6-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Vasario 6-oji

Nors paskutinio miesto Tarybos posėdžio metu buvo užsiminta, kad dar sausį tikimasi paskelbti konkursą dėl Atgimimo aikštės rekonstrukcijos, viltys neišsipildė – savivaldybė užsakė papildomas parengto projekto ekspertizės paslaugas, tad konkurso paskelbimas atidėtas, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

„Juk net šimtamečiui senoliui aišku, kad opiausia Lietuvos sveikatos sistemos bėda yra patekimas pas gydytoją. Per 30 metų šalyje atnaujintos beveik visos gydymo įstaigos, nupirkta joms naujausios technologijos, instrumentai. Įstaigose dirba itin aukščiausios prabos profesionalai. Tik, va, patekti pas juos – misija neįmanoma. Beveik”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistas.

***

Prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje kanapes auginę vyrai nuo pareigūnų iš 14-to aukšto spruko balkonais.

***

Vyriausiajai rinkimų komisijai pirmadienį nusprendus išbraukti iš savivaldos rinkimų sąrašų esą slapta su Sovietų sąjungos specialiosiomis tarnybomis bendradarbiavusį ir to nenurodžiusį komiteto „Ištikimi Klaipėdai“ sąraše buvusį Algimantą Petrą Žičkų, pastarasis „Atvirai Klaipėdai” teigė esantis nustebęs dėl tokio sprendimo ir vadino jį nežmonišku.

***

„Atvira Klaipėda” peržvelgė beveik 300 kandidatų į Klaipėdos savivaldybės tarybą anketas, kuriose jie privalo nurodyti ir tai, ar buvo teisti: pavyko aptikti vienuolika teismuose nuosprendžius išgirdusių asmenų.

Vasario 7-oji

Klaipėdos savivaldybė sudarė dvi naujas sutartis su viešuosius pirkimus laimėjusiomis bendrovėmis dėl mechanizuoto gatvių tvarkymo: pietinę miesto dalį, kaip ir iki šiol valys UAB „Vakarų švara”, šiaurinę – Klaipėdos autobusų parkas, o centrinę – UAB „Ecoservice”.

***

Po Klaipėdos senamiestį pasižvalgęs „Atviros Klaipėdos” žurnalistas konstatuoja, jog senamiestis rinkimus pasitinka apkasuose.

***

Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį šešiems sukčiams, kurie buvo kaltinami ne tik sukčiavimais, bet ir plėšimais, policijos pareigūno vardo pasisavinimu, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimu ir kt.

Vasario 8-oji

„Klasco” vadovas Vytautas Štumbergas nusprendė, jog visuomenei nebūtina žinoti, kokiais argumentais išvažiuojamame teismo posėdyje jis įrodinės, kad miestą ir toliau turi „puošti” įmonės pastatytos palapinės ir atsisakė leisti posėdyje dalyvauti „Atviros Klaipėdos” žurnalistui, motyvuodamas tuo, jog įmonės teritorija yra gamybinė teritorija, kuriai keliami specifiniai saugumo reikalavimai.

***

„Šį vasarį prasidės kasmetė Miuncheno saugumo konferencija. O jai transliuojama: nutraukime ugnį, leiskite pasijusti p. Putinui nugalėtoju, atimkime teritorijos dalį iš Ukrainos ir vėl ramiai beigi draugiškai gyvensime”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Klaipėdos konteinerių terminalas praneša didinantis keltų linijos „TT-Line“ maršrutų kiekį ir nuo balandžio mėnesio pabaigos žada atidaryti dar vieną kryptį į Karlshamną, Švediją.

***

Viename Baltijos prospekto daugiabutyje gyvenantis klaipėdietis skundžiasi dėl esą piktybiško Lietuvos socialdemokratų partijos Klaipėdos skyriaus pirmininko, antruoju numeriu partijos kandidatų į miesto Tarybą sąraše įrašyto Mindaugo Prialgausko elgesio, tačiau pats politikas „Atvirai Klaipėdai” teigė, jog tai esą yra pavydo nulemtas rinkiminio laikotarpio skundas iš žmogaus, kuris pats galimai pažeidinėja taisykles.

Vasario 9-oji

Klaipėdos pramonininkų asociacija, trečiadienį surengusi susitikimą su politikais, norinčiais ateinančią kadenciją užimti uostamiesčio mero pareigas, įteikė jiems šešis konkrečius pasiūlymus ir panoro išgirsti kandidatų nuomonę apie juos bei kitas įžvalgas.

