10-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Kovo 6-oji

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai bandymu papirkti buvusį įmonės „Neringos vanduo” vadovą yra pareikšti Panevėžio verslininkui Tomui Petrui Radikui, rašoma portale.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas pakalbino Remigijų Žemaitaitį apie jo planus likti miesto Taryboje, o jo kolegė – politologę, Klaipėdos universiteto dėstytoją Gabrielę Burbulytę-Tsiskarishvili apie rinkimų rezultatus ir perspektyvas antrajame ture.

***

Klaipėdos savivaldybė ieško rangovų, kurie per metus kapitališkai suremontuotų Mokyklos gatvės ruožą nuo sankryžos su Verpėjų g. iki „Saulėtekio” progimnazijos ir įrengtų žiedinę sankryžą.

***

Sausio 26 d. patvirtintas rekordinis (penktadaliu didesnis nei praėjusiais metais) šių metų miesto biudžetas didės dar 10,6 mln. eurų ir prognozuojamos jo pajamos pasieks 302,8 mln. eurų.

***

Klaipėdos apylinkės teismas pranešė, kad kovo 1 d. Klaipėdos miesto rūmuose buvo gauta civilinė byla pagal ieškovų Andriaus Balio Tapino ir VšĮ „Laisvės TV“ ieškinį Remigijui Žemaitaičiui dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę ir orumą, dalykinę reputaciją, tokių duomenų paneigimo ir neturtinės žalos atlyginimo.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą Lietuvos krepšinio lygoje namie rezultatu 93:79 įveikė „Šiaulius“.

Kovo 7-oji

Vyriausybės kanceliarija „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad uostamiesčio vicemero Arvydo Cesiulio praėjusią savaitę paskelbta žinia apie centrinės valdžios sprendimą dėl 1923-ųjų Klaipėdos sukilimo operacijos vado Jono Budrio-Polovinsko ir jo žmonos Reginos Kašubaitės-Budrienės palaikų pargabenimo iš JAV nėra be pagrindo.

***

Pirmadienio vakarą Klaipėdoje Turgaus gatvėje esančiame bute kilus gaisrui, žuvo jame buvęs 28-erių metų vyras.

***

Klaipėdos keleivinis transportas praneša, jog pavasario džiaugsmą keleiviams, pasirinkusiems uostamiestyje naudotis viešuoju transportu, dovanos klounas.

***

Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas „Atvirai Klaipėdai” teigė, jog nuspręsta atmesti Remigijaus Žemaitaičio, Laisvės bei Socialdemokratų partijų prašymus perskaičiuoti rinkėjų uostamiestyje balsus, nes tam esą nėra jokio pagrindo.

Kovo 8-oji

Skirtingai nei pernai, krovinių kompanijai „Klasco” pirmos instancijos teisme jau nepavyko įrodyti, kad aplinkosaugininkai neteisėtai stabdo jos krovos planus Jūrų perkėlos terminale, rašoma portale.

***

Trečiadienio rytą dėl avarijos šalia III vandenvietės pusė Klaipėdos buvo netekusi vandens, kuris po poros valandų atsirado.

***

„Jungtinėse Valstijose, kur p. Pozneris anglų kalba dėstė esą savo tiesas apie karą Ukrainoje kažkokiame kairuolių feminisčių sambūryje, taip ir atrodė. Jo logika apie „Vakarų ir JAV išprovokuotą Putiną, kuriam nebeliko kitos išeities, kaip tik užpulti Ukrainą”, „Vakarų netoliaregiškumą” niekuo nesiskyrė nuo to, ką viešojoje erdvėje dėsto Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, žymiausieji tos šalies propagandistai”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis. Tuo metu portalo žurnalistas dalinasi įžvalgomis apie tai, kas galėtų laimėti mero rinkimus antrajame ture ir kokios koalicijos Taryboje iš to rastųsi.

***

Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas trečiadienį vienbalsiai pritarė, kad būtų pakeista sporto klubų finansavimo tvarka ir į savivaldybės biudžeto pinigus galėtų jau pretenduoti ir „Neptūno” futbolo klubas, ir regbio klubas „Kuršiai“.

Kovo 9-oji

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas jau antrą kartą išnagrinėjo Skautų g. kvartale gyvenančio Klaipėdos universiteto infrastruktūros prorektoriaus Benedikto Petrausko ir jo kaimynės Irenos Baltrunienės inicijuotą bylą bei nusprendė, kad Nacionalinės žemės tarnybos veiksmai buvo neteisėti.

***

„Laimė, kai gali daugiau laiko praleisti su šeima, kai čia pat yra tėvai, kur tavo kalba, kultūra, šaknys, istorija, – sako Dovilė Urbanavičienė, Miško pradinės mokyklos Klaipėdoje įkūrėja.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė aiškinosi, ar saugu vykdyti ugdymo procesą Simono Dacho progimnazijoje, kai joje vysta įskilusios sienos remonto darbai.

