25-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Birželio 20-oji

Portalo žurnalistas informuoja, jog Klaipėdos miesto savivaldybė ne tik rengiasi artimiausiu metu įsigyti greičio ir raudonosios šviesos pažeidimų gatvėse fiksavimo radarus, bet ir įsigijo greičio matuoklių muliažų.

***

Pirmadienį Klaipėdos miesto tarybos kolegijos nariams MB „Bauland“ architektas Donatas Baltrušaitis pristatė tris parengtas Žvejų rūmų rekonstrukcijos alternatyvas, didžiausią dėmesį skyręs trečiajam, brangiausiam variantui, kuriam ir pritarė politikai.

***

Per septynetą mėnesių Girulių paplūdimyje turėtų būti įrengta aikštelė, pritaikyta žvejų poreikiams, ir nutiestas kelias per pajūrio mišką į ją privažiuoti: Klaipėdos miesto savivaldybė šiems darbams jau ieško rangovų.

***

Klaipėdos savivaldybė pasirašė jau 31-ąjį papildomą susitarimą su UAB „Versina” dėl bendrojo ugdymo mokyklos, vadinamos Lietuvos šimtmečio vardu, statybos, kurios pabrango nuo 15,748 iki 15,864 mln. eurų, informuoja „Atvira Klaipėda”.

Birželio 21-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo, jog šią vasarą žadėti vandens autobusai Dange nekursuos – trūksta prieplaukų. Jis taip informuoja, jog netrukus prasidės Smeltės kaimo senųjų kapinių Klaipėdoje tvarkybos projektavimas, vainikuotas meninio akcento sukūrimu.

***

Stendas ant Statybininkų prospekte prasidėjusias prekybos centro „Lidl” statybas juosiančios tvoros skelbia, kad jos baigsis pirmą kitų metų ketvirtį ir tai bus jau 5-oji šio prekės ženklo parduotuvė uostamiestyje, rašoma portale.

***

Uosto direkcija skelbia šių metų sausio-gegužės mėn krovos uoste rezultatus, o Energetikos ministerija praneša apie į Klaipėdą atplukdytus pirmus 78 energijos kaupiklius.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje 37-erių Gargždų gyventojas kaltinamas neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis.

***

Lietuvos tinklinio federacijos generalinė sekretorė Alisa Česnulevičiūtė, atvykusi į Klaipėdą, padėkojo miesto vadovams už puikiai organizuotą „Pro Beach Tour Futures“ paplūdimio tinklinio turnyrą.

***

Klaipėdos universitetas pranešė, jog į Botanikos sodą atkeliavo baltieji amūrai, kurie turės išvalyti pelkėjančius Dangės senvagės vandenis.

Birželio 22-oji

Marius Poimanskis, savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas, teigia, kad Tiltų gatvėje yra įrengtos stebėjimo kameros – jų transliuojamą vaizdą stebi policija, tačiau esą pastačius joje greičio matavimo prietaisus, jie nepasitvirtino, nes greičio viršijimų beveik neužfiksuota.

***

Klaipėdos miesto taryba po itin ilgų diskusijų trečiadienį nusprendė, kad Skulptūrų parke esantys sovietiniams kariams skirti paminklai bus demontuoti. Politikai nemažai diskutavo ir dėl darbuotojų savivaldybės administracijoje etatų didinimo, bet galiausiai pritarė ir tam sprendimui, ir naujo poskyrio įsteigimui. Tuo metu politikai balsavo prieš sprendimą sujungti „Klaipėda ID“ su Turizmo ir kultūros informacijos centru, naująjį darinį pavadinant „Klaipėdos identitetu”.

