7-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Vasario 13-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo, jog buvęs „Klaipėdos hidrotechnikos” ir keleto kitų įmonių savininkas, Latvijos garbės konsulo Klaipėdoje pareigas ėjęs Pranciškus Jurgutis prašo Klaipėdos apylinkės teismo, kad jam būtų iškelta asmeninio bankroto byla.

***

Pirmadienį nuotoliniu būdu surengtoje spaudos konferencijoje Klaipėdos AVMI vadovai pristatė praėjusių metų mokesčių surinkimo rezultatus bei numatomas šių metų naujoves.

***

„Akivaizdu, kad dabartinio mero ir poros jo bendražygių, išdavusių liberalų tikėjimą, atėjimas į socialdemokratų gretas atėmė šiems žadą ir jie visiškai pasidavė saldžiabalsio naujojo vado, kurio sceninis vardas Kongas, sugestijai. Visada buvę aršiais vietos valdžios kritikais, Klaipėdos socialdemokratai staiga tapo jos politikos gerbėjais ir tęsėjais”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistas.

***

Lietuvos krepšinio lygoje fantastiškos Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ seriją pirmadienio vakarą nutraukė Klaipėdos „Neptūnas“ – aukštaičiai uostamiestyje pralaimėjo rungtynes vieno taško skirtumu – 97:98.

Vasario 14-oji

Klaipėdos apygardos teisme pabaigos link juda byla, kurioje finansiniais nusikaltimais kaltinami buvęs Klaipėdos „Neptūno” klubo vadovas Osvaldas Kurauskas, lenkas Arkadiusz Krygier ir buvęs Panevėžio „Lietkabelio” klubo vadovas Mantas Ignatavičius, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija ieško doko, kuriame remonto paslaugos būtų suteiktos naftos produktų surinkimo laivui „Naras“. Netrukus doko bus ieškoma ir hidrografiniam laivui „Lotas“ remontuoti.

***

Klaipėdos universitete vykusiame renginyje Klaipėdos apskrities VPK vadovai, dalyvaujant Lietuvos policijos generaliniam komisarui Renatui Požėlai, policijos profesinių sąjungų, socialinių partnerių, apskrities savivaldybių ir žiniasklaidos atstovams, pristatė 2022 m. veiklos rezultatus.

***

Kovai su nelegaliais sąvartynais Klaipėdoje nesimato pabaigos: vos tik likviduojami vieni, netrukus randasi kiti – toje pačioje arba jau naujoje vietoje. Kasmet jiems tvarkyti išleidžiama apie 100 tūkst. eurų.

Vasario 15-oji

Klaipėdos keleivinis transportas paskelbė 14 milijonų eurų vertės atvirą tarptautinį viešojo pirkimo konkursą dėl keleivių pervežimo vietinio (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo maršrutais Klaipėdos mieste ir rajone.

***

Verslininkas Gintautas Bertašius kartu su partneriu ir investuotojais ketina per ketverius metus išvystyti 11-os daugiabučių kvartalą uostamiestyje, o viso projekto ant Dangės upės kranto projektinė vertė sieks daugiau nei 50 mln. eurų.

***

Portalo žurnalistė pastebi, jog Varpų g. per 3 mėn. baigta tiesti dviračių ir pėsčiųjų tako atkarpa, kuri sujungė tarp Sąjūdžio parko ir Smiltelės gatvės esančius dviračių takus.

***

Trečiadienį Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Karo laivų flotilėje buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Karinių jūrų pajėgų ir Lietuvos jūrinio klasterio.

Vasario 16-oji

„Šventė Lietuvoje atsirado ne A. Smetonos, o kairiųjų iniciatyva. Pirmą kartą ji turėjo būti minima 1919 m. pradžioje, kai Lietuvą valdė kairiųjų pažiūrų politiko Mykolo Sleževičiaus ministrų kabinetas. Kairieji labai pyko ant A. Smetonos ir kitų dešiniųjų politikų už tai, kad šie prisiėmė ir Lietuvos Tarybai priskyrė tautos atstovų funkciją”, – Vasario 16-osios atsiradimo aplinkybes pasakoja istorikas Vasilijus Safronovas.

***

Kuo Vasario 16-oji yra ypač reikšminga Klaipėdai ir Klaipėdos kraštui, rašo portalo žurnalistas.