***

Visuomenei susipažinti pateiktas viešojo atskirojo želdyno palei geležinkelį, sklype Klevų g. 6H, kūrimo projektas, kurį savivaldybės užsakymu parengė UAB „Želdynai“.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė kalbina Donatą Bielkauską, kuris kartu su kompozitoriumi Kristijonu Lučinsku parašė muziką istorijų operos „Klaipėda“ trečiajam veiksmui – jos premjera numatyta rugpjūčio 4-ąją.

***

Prokuratūra praneša teismui perdavusi dvi baudžiamąsias bylas, kuriose 4 klaipėdiečiai kaltinami neteisėtai disponavę itin stipriomis narkotinėmis medžiagomis – metadonu ir karfentaniliu.

***

Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Ričardas Zulcas ketvirtadienį miesto Tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto narius informavo, kad jau yra parengtas senojo Klaipėdos pašto pastato įveiklinimo investicinis projektas ir ruošiama paraiška finansavimui. Komitete taip pat buvo aptarta situacija, susiklosčiusi Klaipėdos savivaldybės valdomo „Viesulo” sporto centre.

***

Klaipėdos miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas ketvirtadienį atmetė sprendimo projektą dėl Klaipėdos energijos 2018–2022 metų investicijų plano.

Kovo 10-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo, jog po daugiau nei dviejų metų bylinėjimosi dėl naujojo Klaipėdos baseino broko uostamiesčio savivaldybei ir rangovui „Axis Industries“ nepavyko susitarti taikiai baigti ginčą ir jis vėl persikėlė į teismo salę.

***

Klaipėdos apygardos teismas penktadienį apeliacine tvarka ėmė nagrinėti garsiąją bylą dėl 22-iejų manekenės Dovilės Didžiūnaitytės žūties aplinkybių.

***

Klaipėdos savivaldybės administracija, konkurse dėl Jūrininkų sveikatos priežiūros centro statybos gavusi pasiūlymus, kurių kaina viršijo numatytą net per 50 procentų, ilgai ieškojo galimybės sudaryti sutartį, tačiau galiausiai pripažįsta, kad viešųjų pirkimų procedūras teks pakartoti.

***

Kaune vykusiose „Let‘s join the fight together” varžybose Klaipėdos karate kiokušin mokyklos „Shodan“ jaunieji sportininkai iškovojo net 96 medalius.

***

Šiuose savivaldos rinkimuose jau nebedalyvavusi ilgametė Klaipėdos miesto tarybos narė Alina Velykienė penktadienį pranešė, kad traukiasi iš Liberalų sąjūdžio.

***

Penktadienio popietę Klaipėdos universiteto miestelyje atidengtas ilgamečio Klaipėdos vadovo, Lietuvos Nepriklausomybės akto signataro, Klaipėdos miesto garbės piliečio Alfonso Žalio (1926–2006) biustas.

Kovo 11-oji

„Man nepatinka, kai mane vadina pabėgėle, mes – priverstiniai persikėlėliai, tokie pat, kokie 2014 metais buvo iš Donecko ir Luhansko sprukę žmonės. Iš namų išvykome ne savo valia, o dėl to, kad tai daryti mus privertė Rusija, – sako ukrainietė Alesia, Klaipėdoje padedanti savo tautiečiams.

***

Klaipėdos miesto savivaldybė šiemet yra pasirengusi išleisti iki 70 tūkst. eurų pajūrio kopagūbriams tvirtinti, apsaugant juos nuo erozijos. Tik žabtvorėmis ir šakų klojiniais pajūrio kopas Aplinkos ministerija siūlo saugoti dar visą dešimtmetį.

***

Šeštadienį pirmąsias šio sezono I lygos rungtynes Klaipėdos miesto dirbtinės dangos stadione pradėję „Neptūno” futbolininkai suteikė daug džiaugsmo savo sirgaliams, svečių iš Vilniaus rajono komandą „Transinvest“ įveikę rezultatu 4:2.

Kovo 12-oji

Kas ir už ką trylikametę rusę pasiuntė į prieglaudą, o jos tėvui iškėlė baudžiamąją bylą, skaitykite čia.

***

Šeštadienį Klaipėdos kelių policijos pareigūnai mieste ir Klaipėdos rajone tikrino, ar asmenys nevairuoja transporto priemonių neblaivūs. Iš viso buvo patikrintos 979 transporto priemonės, nustatyti trys girti vairuotojai bei du, neturėję teisės vairuoti.

***

Sekmadienį, apie 13.30 val., Klaipėdoje, Taikos prospekte, tarnybinis policijos automobilis „Volkswagen transporter”, kurio ekipažas su įjungtais raudonos ir mėlynos spalvos švyturėliais bei įjungtu garsiniu signalu vyko į vadinamąjį B lygio iškvietimą, kliudė per pėsčiųjų perėją ėjusią 18-metę merginą, kur išvežta į ligoninę.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This