27-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Liepos 3-oji

Pirmos instancijos teismas atmetė Kretingos vicemerės Vilijos Venckutės-Palaitienės skundą, kuriuo ji prašė iš savo buvusios darbovietės – Klaipėdos savivaldybės administracijos – priteisti beveik 15 tūkst. eurų turtinės žalos bei sumokėti už beveik 6 tūkst. eurų socialinio draudimo įmokų, rašo portalo žurnalistas.

***

Ievos Simonaitytės biblioteka praneša atidaranti lauko skaityklą Sąjūdžio parke.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad Klaipėdos savivaldybė perka eismo reguliavimo priemonių priežiūros ir remonto paslaugas, tarp kurių, be kita ko, numatyta „plauti ir valyti eismo reguliavimo priemones, užtikrinant jų matomumą”.

Liepos 4-oji

Nuo praėjusių metų kovo uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energija“ nebenaudojamose administracinėse patalpose, esančiose Danės gatvėje, nemokamai gyvenančios ukrainietės moterys ir jų vaikai – iš viso 12 asmenų – nuo šiol turės mokėti komunalinius mokesčius. Taip pat bendrovės išplatintame pranešime teigiama, jog šiems įnamiams bus siekiama surasti geresnes patalas, nes dabartinės patenka į konversijos zoną ir jų ateitis nėra aiški.

***

1923-ųjų Klaipėdos sukilimo operacijos vado Jono Budrio-Polovinsko ir jo žmonos Reginos palaikų pargabenimo iš JAV iniciatyva artėja finišo link. Vyriausybės sudarytai laidojimo komisijai dirbant savo darbus, svarstymui jau teikiamas ir perlaidojimui reikalingas Klaipėdos miesto tarybos sprendimo projektas, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

„Atviros Klaipėdos” šaltiniui pranešus, jog naujajai miesto valdžiai sustabdžius su Europos Sąjungos fondų parama pradėtą Giruliuose esančių sutrikusio vystymosi kūdikių namų rekonstrukciją gali dingti europiniai pinigai, Klaipėdos vicemerė Vaida Raugelė tvirtina, jog taip neatsitiks.

***

Nors Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ne vieną kartą sakė, jog mano, kad neverta koncesijos būdu buvusioje II vandenvietėje, Paryžiaus komunos gatvėje, statyti sporto ir laisvalaikio kompleksą, jis miesto Tarybai pateikė projektą dėl tokios sutarties vykdymo naujomis sąlygomis.

***

Klaipėdos savivaldybė pasirašė sutartį su UAB „Gerbūvio sprendimų centras” dėl Šiaurės prospekto atkarpos remonto darbų, kurių metu turi būti sutvarkyti ir stabilizuoti čia esantys šlaitai. Sutarties kaina – 462 tūkst. eurų.

Liepos 5-oji

Klaipėdos apygardos teismas priėmė sprendimą apeliacine tvarka išnagrinėtoje, daugiau nei porą metų vykusioje civilinėje byloje dėl vamzdyno, kuriuo į marias tekėjo neišvalytos „Grigeo Klaipėda” nuotekos, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė kalbina teatro vyriausiąjį chormeisterį, dirigentą, kompozitorių Vladimirą Konstantinovą, kuriam patikėta misija parašyti operos „Klaipėda“ pradžią, pabaigą ir antrąjį veiksmą.

***

Klaipėdos miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas trečiadienį aiškinosi praėjusių metų gruodį didelio snygio Klaipėdoje sukelto chaoso, kurio savivaldybė nesugebėjo suvaldyti, priežastis.

***

Trečiadienį Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje buvo atidengta atminimo lenta jūrų kapitonui Sigitui Šileriui, žyminti jo vardu pavadintą salę.

Liepos 6-oji

„Man, kaip emigrantei, dviejų vaikų mamai, norisi išlaikyti savo nacionalinę kultūrą ir ją perduoti savo vaikams. Klaipėdoje tokių šeimų yra nemažai, pastaruoju metu rusakalbių emigrantų Lietuvoje skaičius gerokai išaugo, yra šeimų, kurių jau kelios kartos, gyvenančios Klaipėdoje, kalba rusiškai. Tuo metu renginių rusų kalba vaikams skaičius yra labai ribotas. Mieste daug talentingų vaikų, tarp kurių tėvų yra menininkų, visi kartu galime sukurti turtingą kultūrinę terpę savo vaikams”, – kalba scenografė dailininkė Kristina Voicechovska, kartu su režisieriumi vyru Tadu Montrimu gyvenanti Klaipėdoje.