***

„Kilus klausimui apie ES sankcijinių prekių tranzito iš žemyninės Rusijos į jos eksklavą prie Baltijos jūros – Kaliningrado sritį, tuojau apsireiškė į politinės opozicijos lyderius pretenduojantis Saulius Skvernelis, ėmęs viešai aiškinti, kokia trumparegė yra dabartinė Lietuvos valdžia. Nes nesugeba be klaidų perskaityti sutartyse užfiksuotų Lietuvos įsipareigojimų Rusijai”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Prokuratūra praneša, jog Tauragės apylinkės teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, kaltais dėl valstybės tarnautojui prilyginto asmens papirkimo ir dokumentų klastojimo pripažino vienos uostamiesčio statybų bendrovės direktorių ir gamybos vadovą, jiems skyręs tūkstantines baudas.

Birželio 23-oji

Dumpiuose iki kitų metų pabaigos turėtų būti baigta maisto atliekų mechaninio apdorojimo gamybos paskirties pastato su technologine linija techninio statyba, kurios kaina – beveik 800 tūkst. eurų.

***

Ketvirtadienį Klaipėdoje amatininkų muge prasidėjo tarptautinis folkloro festivalis „Lauksnos”.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija perka žemės paėmimo visuomenės poreikiams projekto parengimo ir įgyvendinimo paslaugas, kurios bus reikalingos uosto susisiekimo infrastruktūros plėtros teritorijoje tarp Kalnupės, Minijos, Senosios Smiltelės, Marių gatvių ir Kuršių marių.

***

Klaipėdos universitetas ketvirtadienį „Švyturio“ arenoje surengė diplomų įteikimo šventę – diplomus gavo 561 studentas: 314 bakalaurų, 209 magistrai bei 38 baigusieji pedagogikos profesines studijas.

Birželio 24-oji

Antrojoje „Unikalios urbanistinės istorijos” ciklo dalyje, skirtoje Žvejų kultūros ir sporto rūmų 40-mečiui, apžvelgiama šio išskirtinio objekto istorija po nepriklausomybė atgavimo.

***

Nacionalinė teismų administracija nusprendė atnaujinti Herkaus Manto gatvės 26A, kuriame įsikūręs Klaipėdos apygardos teismas, pastato fasadą: tai padaryti planuojama dar šiais metais.

***

Melnragiškiai ne kartą skundėsi dėl per didelio motociklininkų keliamo triukšmo jų gyvenvietėje, tačiau ar ketvirtadienį įvykęs incidentas susijęs su triukšmu, policija nepraneša. Kartu ji informuoja apie dar du incidentus, kuriuose nukentėjo dviratininkė ir du paspirtukininkai.

***

Respublikinis priklausomybės ligų centras paskelbė konkursą dėl gydymo paskirties pastato, statyto 1900 metais, griovimo darbų: jo vietoje planuojama priklausomybės ligų ligoninė, informuoja portalo žurnalistas.

Birželio 25-oji

Vaikų namuose – šąlantys ir nei dantų šepetukų, nei dantų miltelių neturintys vaikai, daliai kurių tenka viengulėse lovose gulėti po du. Per vienuolika mėnesį mieste sulaikyta beveik 200 valkatavusių mažųjų klaipėdiečių. Mokyklos – nepritaikytose jų veiklai pastatuose, rašoma „Ką pasakoja archyvas” ciklo publikacijoje.

***

Dar šiemet Klaipėdoje turėtų prasidėti Nidos gatvės atkarpos kapitalinio remonto ir paviršinių nuotekų tinklų tiesimo darbai. Kartu panašiai bus remontuojama Gilijos gatvės atkarpa nuo Nidos iki Rambyno gatvės.

Birželio 25-oji

Šį kartą ciklo „Ką pasakoja archyvas” publikacijoje rašoma apie tai, kaip kompozitorius Juozas Karosas pokariu atkūrė 1923-1939 m. veikusią, o šiuo meto jo vardu pavadintą muzikos mokyklą Klaipėdoje.

***

Šeštadienį Klaipėdoje, vieno Minijos gatvės daugiabučio laiptinėje rastas mirusio 62-iejų vyro kūnas su pjautine žaizda pilve. Nusikaltimu įtariamasis neblaivus (3,56 prom.) nužudytojo 37 metų sūnus uždarytas į areštinę.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This