42-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-10-22
Spalio 16-oji

Klaipėdos savivaldybei pasirašius jau 43 papildomą susitarimą su UAB „Versina” dėl naujos mokyklos Senvagės gatvėje statybos, jos kaštai nuo pirminės 10,9 mln. eurų kainos išaugo iki 18,9 mln. euro, o paskutinis pabrangimas siekia daugiau nei 78 tūkst. eurų. 

***

Pirmadienį prieš vidurdienį, laikantis policijos rekomendacijų, uostamiesčio mokyklose, kurios sulaukė grasinančio pobūdžio rusų kalba rašytų laiškų, vyko mokinių evakuacija.

***

Finansinių nusikaltimų ir korupcijos tyrimo tarnybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimai apgaulingai tvarkomos apskaitos ir mokesčių vengimo Klaipėdos rajone esančiame Radailių dvare.

***

Klaipėdos meras pateikė miesto tarybai sprendimo projektą, kuriuo atsisakoma ekspertinio vertinimo paslaugų, o sprendimus dėl strateginių kultūros projektų dalinio finansavimo priiminės pats meras.

***

Klaipėdos universiteto botanikos sode pirmadienį pasodintas bene žymiausio Lietuvos medžio, siejamo su ilgaamžiškumu, tvirtybe ir galybe, Stelmužės ąžuolo palikuonis, meiliai vadinamas stelmužiuku.

Spalio 17-oji

„Atvira Klaipėda” rašo, jog paaiškėjo, kad Baltijos ir Taikos pr. sankryžos projektavimo darbų sugalvojusi nebetęsti savivaldybė projektuotojams sumokėjo ne 42 tūkst. eurų, o kelis kartus daugiau – minėtoji suma buvo tik netesybos.

***

Šių metų vasarį nutraukusi sutartį dėl lopšelio-darželio „Traukinukas“ skyriaus „Boružėlė“ pastato, esančio Danės gatvėje, rekonstravimo techninio projekto parengimo Klaipėdos savivaldybė paskelbė naują konkursą dėl šios paslaugos pirkimo.

***

Teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, paskelbė nuosprendį, kuriuo sutuoktinių pora iš uostamiesčio pripažinta kalta dėl papirkimo siekiant neteisėtai gauti COVID-19 vakcinaciją patvirtinantį įrašą. Moteris taip pat pripažinta kalta disponavusi suklastotu dokumentu. Tuo metu Klaipėdos apylinkės prokurorė teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Kretingos rajone gyvenantis vyras kaltinamas turto pasisavinimu, sukčiavimu bei labai didelės vertės svetimo turto pagrobimu.

***

Klaipėdos universitetas dalinasi 23-iejų klaipėdietės Aidos Bradauskaitės, studijoms pasirinkusios mažai iki tol pažįstamą jūros mokslų sritį, istorija, kuri magistro studijas tęsia Prancūzijos uostamiesčio La Rošelės universitete.

***

Įkandin kultūros projektų finansavimo pertvarkos uostamiesčio valdžia imasi analogiškų veiksmų ir sporto srityje. Norima atsisakyti ekspertų bei viešųjų pirkimų procedūrų: tokį sprendimo projektą miesto tarybai pateikė uostamiesčio vadovas Arvydas Vaitkus.

***

Policija praneša apie antradienio ryte netoli Klaipėdos įvykusią avariją, kurioje nukentėjo dviejų sunkiasvorių transporto priemonių vairuotojai.

Spalio 18-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo apie Šilutės teisme nagrinėjamą išskirtinę baudžiamąją bylą, kurioje du Vilkyčiuose gyvenantys susipykę kaimynai Aleksejus Neurovas ir Saulius Gaučas vienas kitą kaltina smurtu.

***

„Nebesitikiu, kad meras, žadėjęs atvirą diskusiją, mane išgirs. Lieka kreiptis į Klaipėdos opoziciją: jums argumentai į ranka ir į lūpas! Gal pažadinkite iš miego oficialų opozicijos lyderį – konservatorių Ugnių Radvilą, o tai vėl, kaip per praeitą posėdį, užuot ginęs nuo naikinimo visuomenines tarybas ir komisijas, sveikins visus su Kosmonautų, oi, atsiprašau, Turizmo diena!”, – nuomonių rubrikoje rašo Nina Puteikienė.

***

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras pasirašė 13,6 mln. eurų vertės sutartį su UAB „Ecoservice” dėl mišrių komunalinių, maisto, didžiųjų, biologiškai skaidžių (žaliųjų) atliekų surinkimo Klaipėdos savivaldybės teritorijoje ir jų transportavimo į atliekų tvarkymo įrenginius paslaugų.

***

„Atvira Klaipėda” rašo, jog pirmos instancijos teismas patvirtino, kad Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš teisingai įžvelgė, jog kai kurie Klaipėdos miesto tvarkymo ir švaros taisyklių punktai pažeidžia šalies įstatymus.

***

Nepriklausomus narius į atrankos komisiją keturių didžiausių Klaipėdos miesto savivaldybės įmonių valdymo organams suformuoti atrinks du vicemerai ir viena valstybės tarnautoja: tokį potvarkį pasirašė meras Arvydas Vaitkus.

***

Trečiadienį išvažiuojantys iš miesto bei iš Kauno pusės įvažiuojantys į Klaipėdą jau galėjo naudotis naująja Baltijos pr. estakada.

Spalio 19-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, kad neteisėtai iš darbo uostamiesčio savivaldybės valdomoje VšĮ „Klaipėdos butai“ atleisto buvusio miesto tarybos nario Alvido Šimkaus ir jo buvusio darbdavio ginčas baigėsi taikiai.

