siekiama, kad būtų teikiamos paslaugos, apšvietimas, kad žmones trauktų ši vieta. Vis dėlto aplink tiek daug reglamentavimų, kad be centrinės valdžios palaikymo atgaivinti Smiltynę be galo sudėtinga ar net visai neįmanoma. Viliuosi, kad su ministro palaikymu įveiksime biurokratinius trikdžius“, – savivaldybės pranešime spaudai planais dalijosi miesto meras Arvydas Vaitkus.

Rugpjūčio 10-oji

Liepos viduryje iškilmingai atšventusi dviračių tako nuo Smiltynės link Juodkrantės rekonstrukcijos pabaigtuves, Lietuvos automobilių kelių direkcija paskelbė viešojo pirkimo konkursą dėl dar beveik 16 km ilgio šios trasos tiesimo pro Juodkrantę link Nidos iki Pervalkos, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Portalo žurnalistė domėjosi, kodėl Vaiko teisių specialistai vangiai reaguoja į klaipėdietės pranešimą apie neaišku kam paramą prie parduotuvių renkančiais nepilnametes.

***

Klaipėdos jūrų uostas ruošiasi būti pagrindine platforma vėjo jėgainių gamybos pramonei bei jų priežiūros baze. Klaipėdos uosto pietinėje dalyje, buvusioje Tarptautinėje jūrų perkėloje, jau vyksta paruošiamieji darbai – griaunami pastatai ir rengiamasi naujos veiklos etapui.

***

Ketvirtadienį Klaipėdoje, Žvejybos uosto rajone, atidaryta nauja „Rimi” parduotuvė.

Rugpjūčio 11-oji

Antrojoje laidoje „Laiškai iš jūros. 100 jūrinių akimirkų“ pasakojama apie tai, kodėl buvęs Klaipėdos dramos teatro aktorius Donatas Švirėnas aktorystę iškeitė į laivo stiuardo profesiją.

***

Penktadienį rytą baigiamą rekonstruoti darželį – lopšelį „Svirpliukas“ su komanda aplankęs Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus pripažino, jog darbų kokybė palieka gerą įspūdį. Tokios pat nuomonės laikosi ir šalia Skulptūrų parko esančios įstaigos direktorė Audronė Šiliauskienė.

***

Klaipėdos dramos teatro atstovė kalbina spektaklį pagal Bernard-Marie Koltes pjesę „Vakarų krantinė“ kuriantį režisierių Adomą Jušką. Spektaklio premjera numatyta rugsėjo pradžioje.

***

Klaipėdos universitetas praneša, jog jo Jūros tyrimų instituto (KU JTI) mokslininkų grupė jau sėkmingai atvyko į Svalbardo salyną (Norvegija) ir rengiasi pradėti darbus drauge su įvairiataute Lenkijos mokslininkų ir studentų komanda.

***

Tarptautinės investicinės VMG grupės baldų gamybos sektorių Lietuvoje ir Lenkijoje valdanti UAB Vakarų medienos grupė praneša įregistravusi naują pavadinimą ir dabar vadinsis UAB „VMG Wood Invest“.

Rugpjūčio 12-oji

Šeštadienį ir sekmadienį Klaipėdos uoste pirmą kartą vyko išskirtinis renginys – F2 vandens formulių pasaulio čempionatas, kuris penktadienio vakare buvo pristatytas surengtoje spaudos konferencijoje.

Mykolo Lučkos nuotr.

***

Klaipėdos savivaldybė pasirašė dvi sutartis dėl kompleksiškai atnaujinto Rumpiškės kvartalo stebėjimo sistemos bei bevielio interneto ryšio įjungimo į bendrą uostamiesčio nuotolinį stebėsenos tinklą.

***

Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje dailininkė ir novelistė Eitvydė Pranevičienė pristatydama savo novelių rinkinį „Tango tyloje“ pabrėžė, kad visos jos trys parašytos knygos yra labiau skirta moterims – moters meilei, moters išgyvenimams, moters likimui. Pristatyme dalyvavo ir „Atviros Klaipėdos” praktikantė Teresė.

***

Pirmą kartą Klaipėdoje, Jono kalnelio saloje, šį šeštadienį vykusios nestandartinio formato bėgimo varžybos „Bastionų taurė 2023“ sutraukė dalyvius iš įvairių Lietuvos kampelių. Suaugusieji bėgo 1400 m (2 ratus aplink bastionų įtvirtinimus), o jaunimas iki 16 metų – 700 m (1 ratą).

***

Klaipėdoje penktadienio vakarą vykusioje Carlo Orffo sceninės kantatos „Carmina Burana“ premjeroje apsilankė ir šalies prezidentas Gitanas Nausėda su žmona Diana.

Rugpjūčio 13-oji

Klaipėdos valdžią kamuojančios chroniškos bėdos yra linkusios kartotis, nesvarbu, kokia yra santvarka. Prieš keletą dienų dabartinis miesto meras Arvydas Vaitkus viešai skundėsi apie dar vieną nedėkingą palikimą – nežinoma, kokia yra net pusės Klaipėdos lietaus nuotekos tinklų būklė. O beveik prieš 53-ejus metus tuometinė miesto valdžia konstatavo, jog tokie tinklai nebuvo nei valomi, nei remontuojami. Apie šiuos ir kitus to meto faktus, užfiksuotus dabar Klaipėdos regioniniame valstybės archyve saugomuose dokumentuose, pasakojama dar vienoje ciklo „Ką pasakoja archyvas” dalyje.

***

Policija pranešė, kad naktį į sekmadienį, apie pusę ketvirtos, Šventojoje, Ošupio take esančioje statybvietėje, rastas mirusio 51-erių metų vyro kūnas. Pirminiais duomenimis, jis savo namo kieme persisvėrė per tvorą ir nukrito į apačioje esančią statybvietę. „Atviros Klaipėdos“ duomenimis, žuvusysis yra žinomas politikas, verslininkas Vaidas Šimaitis. 

***

Policija pranešė šeštadienį Karklės festivalyje užfiksavusi septynis, kaip įtariama, narkotinių medžiagų savo reikmėms laikymo atvejus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

18-oji metų savaitė

Balandžio 29-oji „Atviros Klaipėdos” rėmėjams skirtoje „Contribee” platformoje rašoma apie Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjamą baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai nemokėjus ...
2024-05-05
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This