***

Klaipėdos savivaldybė ieško rangovų Laukininkų gatvės ištisinei asfalto dangai remontuoti. Numatyti darbai gali užtrukti penkis mėnesius.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūra, reaguodama į viešai paskelbtą informaciją apie, kaip įtariama, neteisėtai vykdomas statybas Neringoje, praneša pradėjusi tyrimą dėl galimo viešojo intereso pažeidimo. Tuo metu Klaipėdos apylinkės teismas praneša nuteisęs vyrą, kuris buvo kaltinamas neteisėtai vykdęs finansinę (investicinę) veiklą bei apgaule įgijjęs didelės vertės – 91 tūkst. eurų turtą.

***

„Užčiuopti konkretumą šioje ilgoje gražių, bet daugiausiai tuščių pažadų pynėje yra nelengva. Tačiau susidaro įspūdis, kad turėdami rinkėjų mandatą „Ištikimi Klaipėdai” miestą paverstų greitkeliu norintiesiems laikinai į jį atvažiuoti ar tiesiog pravažiuoti”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistas.

***

Klaipėdos universiteto ligoninės pradžios ceremonijoje dalyvavęs sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad šios naujos įstaigos vadovo išrinkimo konkursas gali trukti ilgiau nei planuota.

Vasario 10-oji

„Klaipėdos energija“ sudarė 7,3 tūkstančio eurų vertės sutartį dėl naujo įmonės generalinio direktoriaus atrankos bei pasisamdė advokatą teisminėje byloje dėl įmonės valdybos sprendimo nebepratęsti buvusio vadovo Antano Katino įgaliojimų dar vienai kadencijai. Advokatą dėl šios bylos pasisamdė ir Klaipėdos savivaldybės administracija, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Penktadienį savivaldybės Kolegija vienbalsiai nusprendė, jog Klaipėdos miesto vėliava – apdovanojimas už metų darbą – šiemet bus įteikta Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Klaipėdos skyriui.

***

Kodėl advokatas bei konkurentas būsimuosiuose rinkimuose liberalas Matas Lasauskas domėjosi Neringos mero Dariaus Jasaičio bei jo bendrapartiečių turtu, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Penktadienio vakarą „Atvirą Klaipėdą” pasiekė žinia, jog staiga mirė žinomas menotyrininkas Petras Šmitas.

Vasario 11-oji

„Išvykdami nemanėme, jog išvažiuojame ilgam. Iš pradžių planavome grįžti gegužę arba vasarą, vėliau – rudenį. Tačiau situacija iki šiol nesikeičia, be to, Černygovas yra arti sienos su Rusija ir Baltarusija. Bet mes vis tiek svajojame grįžti, nes geriausia gyventi yra savo tėvynėje”,- kalbėjo jau neblogai lietuviškai pramokusi Klaipėdoje vaistininke dirbanti ukrainietė Tatjana Šamara.

***

Visą savaitę įvairiose Žemaitijos vietose vykstanti ūkininkų protesto akcija, nukreipta prieš žemas pieno supirkimo kainas, šeštadienį pasiekė ir Klaipėdą – prie Naujojo turgaus už simbolinę kainą įsigyti ūkininkų pieno susirinko būriai klaipėdiečių.

***

„7bet-NKL“ dublerių komandų akistatoje – dar viena, jau aštuntoji, „Neptūno-Akvaservio“ nesėkmė iš eilės. Šeštadienį pergale džiaugėsi Vilniaus „Rytas-2“, savo aikštėje 98:77 įveikęs klaipėdiečius.

Vasario 12-oji

Pirmos instancijos teismas patvirtino, jog Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba, tirdama vadinamųjų Palangos dušinių savininkės Natalijos Zolotnitskajos ir kitų asmenų skundą, pagrįstai nenustatė jokių pažeidimų dienraščio „Lietuvos rytas“ 2021-ųjų birželį paskelbtoje publikacijoje „Garsiosios dušinės uždarytos, o jų savininkai – užsisklendę“, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Buvusi ilgametė Klaipėdos dienraščio žurnalistė Adelė Žičkuvienė dalijasi prisiminimais, kuriuos jai sukėlė dar 1968 metais prie I. Simonaitytės namo Priekulėje daryta nuotrauka.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This