***

Ketvirtadienio vidurdienį Klaipėdos piliavietėje iškilmingai paminėtos 105-osios Lietuvos Valstybės atkūrimo metinės ir šimtmetis nuo tos dienos, kai Klaipėdos kraštas oficialiai buvo perduotas Lietuvai.

Vasario 17-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas, pasivaikščiojęs po Vitės kvartą, pastebi, jog čia vyksta daugybė statybos darbų.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša, jog nuspręsta pradėti tyrimą dėl per Klaipėdos uosto iš Kinijos įvežtų draudžiamų pesticidų kontrabandos.

***

„Ateinančioje kadencijoje toliau išnaudosime visas galimybes surasti finansavimą Šventosios uosto molams statyti, nes tai pats svarbiausias etapas”, – Šventosios uosto perspektyva neabejoja dabartinis Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

***

Penktadienį vykusio Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdžio metu politikai vienbalsiai tvirtino, kad audito išvadose nemato jokio kriminalo, o Koncertų salės vadovas Tadas Grabys prisipažino nežadąs atsiprašyti buvusios įstaigos vadovės Danutės Žičkuvienės.

***

Dalis kandidatų į Klaipėdos miesto mero poziciją atsakė į Klaipėdos bendruomenių asociacijos iniciatyvinės grupės pateiktą klausimą: kaip manote, ko labiausiai nori/tikisi klaipėdiečiai iš savivaldybės?

***

„Lygiai dešimt metų, skiriančių Audriaus Juzėno 2013 metais pasirodžiusią „Ekskursantę” ir ką tik – naująjį Vytauto V. Landsbergio ir Giedriaus Tamoševičiaus „Poetą” pagal meninį lygį, mano subjektyvia nuomone, padaro lygiaverčiais ir stipriausiais filmais šiame sąraše, tačiau, deja, vis tiek jie abu vis dar neprilygsta Vytauto Žalakevičiaus „Niekas nenorėjo mirti”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistė.

Vasario 18-oji

„Buto ieškojau 6 mėnesius. Niekas nenorėjo priimti ukrainiečių, reikalavo didesnio depozito. Mano šeimininkas, kurio butą dabar nuomojuosi, prisipažino, jog iš lietuvių prašo 300 eurų depozito, iš ukrainiečių – 600 eurų. Laimei, Lietuvos vyriausybė dalį nuomos mums kompensuoja. Tai mums didelė pagalba”, – kalbėjo Klaipėdoje gyvenanti Julija Krasnokutskaja iš Slovjansko.

***

„Neptūno” krepšinio klubas, kurios didžiausia dalininke pernai rugsėjį tapo uostamiesčio savivaldybė, tik šią savaitę Registrų centrui pateikė duomenis apie dar sausio pradžioje ir viduryje priimtus sprendimus dėl naujų valdymo organų ir laikinojo direktoriaus.

***

„Betsafe-Baltijos čempionate“ skaudų pralaimėjimą šeštadienį patyrė Klaipėdos „Neptūnas“. Martyno Airošiaus auklėtinės išvykoje 65:67 (15:19, 17:19, 15:11, 18:18) paskutinėmis sekundėmis suklupo prieš Daugpilio universitetą.

***

„Neptūnas-Akvaservis“ šeštadienį namuose pralaimėjo rezultatu 74:83 (15:23, 9:26, 27:16, 23:18) Palangos „Kuršiams”.

Vasario 19-oji

„Atvira Klaipėda” ir šiemet remdamasi Klaipėdos regioniniame valstybės archyve saugomais Vykdomojo komiteto dokumentais savo skaitytojams pasakos apie tai, kaip sovietinė valdžia keitė uostamiesčio veidą, apie to meto buitį ir sovietinės santvarkos marazmus. Pirmajame iš jų – apie 1950-ųjų mieste veikusių pramonės įmonių rūpesčius.

***

Romualdas Beniušis pasakoja apie vieno iš tarpukario Lietuvos jūreivių Vytauto Andžejausko tragišką likimą.

***

Nuolatinis Užgavėnių organizatorius uostamiestyje – Klaipėdos etnokultūros centras – šį sekmadienį žiemą varyti kvietė į Teatro aikštę, kur paskutinį kartą Morė liepsnojo prieš septynerius metus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This