***

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai praneša su įkalčiais sulaikę asmenį, kuris įtariamas neteisėtai disponavęs dideliu narkotinių medžiagų kiekiu bei šaunamuoju ginklu.

***

Vienas didžiausių elektromobilių įkrovimo tinklų Lietuvoje „Eldrive“ praneša pradedantis teikti paslaugas Klaipėdoje: Kretingos gatvėje esančiame naujų daugiabučių namų rajone atidaryta elektromobilių įkrovimo vieta, kurioje įrengtos dvi 24 kW įkrovimo stotelės.

***

Ketvirtadienį vykusiame Klaipėdos miesto savivaldybės Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų komisijos posėdyje pritarta siūlymui Liudo Giros gatvę pavadinti Ernsto Wicherto vardu. Tuo metu dėl pasiūlymo atstatyti paminklą vienam iš Klaipėdos parko įkūrėjų Johanui Riechertui jokio sprendimo nepriimta, bet pačiai idėjai irgi pritarta.

***

Bendrovė „Klaipėdos nafta“ skelbia keičianti savo juridinį pavadinimą į „KN Energies“.

***

Ketvirtadienį Šiaulių apygardos teisme nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje dėl Kuršių marių taršos paskelbta nutartis, kuria netenkintas kaltinamąja esančios AB „Grigeo Klaipėda“ advokato prašymas nušalinti teisėją nuo bylos nagrinėjimo.

Spalio 20-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė domėjosi, kodėl ir daugiau nei po metų naktimis nėra apšviesta teritorija prie Klaipėdos universiteto, nors praėjusį birželį žadėta netruks jį sutvarkyti.

***

Klaipėdos savivaldybė sustabdė dar dviejų sutarčių su rangovais vykdymą. Susitarimuose prie sutarčių dėl teritorijų planavimo dokumentų korekcijos sustabdymo terminai konkrečiai neapibrėžti.

***

Eismo saugumo komisijos posėdžio metu ketvirtadienį nagrinėtas Taikos prospekto 157-ajame sklype šiemet pradėjusios veikti naujos „Jozita” degalinės savininko prašymas, kad iki jos galėtų atvažiuoti ir sunkiasvoriai vilkikai, taip atveriant sunkvežimiams Taikos prospekto atkarpą.

***

Penktadienį Šiaulių apygardos teismas tęsė liudytojų apklausą AB „Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos byloje – parodymus davė buvęs gamybos direktorius Jonas Garalis. Tuo metu Apeliacinis teismas patvirtino, kad sutartis dėl uosto laivybos kanalo gilinimo nutraukta teisėtai.

Spalio 21-oji

„Vaikai tame pačiame kambaryje valgo, žaidžia ir atlieka gamtinius reikalus“; „ arbatą geria iš bliūdelių arba iš lėkščių“; „šildoma nepakankamai /temperatūra apie 15°“, – tokia Kūdikių namų realybė šeštaisiais komunizmo statybos Klaipėdoje metais yra užfiksuota 1950-ųjų miesto valdžios dokumentuose, dabar saugomuose Klaipėdos regioniniame valstybės archyve, ir apie tai rašoma dar vienoje portalo projekto „Ką pasakoja archyvas” publikacijoje.

***

Šiais metais tarnybines nuobaudas gavo du Klaipėdos miesto savivaldybės tarnautojai: vienam įrašytas papeikimas, kitam – pastaba, tačiau visuomenė nėra informuojama apie tai detaliau, nebent tyčia ar netyčia „nuteka” žinia, kaip atsitiko Kultūros skyriaus vadovės atveju.

***

Paskutinių šio sezono LFF I lygos namų rungtynių metu Klaipėdos „Neptūnas“ turėjo tenkintis apmaudžiomis lygiosiomis su Kauno BE1 NFA 1:1. Tuo metu LCC krepšininkės naujame Baltijos lygos sezone rezultatu 106:69 nokautavo Rygos BJBS.

Spalio 22-oji

„Stodama į konservatoriją žinojau, kad mano pagrindinis tikslas – rasti tokius pat muzika „sergančius” žmones, kaip ir aš. Buvo verta”, – sako jaunoji džiazo muzikantė klaipėdietė Polina Timofejeva, su savo grupe jau spėjusi pasirodyti ir Klaipėdos pilies džiazo festivalyje.

***

Nors Klaipėdos savivaldybė tarp 2023–2027 metų veiklos prioritetų įrašė, kad netaršių autobusų dalis jos valdomoje UAB „Klaipėdos paslaugos” sudarys 100 procentų, ši bendrovė rengiasi pirkti naudotas taršias, dyzeliniu kuru varomas transporto priemones.

***

Klaipėdos baseine vykusiame „Klaipėda Grand Prix-2023“ plaukimo turnyre, kuriame varžėsi net pusė tūkstančio Latvijos, Estijos, Ukrainos ir Lietuvos plaukikų, netrūko atkaklių ir emocingų kovų, azarto, buvo užfiksuoti du nauji šalies rekordai.

Žymos:

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

29-oji metų savaitė

Liepos 15-oji Klaipėdos meras savivaldybės tarybos prašo pritarti bendradarbiavimo sutarčiai su AB „LTG Infra” dėl galimybės spręsti pėsčiųjų perėjos per geležinkelį ...
2024-07-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

28-oji metų savaitė

Liepos 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Apeliacinis teismas priėmė kardinaliai priešingą sprendimą nei Klaipėdos apygardos teismo teisėja ir nusprendė, kad ...
2024-07-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

27-oji metų savaitė

Liepos 1-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apygardos teisme jau daugiau nei metus niekaip nepradedama nagrinėti byla dėl šimtatūkstantinės uostamiesčio savivaldybės ...
2024-07-07
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This