52-oji, paskutinė, metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gruodžio 26-oji

1950-ųjų uostamiesčio vykdomojo komiteto dokumentai, šiuo metu saugomi Klaipėdos regioniniame archyve, liudija, kad tuo metu slapti buvo ne tik kariškių nurodymai uostininkams, bet ir žuvusių sovietinių karių perlaidojimo reikalai, rašoma „Ką pasakoja archyvas” ciklo publikacijoje.

***

Ankstų Kalėdų rytą Klaipėdos universitetinės ligoninės kieme rastas, įtariama, iš 7-ojo aukšto iššokusio 62-iejų metų vyro kūnas.

***

Klaipėdos autobusų parkui nepavyko laimėti konkurso dėl mišrių komunalinių bei žaliųjų atliekų surinkimo ir jų transportavimo: jis baigėsi neradus rangovo.

Gruodžio 27-oji

Kodėl Lietuvos bankas nusprendė neišleisti proginės 2 eurų monetos, skirtos Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100–mečiui, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Uosto direkcija praneša, jog metams baigiantis užbaigta trijų Žiemos uosto krantinių rekonstrukcija.

***

Nors kai kurie klaipėdiečiai sunerimo, miške ties Neįgaliųjų paplūdimiu pastebėjęs sužymėtus medžius, paaiškėjo, jog jų niekas kirsti nesiruošia.

***

Prokuratūra praneša, jog Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs prokurorė skundą, skyrė realią laisvės atėmimo bausmę prieš vaikus smurtavusiam Žemaitijoje gyvenančiam 40-mečiui vyrui.

***

Klaipėdos miesto tarybos Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija antradienį vykusio posėdžio metu pritarė, kad būtų įamžintas keturių ryškų pėdsaką čia palikusių asmenybių atminimas.

Gruodžio 28-oji

Vietoj neveikiančių valymo įrenginių Žuvėdrų Tako g. Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega” planuoja statyti rezervuarų parką, skirtą aliejui. Numatomi statyti du aliejaus rezervuarai po 11 000 kub. m ir devyni rezervuarai po 4300 kub. m.

***

Apie 400 gyvenamųjų namų Klaipėdoje administruojančios bendrovės „Paslaugos būstui” vadovei Rasai Rimaitei teismuose pavyko atsikratyti tik vienos iš trijų Savivaldybės administracijos paskirtų nuobaudų, rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Uostamiesčio savivaldybės valdomas Klaipėdos autobusų parkas ir UAB „Busnex“ pasirašė 9,7 mln eurų vertės sutartį dėl 13 naujų elektrinės traukos autobusų YES EU18 TEG6190BEV pirkimo.

***

„Atvira Klaipėda” sužinojo, jog viešosios įstaigos „Tarptautinė Ukrainos mokykla” steigėja Olena Vnukovska iš pareigų atleido šios mokyklos Klaipėdoje direktorių Jevgenijų Kravčenko.

Gruodžio 29-oji

Trečiadienio vakare visuomenei buvo pristatyti parko palei Šilutės pl. projektiniai pasiūlymai.

***

„Apgailestaujame dėl „EOLA“ klientams kylančių nepatogumų, tačiau už santykius su klientais ir savo įsipareigojimų jiems vykdymą atsako pats operatorius. Tikimės, kad „EOLA“ tiesiogiai atsakys į visus klientams kylančius klausimus ir spręs juos geranoriškai”, – taip į „Atviros Klaipėdos” klausimą, ar sprendimas vienašališkai nutraukti sutartį su šiuo sporto klubu atitinka bendrovės bendravimo su klientais poziciją bei moralines nuostatas, atsakė Dominykas Mertinas, UAB „Akropolis Group“ Rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovas.

***

Savivaldybės biudžetinė įstaiga „Klaipėdos paplūdimiai” perka Smiltynės gelbėjimo stoties rekonstrukcijos darbų techninio darbo projekto parengimo ir projekto vykdymo priežiūros paslaugas.

***

Bendrovė „Švaros broliai“ Klaipėdoje, Kretingos g., gyventojams įrengė lauko treniruoklius.

Gruodžio 30-oji

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas panaikino pirmos instancijos sprendimą, kuriuo dar pernai rugpjūtį buvo atmestos Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos („Klasco”) pretenzijos dėl Aplinkos apaugos agentūros sprendimo patikslinti įmonės taršos leidimo sąlygas, rašo portalo žurnalistas.

***

Prieš keletą dienų „Atvira Klaipėda” gavo skaitytojo Aleksandro laišką, kuriame jis pasakojo gruodžio 23 d. sulaukęs pranešimo, kad jam paskirta 12 eurų bauda už tai, kad „kelio Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda 229 km dešinėje pusėje 2022-09-03 15.24-15.29 greitį viršijo 12 km/h – važiavo 65 km/h (įvertinus paklaidą)”.

***

Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos valdybos pirmininkas Mantas Daukšys nuomonių rubrikoje aptaria vadinamąjį BRT projektą.

Gruodžio 31-oji

„Atvira Klaipėda” paskutiniajame šiais metais ciklo „Ką pasakoja archyvas” rašinyje pasakoja apie jaunųjų klaipėdiečių ugdymą 1950-aisiais.

***

Uostamiesčiui ir Gargždams centralizuotą šilumą tiekiančios bendrovės „Klaipėdos energija” valdybos sprendimu sausiui patvirtintas 8,98 ct/kWh tarifas. Jis yra tik 1,2 proc. didesnis nei galiojęs gruodį (8,87 ct).

2023-ųjų sausio 1-oji

Kokie Klaipėdai buvo pasibaigę 2022-ieji – tradicinėje metų apžvalgoje.

***

Sausio 1-ąją sukanka septyneri metai nuo Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ veiklos pradžios.

***

Sausio 1-osios vidurdienį Kristijono Donelaičio aikštėje beveik šimtas klaipėdiečių tradiciškai susirinkimo paminėti šio išskirtinio lietuvių poeto gimtadienio.

***

Nemažai į II Melnragės paplūdimį pirmosios 2023-iųjų dienos popietę išsiruošusių klaipėdiečių ir stebėjo, ir mobiliaisiais telefonais įamžino, kaip į jūros bangas tradiciškai nėrė Lietuvos sveikuolių sąjungos nariai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This