***

Pasak „Atviros Klaipėdos” žurnalisto, pačiame miesto centre stūksantis apleistas buvusios Senosios perkėlos pastatas bei jos teritorija nerūpi nei miesto valdžiai, nei savininkams.

***

Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos proga Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje pristatyta XIII a. kuršių kario rekonstrukcija.

Liepos 7-oji

Pirmos instancijos teismas paliko galioti Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos sprendimą, kuriuo dienraščius „Klaipėda” ir „Kauno diena” leidžiančiai bendrovei „Diena Media News” buvo skirta beveik 57 tūkst. eurų bauda, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas neribotam laikui sustabdė Smiltynės miško parko takų projekto parengimo ir projekto vykdymo priežiūros paslaugų sutartį.

***

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį kartu su Lenkijos Respublikos prezidentu Andžejumi Duda Klaipėdoje stebėjo dalį tarptautinių NATO sąjungininkų specialiųjų operacijų pajėgų (SOP) pratybų „STRONG & UNITED 2023” – Lietuvos ir Lenkijos SOP karinių vienetų greito reagavimo ir kovinės parengties suderintus karinius veiksmus.

Liepos 8-oji

„Atvira Klaipėda” savo cikle, rengiamame pagal Lietuvos centriniame valstybės archyve šiuo metu saugomus dokumentus, pasakoja apie Lietuvos prezidento Antano Smetonos, 1923 metais Vyriausybės deleguotam į Klaipėdą su specialia misija, nesusipratimus su Ypatingąja komisija, atsiųsta į Klaipėdą tvarkyti Antantės reikalų.

***

Pirmieji Klaipėdos Sąjūdžio nariai šią savaitę paminėjo šios organizacijos 35-ąsias įsiteigimo metines, susirinkę prie senamiestyje Vytauto Karčiausko iniciatyva pasodinto ąžuolo.

***

„O rusai palaužti jau gerokai iki karo pradžios. O gal, greičiausiai, niekada ir nebuvo tvirtai susiformavę kaip nacija, kuriai svarbi jos pačios ateitis, o ne tupas užkompleksuotas noras įrodyti visiems, kad jie kažkuo didūs ir išskirtiniai.”, – nuomonių rubrikoje rašo Rasa Karaliūtė.

***

Laivų eismo tarnybos radiolokacinės kontrolės sistemos bokštas Kuršių nerijoje, Smiltynės g., iškils per 250 dienų. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai jis kainuos 1 mln. 688 tūkst. eurų.

Liepos 9-oji

„Daugelis tėvų galvoja, jog kai vaikas išmoksta skaityti, jų misija šioje srityje baigta. Taip mąstyti neteisinga. Savarankiškas skaitymas ir tėvų skaitymas vaikams, pavyzdžiui, prieš miegą – paraleliniai procesai. Vaikas pamilsta knygas, kai jos natūraliai įsilieja į jo gyvenimą. Todėl nenustokite skaityti garsiai savo vaikams, juoba kad tai sukuria ir emocinį ryšį su vaiku”, – sako Valerija, prieš 10 metų atvykusi į Klaipėdą, kur įkūrė rusiškų vaikiškų knygų parduotuvę.

***

Pusės kilometro šaligatvio atkarpos, uostamiestyje esančios tarp Sausio 15-osios ir Tiltų gatvių, paprastojo remonto darbus, įrengiant ir šiuolaikinius standartus atitinkantį dviračių taką, numatyta užbaigti tik kitų metų pavasarį – tai savivaldybei kainuos 462,4 tūkst. eurų.

***

Šeštadienio vakarą užsibaigus jau XXII tarptautiniam gatvės teatrų festivaliui „Šermukšnis”, šiemet savo „uogas” barsčiusiam ne tik Klaipėdoje, bet ir Palangoje, Priekulėje bei Šilutėje, jo organizatoriai, sekmadienį susirinkę refleksiniam pokalbiui, sakė besijaučiantys lyg po olimpinių žaidynių, kuriose laimėjo prizinę vietą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

18-oji metų savaitė

Balandžio 29-oji „Atviros Klaipėdos” rėmėjams skirtoje „Contribee” platformoje rašoma apie Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjamą baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai nemokėjus ...
2024-05-05
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This